Monday, December 27, 2010

buah fikiran untuk rakan-rakan(MESTI BACA)

td aku dduk sorang-sorang dlm bilik. keep on staring buku-buku rujukan SPM yg masih elok tuh. plus, tk tergamak nk buang bebb. hehe. then aku fikir dan terus berfikir. apa nk buat dgn buku-buku nihh? nk kasi org, no one yg amik SPM next year. cousin aku yg bru naik form 4 pulakk tk amik science pure. so, aku keep on thinking. nk buat apa. jual bgus jugaa niy memandang kan purse aku dah kontang, HAHAHA jual kt spe? haishh pening-pening. then teringat buadak-budak MK . naahhhh diorang mesty nk guna kn? lbh baik berbakti pd keluarga sendiri ye takk :D (ecehh Mokhaian semuaa keluarga kau ye nad?HAHA) out of sudden, timbul lg satu ideaa. 1st January niy aku akan ke sekolah utk dftarkan my brother. soooo why dont jual je kt sekolah. tp mintak permission cikgu lah kan. bukak satu gerai "BUKU BUNDLE", jual buku terpakai. jual dgn harga yg murah. kurang-kurang, terisi jugak poket en en? drpd buang gituu je. HAHA and one more thing, mudahkan org yg membeli. tkyah cari and murah je tak mahal haaa. okay tak idea I? hohoho nk lg advanced, ajk semua Form 5 lahh join jual beli. diorang pun dah tk pkai kan bku-bku tuu. utk yg ada adik, ofc lah berguna. bole passing kt adik-adik. untuk yg tkde tuuu haaaa. baik jual ye takk? HEHEH

soOO, who's with me??(;
THE END

Dua Belas Ringgit Malaysia

semalam orang surat khabar lama datang. so dah terjual pun buku-buku saya bersama kertas-kertas exam. HEHE banyak tak dpt? hmmm i kecewa youuu. RM12.30 jea semuaa. for things worth 620kg. ouchh kejam gilaa orang tu. aishhh. actually 630kg tu dah campur dgn megazine Remaja yg drpd TIGA tahun lepas aku kumpul plus mama punya megazine lg. and buku my brother. bukan buku yg kat ats niy je okay. HEHE

tapikan. last year maybe, aku ada jugak jual surat khabar lama tauu. plus kertas-kertas yg dr form1 aku kumpul tuhhh. berapa kg tak igt laa. tp, i got almost RM20 okay. so, agak musykil bilaa this time dpt sikit sedangkan ini lg berat woooo. tkpelahh rezeki apek tu kot. HAHAHA saya redha ye, apek! :D

kalau nk tahuuu, apek tu kira mcm nihhh KG times with 0.2 :)
THE END

Silverman (syiok habissss)


kenal ta niy spe? this is SILVERMAN.

ak bukan nk cerita tentang mamat silver nihh tp ak nk kongsi satu cerita kelakar gilaaa berkaitan orang nihhh. anda dah bace, senyap-senyap je okay(: 

while otw nk mulakan journey tuuuu adk i tny

ADK : kte pergi KL kn? hrp-hrp dpt jumpa org emas ^^
MAMA : orang EMAS??
NARD : =,= (mula la tu dia nk melalut. aishh)
ADK : aah orang emas. ary tu kua kt TV. adk tgk. dia pkai serba emas nnty dia diri tk gerak mcm batu kt KL. amazing kn? (bersusahpyah dia terangkan)
NARD : diri jd batu? kene curse ehh?
ADK : aah ehhh tak lahhh
NARD : whateverrrrr.. ;[  (mls nk phm)
MAK : apa-apa je adk niiii.
(semua org tk phm and mls nk phm. then i choose to sleep)

nk tahu apa yg aku phm drpd pengenalan yg adk ak cerita tuu? aku bygkan that man kne curse like kne panah petir kt tengah bndar then jd batu silver mcm si Tenggang tuhh. serious bebbb! HAHAHA

but then, when we all smpai KL, malam tu pegi Pavilion. and balik dr Pavi tuu dlm kereta, out of sudden my brotherr..

ADK : ehhh tgk tu! TGK TU! org emas. tk sangka jumpa kt sini. huhuhuhu~~
NARD : manaa???? kate emas? tu silver! ISHH ehh muka dia pun silver lahh WHOAHH!
ADK : dia ada dua lahh satu Silver, satu Gold. dia slalu dtg nnty berlakon jd patung. nnty org kasi derma.
NARD : derma? dia bukan batu ke? mcmne dia nk amk blk duit tu? aishh
ADK : dia berlakon jd batu je lahhhh. klo org nk amk gmbar, org bg dia duit.
NARD : Whattt?? abz tu klo duit dia kne curi, dia kejar la hehhh?
ADK : tak laa. ble tkde org bru dia gerak. ade org je, dy jd patung.
MAMA : mana? mana? mama tk nmpk. serious niy? HAHAHAHAHA mama igtkan awk main-main je ary tuu
NARD : EHH abz tu mcm mne dia dtg sini? Bukit Bintang mne pna lengang sehh. dia tak mkn? HAHAHAHA
ADK : (terdiam ibarat org tgh blur gila-gila)
MAMA : mcmne dik? dia jd patung patu mintak derma?
ADK : aah. dia cri rezeki dgn care tu
NARD : HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAA(mmg aku gelak jee gila-gila wehh)
MAMA : HAHAHAHAHHAHAHAHA
NARD : adk nk tau tak ape yg kelakar gilaaa? sbb cerita niy kua dr mulut adk. semua org igtkan adk merepek hari tuu HAHAHAHAHA rupa-rupanya betul hehh wujud org emas nihhhh WKAKAKAKA
ADK : yelaa. org emas niy selalu berubah tempat. kt mne2 je dia boleh ade
MAMA : ye ke adk? HAHAHAHAHA
NARD : tgk haa Allah nk tunjukk. kita selalu degrade everything yg dia ckp. HAHA (mostly aku la) nihh betul tau ade facts nyaa. kita pun tk tau . HAHAHHAHA pdahal org emas niy bergerak, kita boleh terjumpa kt sini haaa HAHAHAHA
MAMA : haaa tu laaa (semua org gelak smpai nk pecah perut)

HAHAHHAA kelakar kn? aishhh time dah hbs cerita, bru abh tny. apa ceritanya niyyy? haduii. dah hbs bru tny. tergelak lg lah akuu KAHKAHKAH. moral of this story is dont ever degrade a person, even with his/her words. but most important, dont treat your younger brother like a kiddo, because he is growing. so, trust him! :P mmg sebelum niy, whtever dia ckp, ak mcm endah tk endah. nk2 things yg tkde kne mengene ngn aku lahh HAHAHA rupanyaaa, dia bukan sekadar bercakap atau melalut. he is giving something. some information HEHE sorry ye brother. sekarang baru i sedarr :D
THE END

Sunday, December 26, 2010

ishh budak nihh

semalam tgh online, tiba-tiba bunyi "click" dlm fon. i pun tgk lahh. it's from.... BHA mom :) rindu i lah tu kan? HAHAHAA whoaa. actually igtkan you dah lupa I tau. yelahh happy sgt bersama yg tersayang dekat sana kn? i tumpang happy utk kebahagiaan you ye. wkaka. tkpe nnty you blk JB, kte jumpa ye. i tau mmg banyak cerita you sumbat dlm telinga I kn? I snggup dgr smpai termuntah babe. untuk you JE. hahahahaha sengal. cepat lah balik JB dol. bercinta je. ISH haha (jeles lah tuh) okay go. IMissYouFRABHA(;

THE END

10 days ♥Part One

date : Dec 14 until Dec 24 , 2010

Hye :) holiday tahun niy kurang memberansangkan ye if korg nk tau. aishhh nk tau knp? sbb my kazee semua tk join. tp tkpelahh. i tried to enjoy myself. and aku enjoy jugak last-last :D well. lgpun, mak pun ikut heeee. so, the day start with a night in Shah Alam. ofc lahh destinasi wajib setiap kali holidayy. HAHA alasannya sbb abgjuju ade kt uitm tuhhh. well next sememster, dy dah last. if rezeki aku ada, smbung lah pulak kt situ lg. nmpaknya kayalahh hotel Intekma tuh kannn HAHAHAHA melalut en aku.

mlm tuu, ktorg pegi i-City. heheh. tempat baru woo. tp tklah baru sgt. aku je yg bru tau. hehe. best? naaahh lampu je kot. tp comel laa kan :) nihh tgk gmbar ye kawan-kawan.

inilah dia i-City. hehe lampu je bnyk lain tkde bnda punn(:

that big santa :D

scarft rabbit tu comel kan? HAHA mmg comel. aishhh

i suka gambar niy. hehe


see that kidd? HAHA comel je kan. aishhh im impresed!(;

giant treee AWWW

nahhh nk tahu spe photographer? abang aku. HAHAHA mcm tk pcaye je. ehh tak. ak je yg mcm tk pcaye. hehe. well. segan woo. gila kau naddngn abg sndiri pun nk segan, HAHA tp betul lah segan dol. aishhhh :D thanks btw.

next location, Pulau Pinang. antara negeri yg aku tk suka pegi. haishhhh HAHA kenapa? sebb kotor. euwww. bndar diaa tk bersih bebb. i love JB mostly(: pineng, makan jelahh. nasi kandar. naahhh i tk minat jugak tuhh HAHAHA

next day. Hadyai, Thailand. perasaan? hmmm no comment. HAHA serious makanannya tdk memuaskan. i suka Indonesia lagi. hohoho. tp aishh shopping gila advanced. hehehe. yeahh barang murah. ofcourse, not the branded one lah babe. nk branded-branded pegi shopping complex lahh. HAHA mcm aku, psr mlam yg sajikan pelbagai brg yg cantik menarik, dah cukup meng-amazed kan aku dahh hehe. bnyk tak beli? haishhh this time, mmg aku rse terbanyak. mama pun senyap je. okay. we talk about this later yaa :) well. thailand tkde ape yg seronok so, no picture. HAHA

well our days didn't stop now. later i sambung okay :)

10 days ♥Part Two

after Thailand, kami pergi KL :) favor place. heeeee and then, gerak Bukit Tinggi. wowww amazing place okay. building diaa hebat :D cantik betul. tapi haiyaaaa manyak mahal woo. stu mlm je ktorg kt sini. Yelahh bosan kot lme2. haishhh ape yg hebat? tgk sendiri(: mls den nk ceritaaaa

let me introduce youuu
COLMAR TROPICALE RESORT, Bukit Tinggi

cantik kan? :) photographer mungkin berminat.

garden diaaaa

Mama & Abah :)
Japanese garden.
tk rupa japanese kan? actually yes. ada dlm album aku. mls nk upload je :P

my first try ;S

kat sini ada testing paintball fr free. HAHA this is my first time sentuh bnda mcm niy tauu. kesian kan. best? hmmm best kot. tp yelah first try selalunya aku failed HAHAHA

oh yaa. kat sini ada Rabbit Park. heeee tp boboy i lg handsome :)

untuk maklumat lanjut, sila cari dlm internet ye. hehe ataupun, zoom je gmbar nihhh

and then, pergi melaka pulakk. melaka nothing to say lahh. cuma hari kedua kt melaka tu, pergi Wonderland. layan my nieces mandi manda. HAHA biasa je lahh. no feels sbb tk best tkde kwn. lyn budak kecik jeaa. hmmm niat hati nk pergi sunway. mmg nk gila-gila. tp hajat tk kesampaian. tkde mmbe satu hal, patu dgr-dgr ticket pun dah mahal sekarang. aishhhh. tkpelahh. redha je. bersyukur lbh baik kn? HEHEE.



after this? menganggur lah dekat ruma. HEHEHE igt aku suke????? HAISH
THE END

OMAIGOD

READ THIS! :)


yeahh now it's tumblr. actually bukan lme sgt ak berjinak-jinak dgn tumblr niyh. tp sekarang this thing already stucked me babe. HAHA percaya tak if aku kate tumblr matangkan aku? anda wajib percaya HAHA. even posting dlm tumblr aku bukan hak milik aku 100%, those things succeed in expressing my feels. hehe. tak percaya? try baca :D well. if you read them, you'll surely know what ruins my brain. HAHA

now, i am addicted. seriously. tp best gilaa. tak caye cuba lah. HAHA saya ber-tumblr bukan kejar follower atau ikut peredaran zaman seperti dialog di atas. tp cume sekadar mengekspresikan hati. kelakar kan? aishh. tumblr is recommended, dearrrr(:

Saturday, December 25, 2010

burghhhhh

ok fine, aku give up! seriously, all the way when i was on my holidayy, many things come out for me to share it here. and now, everything hilang! haishhhh geram tk geram lah kan aku. dr tadi, type padam - type padam je. masyaAllah. kenapa niyyy. bilaa kt sne, rse nk balik gila-gila. sekarang? mcm menyesal balik. omg. kenapa niyy. mungkin sbb berita tadi. hmmmmmmmmm

menyesal tk tanya? aah aku menyesal. HAHAHAHA sbb ak jd lg tk keruan. serious tk suka. malu pun ade. tp ahhhhh peduli hape. ehh takk. ak mmg peduli. mummy. why it ends like this?

sedih tak ble dah tau?
sedih tu sedih jugak. tp betul jugak kata-kata itu. people ade right masing-masing. tp salah ke apa aku rase niy? takk. tak slh okay. cuma. haishhhh takpelah. ak tak kesah sbnrnya. ak igtkan ble da tahu, ak sng tkyah nk confuse-confuse. tp kenapa sekarang ak bertambah confuse ye? aah mkin bnyk tnda soal dlm kepala otak nihhh. tanda soal pling besar, sama ada nk proceed of stop it forever. omg.

actually, either proceed or stop, ak tak rugi-rugi apa-apa pun. in fact, if dah decide ak bole continue life dgn normalnya. but if not, i will stay like this. confusing myself. HAHA

saya tahu awak pun tahu kan. and now saya dah tahu tentang awak juga. perasaan saya? entah. saya lost. HAHAHAA takpelah. hidup mmg mcm niy. hohoho saya happy je. okay i am pretending again. tp apa pun, thanks utk itu semua. sekurang-kurangnya, kesopanan anda mengubat hati saya WKAKA kalau org tny sy menyesal tk simpan perasaan, jwpan saya tak. sbb awk deserve it :) and i am happy with that feels. i learned a lot. lots of things. thanks btw(; forgetting you? its my secret.

nangis ke nadd oii? HOI kau gila ape ak nk nangis? HAHAHAHA this person doesn't worth my tears yet okay(:

THE END

Tuesday, December 14, 2010

worth waiting

" SOMETHING WORTH HAVING IS SOMETHING WORTH WAITING "

i love you, dear.
i love you more, mother.
i love you most..
Rapunzel

Rapunzel hebat gilaaa! comel betul, aishhhhh :D
FLYNN RIDER

goodbye JB.
take care, people(:
sometimes, we need sincerity more than anything else.
sometimes, we need to be understanding rather than hoping others to understand us.
and sometimes, we know better than other else.
THE END

Happy Birthday HADRI

" happy birthday to you
happy birthday to you
happy birthday to HADRI
happy birthday to YOU ! "

Happy birthday monyet HAHA Hadri, the youngest among all. Great to have you in this precious life as the very best bestfriend. thanks untuk everything since this friendship bermula okay. kau tak terganti, HAHAHA may god bless you always and all your dreams come true, mann. Catch your best dream & be better in future. Hopefully, you have your great birthday fr this yearr. sorry ats kekurangan ape-ape ye. sorry fr the non-exciting things yesterday. selamat berbahagia, sahabat :)semoga umur seventeen niy mematangkan kau! HAHA aku doakan nice returns always be with you. jgn ade niat nk lupa aku hehhh HAHA take care, doctor Hadri

anum ckp mcm kembar, HAHA
well, dah mak aku tu mak kau ennn wkaka

dengan suka citanya disini saya hendak maklumkan, dia sahabat aku. nothing can change that and it will never change. never ever. trust me. thanks, bff(;
THE END

Sunday, December 12, 2010

TUMBLR. link baruuu, wewitt


lai lai lai ~
THE END

a light, please!



i got something today. sepatutnya aku gembira sangat. tapi why mcm rasa lain haa. macam ada je yg tak ckup. macam kosong. naaaahhhh i dont like this feel. hari niy baru 11 dec. baru TIGA hari ak menamatkan SPM paper aku. tapi perasaan mcm dah berbulan. kenapa hehh?

Bosan? tak lah. that night, spend time kat ruma kazee. aku tak bosan. melawak semuaaa bercerita sakan haaaa. lepas tu, mlm semalam, pegi kenduri ptong jmbul bby Kak ira. jumpe Adam, Iman & Zulaikha, aku happy je. then td siang, spend time dgn azyy kt Angsana, aku okay jugakk. niy pun bru balik dr CS after kecewa tk dpt tgk Rapunzel. tapi tkkan lah sbb niy je emosi ak nk jd gini. HADOII tk suka lahhhhhh aishh

tp apa yg pasti.. even aku senyum gelak, terasa kosong and i dont know why. maybe aku dah start rindu schoolmates especially my besties.
I miss school, seriously.
but deep in my heart, i miss my own laughs. my true laughs. my true smile. my happiness. my everything. i miss the teases, people

ATAUPUN

mungkin perasaan hari niy disebabkan beberapa irritating things yg terjadi.
1. missing YOU from weeks ago
2. having the last moment in school on December 08 (which is too earlyyy)
3. tak jadi spend time with Bha, Eema after habis pper BIO =,=
4. impian untuk mentouch-up my dearest bloggie tdk tercapai
5. yeahhhh bilik aku pun tk kemas lagi kau tau takk!
6. keadaan buku-buku SPM kt dlm bilik tuh sangat yang amat meng-tensionkan.
7. tak dpt pergi tesco time Selasa before paper BIO tuhh HAHA (ini sebab tk munasabah)
8. tak dpt tgk RAPUNZEL hari niy walaupun ak dah jejak CS tu dua kali dlm minggu niy, but at the wrong time ;[ 
9. not in the mood untuk chatting. takde idea, and terasa mcm semua org annoying even they are actually not
10. im not welcome strangers YET! and i dont know whyy
11. i am missing YOU again and again (tired of waiting)
12. regretted for not enjoying that last smile, that last cares, that last 'eye-moment'
13. everyone has their own ways and their own life. and i have to comfort myself fr this

but, whatever it is.. i know i can suits myself with all this thing.
i am miss strongggggg! >.<
naahhhh hari niy brpa hari bulan? AISEY patutlahhh. once a month, HAHAHAHA goodnight I nk tdo(:
THE END

Wednesday, December 8, 2010

amazing feels :D

AWWWWWWWWWWWWWWW

I LOVE TODAY I LOVE TODAY I LOVE TODAY !!

Thank god it's over. it's already over. mcm tak percaya je kan. aishhhh. lai lai spe nk ikut aku pii ketuk kepala? seriously ak tak percaya. Wkaka. whatever it is, it is over. miahahaha :D for the first time, aku eager gilaa nk sambut cuti. cuti sekolah wehhh. bukan senang nk tgk org yg selalu eager nk pegi sekolah mcm aku niy eager nk cuti sekolah. haaa hamek kau. ayat berterabur. HAHAHA happy sekali hari ini yawww. aishh mcm nk pegi main lari-lari pulok dahh. bahaya begini lama-lama.

Kau tak sedih tgglkan sekolah ke nadd? your dearest SmkMk.
naaahhhh. untuk hari ini, jawapan aku tidak. tp untuk esok luse, aku tak tau la haihhh. lima tahun wehhh. FIVE years haaa. aishhh. kalau baby baru lahir, dah pndai bace dah pun tauu. gila hape ak tak sedih. tapi tahh. ak bahagiaa nk berhenti sekolah sekarang niyy. aishhh berapa kali nk ulang daaaaaaaaa

How about SCI? do i have to care? seriously i did. but, ntah lahhh. i think time to let go has come. hopefully aku kuat ye(: Insya-Allah. tkde ape yg mustahil dlm dunia niyy, nadddd.

omaigod. I nk buang semua buku-buku I. AGAGA hantar pusat kitar semula bgus jugak nihhh. dpt income utk sara hidup en en. now, ak akn start utk kumpul idea tentang activity yg perlu dilakukan sebaik sahaja ak digelar school-leavers ^^
THE END

Sunday, December 5, 2010

Goodluck


Here I come, Chemistry & Biology
give me strength please. give me light please. fuhhhh nervous gilaaa


goodluck People(:
THE END

last word.


IM GONNA MISS YOU SOON.
that's it.

smile please, ohh yeahh :)
THE END

Thursday, December 2, 2010

What a day!

Hello everyone. How's your life? Im good i think. Miahaha. okay go. Paper physics sudah berlalu. WOW. sekejap je kan SPM nihh. aisey man. perasaan? no comment lah kan. yang penting guaa excited nk habis Spm nihh. tak sbr nk hantar paper 3 Bio rabu nih. cewahh. pdhal bio ak tk study lg nihhh. bole pulakk blogging en enn. dah pndai heh kau naddd? Aishh. mind need rest. i miss my blog soooo muchh. faham lah sikit, you niy punnn. HAHAHAA mula dahhh sawan aku dtg. ttg paper SPM? hmmm. nothing to say. i have done my best. it depends on Him now. Tawakal je lah kan :)

Life seems so great now. cuma best lah SPM. i am the Princess. HAHAHA sekali seumur hidup kan SPM nihh. kalau la ak tau dpt layanan begini, hari-hari ak nk SPM ^^

satu lg cerita best. perasan tak lagu Kalau Berpacaran tuh selalu sangat keluar radio? kalau tk silap aku, almost everyday ak dgr kt radio tauu. tym nk pegi sekolah, ade. balik tgh hari pun ade jugakk. nnty lepas pper petang, pun ade lagi haaa. masya-Allah. aku pun naik hafal dahh. smpai abh yg tk suke dgr lagu except lagu Pramlee pun bole perasan kewujudan lagu tuu. HAHA mama pun sukaa lagu niyy. bila lagu niy berkumandang je, kitorg satu family ketawaa. HAHA dah la comel gila lagu tuu. aishh. ade message yang common. tapi jd special sbb dlm bentuk lagu. congratulations! patutnya dr dlu lg kne ade lgu mcm nihh haaa. ecehhh naddd. HAHAHA naaa. lagi stu lagu yg almost hari-hari ada, lagu Hari Bersamanya - SO7. diantara lagu favourite aku. music okay, lyrics sejiwa dgn perasaan. wkakaa

" Jantungku berdegup cepat, kaki bergetar hebat
Akankah aku ulangi merusak harinya..
Mohon Tuhan untuk kali ini saja
Beri aku kekuatan ‘tuk menatap matanya..
Mohon Tuhan untuk kali ini saja
Lancarkanlah hariku, Hariku bersamanya~ "

after this, two subjects to go. Chemistry and Biology. and thennnn
YAHOOOOO!
Hopefully, i will have the Chemistry for my Biology.
THE END

Sunday, November 21, 2010

Eleventh Hour

SPM 2010

Apa perasaan anda?
gemuruh jiwaaa. semangat membaraaa~ HAHA im not confident at all. tapi tah la perasaan niy jangan dilayan sangat. nnti sendiri yang merana. hmm. actually, everything in one. sedih excited nervous no confident broken and all those infinity feels. apa perlu buat? berdoalah banyakbanyak ye kawankawan :)

Hopefully kita semua cemerlang gemilang terbilang. Jangan nervous sangat. InsyaAllah.

"Ya Allah. Permudahkanlah kami menghadapi semua kertas-kertas itu. Luaskan lah fikiran kami. Kuatkan hati kami. Ikhlaskan kami, Ya Allah. Jauhkan lah perasaan ragu-ragu itu Ya Allah. Permudahkan kami. Berikan kami kekuatan untuk semua ini. Sesungguhnya kami sedang berusaha untuk berjaya di atas jalan-Mu. Halakan kami ke arah kejayaan andai itu sememangnya milik kami. Hanya Engkau yang mampu menentukan segalanya. Aminn Ya Rabbalalaminn"

TIPS at eleventh hour.
Read those simple notes. Not the thicker one anymore. Trust yourself. He is there for you if you always there for Him.

THE END

Tuesday, November 16, 2010

untuk awak


Mokhaians 2010

awak awak :D saya nk mntak maaf ats semua salah silap saya kat awk. saya tahu saya tak perfect mcm dia, tak baik mcm dia. saya tak sempurna. sedar atau tidak, saya mesti pernah lukakan hati awak kn? saya mntak maaf sangatsangat awak. saya takde niat pun. cuma kadangkadang awk phmphm je la saya niy. saya selalu bertindak ikut hati. hati saya niy bukan nya betul sangat haaa. apapun silap saya, saya mntak maaf ye. harapharap awak halalkan setiap titisan ilmu yang awak pernah curahkan kat saya. saya tahu saya tak sepandai awak. kadangkadang soalan-soalan saya irritate awak kn? saya mntak maaf ye. saya cuma nak tahu je :) awak. saya doakan SPM awak maju jaya ye. semoga semua citacita awak jd kenyataan. jadilah insan yang berguna kelak ye awak. saya tahu hati awak baik. semua orang tahu tu. jagalah hati awak baikbaik ye. awak. kalau nnti kita dah tak jumpa lagi, jgnlah lupa saya. kita pernah bersama suatu ketika dahulu. harapan saya, biar lah selamanya~ tapi siapa saya nak tentukan segalanya kn? Goodluck awak.

kalau nak tahu siapa awak, carilah insan-insan yang mengaku mereka Mokhaians Form5 2010. Awak adalah mereka
GOODLUCK TO ALL :)
Mokhaians, lets create history again. Go for EXCELLENCE !
THE END

Sunday, November 14, 2010

MK Graduation Day

Majlis berprestij di MK :)
November 13, 2010

AWW smartnya budak MK, haha. hmm. ape nk cerita. haishh. taktahu lah. oh ye. nervous betul mse nk naik pentas tu haa. hehe. tu je lah kot. habis event, sesi bergambar. best woo. hari perkenalan ibubapa. mama aku biase la klo da jmpe ckgu Mariyah(mak intan) haaa. pnjang bercerita :) heee. fyi, da lme knl intan. cume sjk dia msuk MK, kami mula rapat. thanks intan sbb sudi kwan dgn aku. haishh nardd niy madah nk sedihsedih je. apehal nta. HAHA but i mean my words okay :) then ak bwk mama jmpe mak bha. mereka satu kampung tau suatu ketika dahulu. kuasa Allah kn? mama ak pna kwn ngn mak bha and now she is my bff♥ how wonderful life is :) tah la. today bnyk hari mak-mak haa. haha. comel betul. sampai ak terlupa nk salam cikgucikgu semua. hehee. malu jeaa.

flowers

utk graduation day niy, rsenya bnyk kali ak amk gmbar. tp setakat niy, ak tak nmpk lg gmbargmbar aku. HAHAHA kalau ade, nnty ak msukan ye utk kenangan abadi kita bersama hohoho :D

after that event, MK Championship. aku stay. yelahh ak kn supporter pling setia Penggawa. wkaka. congratulation girls! no 3 kn badminton. netball pun. bangga aku. HAHA pdhal bukan ak main pun. hohoho. boys? emm. aku taktau. HAHAHA tp rsenya futsal dorang menang td. haaa. congratulations jugak lah ye :)

THE END

Dinner Form 5

November 12, 2010
Venue : Suria City Hotel, JB
bestie, ILY

the day was so so so great. moment gathering yang happy-ness. even pengisiannya terlalu sempoi sahaja(: day start at 8pm. mse tuh ak jln kaki dr Bluewave ke hotel tuu. tgk-tgk rmai yg dah ade. almost all students lah kan. dewannya agak comel la. ucapan comel betul. mcm nk nangis pun ade. alahai gedikk nadd. HAHA tp betul lah. aku dah form five and im gonna leave MK soon. sebulan je tinggal lg haa. ohh godd. it's hurt so badd.
comelnya awk bertiga

time makan, nothing to say lah kan. ak mkn tak bnyk pun. biase la nadd. bila rmai org, mulalah tak selera haa. HAHA lgpun sbb ak suka tgk orangorang yg rmai nihh. da la semua cantikcantik belaka haaa. handsome-handsome pula. ecehh. actually handsome and cantik adalah subjektif. cantik dan handsome yg ak mksudkan kt sini, everybody is smart. mane takknyaa, mewah betul semua bergaya. niy bru dinner. klo prom nite, tak tahula kn imej ape keluar. but everything was so okay during that night. apatah lagi YDP sekolah karaoke. whoaaa. tak sangke. HAHA tp okay la tuh. sporting habis. rsenya, if pengetua nyanyi sekali, sure lg best :) kn people? heee.

haaaaa. terlupa sesuatu. sygsyg aku pki heels doeeee. HAHAHA kelakar ke? bukan kelakar. cuma mcm tak sngke. hohoho. yelahh gangster tuh doranggggg :D heels tinggi pulak tu haa. jeles aku. HAHAH tp nk buat mcmn. nadd tidak diberikan keberanian serta courage utk memakai heels. and im just okay with that :) tahniah sbb anda tidak terjatuh ye babe HAHAHA serious comel semua orgg.

 lots of things to story :)

but, the most bestest thing is kehadiran tingtong♥ almost a week ak tak jmpe dy haaa. dah lme gila tak pkul diaa. tak ketawa ngn diaa. tak dgr dia jerit. HAHAHA bangge tak kau ak rse mcm niy? HAHA tp i said the truth. ak tak pna miss tingtong se-gila niy. weird betul harihari aku sjk akhir-akhir niyy. hohoho. kesian tingtong. dah nk exam bru kne chicken pox. sabar ye. setiap yg terjadi psti ada hikmahnya. ececehh naddd :D tingtong ckp da lme tak dgr cerita-angau aku. HAHAHAHHA dodol. there's no more okay. exam nk dkt plus ak dah sedar spe aku. aku seorang perempuan. HAHAHA ececehh nadd. ade unsur tidak-senang-hati di disitu wkaka abaikan please.

almost 11pm, semua org da blk. aku? mama tak angakt call. but then balik singgah ruma cousins and blk ruma tidur. heeee. kecewa? sikitlah. satu mission aku tergendala. spe tak kecewa kn? takpelah. mungkin takdir sedang menunjukkan kekuasaan-Nya. aku redha. tak tahu nk cerita ape lg.
last but not least, thankyou to ALL :) well. sometimes not everything we want, we get. im just okay with all those thing except %^$@#!! burghh(ignore please)

harapan aku, kehadiran niy akan diteruskan if form five MK buat reunion satu hari nnti. mne lah tahu kalaukalau ak dah kaya nnti bnyk duit nk organize reunion ke kn kn? HAHAHAHA berangan heh kauu. but i mean it. there's nothing else better than teenage's moments. school-life. mamaa. sedihnyaaaaaa. enough lah nadd with your gedik-ness. org meluat. HAHAHA pedulik pulakk. my words, not yours ^^

my favourite picture, thanks Pico(:
THE END

Friday, November 5, 2010

past tense

November 05.
something happened on this date
THE END

Thursday, November 4, 2010

tumblr.

i got my tumblr already
THE END

yesterday's story

November 03, 2010
a day with them(: semalam ckgu mnta tlg kemaskn bilik SPBT. so, stu hari lah disekolah. best? ofc babe. rmai jugak yg dtg. mule ak smpai, ad sikit je org tp lme2 semakin bertambah insan-insan yg berhati mulia niyy. namun begitu, partner ak pulokk tak dtg. spe? tingtong, bha, eema lahh. HAHA tp superb awesome okay. kerjasama form5 mmg tak bole ditandingi sesiapa. even tak semua antara ktorg niy rapat antara stu sme lain. tp when it come to work, we have the unity. buktinyaa hari niy. semua org buat kje tau. tkde pun yg dduk rehat je. baik perempuan or lelaki. cuma klo cerita part bnyk mulut, haaa. lelaki perempuan mmg tkde bezanyaaa HAHAHAHA buat kje smbil gelak-gelak. ade aje clown-clown tak berbayar niy nk buat joke masing2. kje aku, gelak je laa.

kalau cerita part makan, mmg mewah. mula2 intan anta roti plus air kotak. haaa. lepas tu, ckg beli maggi msk sendiri siap telur semua. izzati la tukang masaknyaaa. HAHA and then lps penat2 semuaa, ckg beli KFC pulakk. mne tak kenyang. bru penat sikit, melantak. then buat kje. patu melantak lg, buat kje lagi. gtu je la dorang semua buat. cehh. mcm ak tak je en. HAHAHA aku pun dua kali lima jeaa.
tgk haaa Izzati masak Maggie HAHA

nak tau cerita paling lawak bg aku? aku asik kne "mak-mak" je hari niy. heran? tak pulokk. HAHA mulut ak membebel je kot. ish ish ish. dlu ak tkde gini sgt. mmg la hobi membebel. tp dgn org tertentu jea. HAHA tp sejak dua menjak niy, fuhhh. dgn semua org ak nk bebel. baik asilah, adham, hadri, iman, amry, arfafq. semua org dah ckp ak mcm mak2. huishhh. spe yg perlu dpersalahkan sekarang? ak tau spe. korang laaa. klo xde istilah "mak-mak" tu utk aku dr ary tu, tkde mknenya ak berani nk membebel sesuka hati. HAHAHA kejap. wehh. mne ade ak membebel. ak ckp je en. ISH. tak adil la korg niyyyyy. HAHA tp ak tak heran pun. aslkan ak msih bole ketawa-senyum dan melihat org keliling ak ketawa-senyum, it's enough for me(:

penat? agaklah. tp tak lah sgt. sme ade ak mmg buat kje sikit ataupun gelak tawa itu meringankan kepenatan aku. ak pun tak tau. HAHA sbb biasanya if penat msty balik tu ak nk tdur. tp sebaliknya yg berlaku. ak siap habis stu chpter Biology tauu. haha. rsenyaa, buat open house kt ruma jauh lebih pnt dr hari niy. maybe sbb buruh awam rmai sgt kut, tu yg tak pnt sgt. wkaka ;P

hasil kerja hari niy, bilik SPBT kini lengkap bersama tikar getah, buku bersusun plus lukisan abstract yg menarik. jumlah abstract tu ada 16 keping. haaa. tak ke bnyk tuu. tp at the end, semuanya siap. congratulations, people(:

5pm, semua org bersurai. ak blk, 530pm. and blk tuuu singgah makan kt IT ROO then pegi area Kota Raya nk cari costume Punjabi. HAHA mama nk pkai time dinner sekolah dy nntyy which is on the same date dgn dinner aku. November 12. tempatnyaa pun dekat sgt. mama kt Bluewave, aku kt sblh tu haaa. HAHA fuhhhh. cerita psl punjabi, lawa gilaa wehhh. bergemerlapan sekali. colouration diaa sgt cantik. ak berkenan kt stu bju tu. combination favor colour aku. pink and blue terqoise. comel gilaa. serious perasaan mcm nk pki punjabi time dinner form 5 nnty. HAHAHA mesty lawak gilaa en. terkejut punya laa vinoo ngn sharvini. HAHA tp tak mao ahh. nk kne beli pulokk. mls. lgpun ak da decide dahh nk pki bju ape nnt. mls nk plan blk. hohoho. haa? baju ape? adelah. HAHAHA dont worry. ak msih memartabatkan seni kebudayaan org Melayu Johor. cehhhh ayat kau naddd. but im serious bebeh :D

ehh. terlupa satu perkara lagi. tym keluar dr kereta kt area Jln Trus tu, tibatiba ak nmpak Encik Tomo jln dpn aku bersama skuad Jepunnyaa. patu aku gelak sorg2 sbb teringat mse Selasa hati tuu. lawak gilaaa. tegur dia? tknak ahh. tkde kje aku. HAHA tu je lahhh cerita semalam. perjalanan hidup yg sungguh menceriakan sehingga ak tak mmpu nk lelapkn mate mlm td. pkul 2 kott bru ak dpt kejam mata. pdhal dr pkul satu dah ready nk tdur. HAHAHA bahaya betul aku niyyy. madah nk senyum jeaa. AISYY
 THE END

Wednesday, November 3, 2010

Jamuan Terakhir 5 Diamond

november 02, 2010

GREAT DAY
thanks for everything, people.
and you tooo(:

participants : all classmates.
time : 3pm-430pm
VVIP : teachers♥
" kami mohon maaf andai ada yg terkurang "

words : nice day. a moment to treasure. sorry if i did wrong. i just want everything going smoothly.
p/s : fuhh mulut kau nad. mcm mak-mak. HAHAHAHA so what? ^^

THE END

Saturday, October 30, 2010

thumbs up

EVENT HEBAT THIS MONTH(:

Jamuan Terakhir Tingkatan 5Diamond
Date : November 02 (Tuesday)
Time : Petang
Venue : 5 Diamond

Dinner Form 5
(for the last time)
Date : November 12 (Friday)
Time : Malam
Venue : Suria City Hotel

MK Graduation Day
Date : November 13 (Saturday)
Time : Pagi
Venue : SMK Mohd Khalid

Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia 2010
Date : November 23 - December 08
Time : whole days
Venue : Dewan Ibnu Khaldun, SMKMK

OMG

aku dah nk habis sekolah dah rupanyaaa :(
THE END

Kau Aku, and most of it is HIM


i have something to story here. bukan cerita apa, cuma penat pendam rasa. entahla. sometimes, i cant translate something in heart through words. yes. im not so good in telling story face to face. itu kelemahan aku. cerita best pun jd boring if aku yg ceritakan. HAHA. dah mmg perangai. nk buat mcm mne en. okay go.

STARTING
tadi ada extra class addmath. tym bru nk bg group, tetiba wanted ckp " nad, adk ko knp smlm ttbe mengamuk kt fb? " aku pun. ckp " ape pulak kali niy? hishhh. dy type ape? " then wanted ckp " dia bce msg kau ape nta patu terkilan la apela " aku pun hampir nk burst kat situ. HISH " lagi sekali? melampau seyh. "

that day, you read it. now again. mmg betul smlm dy ada pegang fon aku. tp ak igtkn dgr lagu jea. WEYH. my fon is my privacy la seyh. but that one aku takde la kesah sgt. bila ak pk blk, mmg sakit hati pun ble bce org mengumpat kita kn. bukan setakat mengumpat, mengutuk lg ape segala. tp entahlah. niat hati mmg nk aje marah. marah sbb disturb my privacy. yelah. lme2 secret aku semua dy tahu. bnyk lemak kau. fon kau ak tk kacau pun kan. ISY.

tp cuba pk rasionalnyaa. first time, dy bukak msg aku and bce org mengadu psl dy kat aku. ofc perasaan nk bce pd lain hari tu dtg lagi. betul tak? so, is that his mistake? i dont think so.

before niy, setiap kali dy buat hal dgn anyone or org bercerita psl dia kt aku, ak amk tak endah even actually those thing ada dlm hati aku. and thats why aku slhkn diri aku sendiri. sbb tk mampu jd seorang kakak yg baik maybe. tak pndai jge adk. and people around me try so hard to make him a better person by spilling everything in front of me. NOT in front of him. haa. persoalan sekarang, if someone tu betul2 nk 'betul'kn dia, why not you yourself go for him. i mean, tegur dia personally. teach him wht is wrong and wht is right. tak pyah nk pergi secara ramai2 segala. or else, telling me all of that. im tired of hearing all those stuff. lagi satu, kau tak kenal dia mcmne lg tp mcm2 kau ckp kn. sekadar apa yg anda lihat di fb. sahih kah bukti itu? betul jgk adk aku ckp, people only see his mistake. and people only want to know the worse of him. those good things? they just ignore. frankly, i want him to be better. but, i dont know wht i have to do. this thing stucke my head. cuma sbb aku nk SPM kadang2 aku tak pk pun. tp if tak pk dr sekarang, aku takut things turn to worse. hmmmm
let me ask you something. What is actually your problem with him? tak suke perangai dia yg selalu update status or anything? hey people. others also did that. seriously, aku sendiri pun mmg tak suke org mcm tu. since dulu lagi. pd aku org mcm tu mcm takde kje lain nk buat. that kind of person is equal to people yg gila glamor. tp itu kn hak mereka. ak biar je la. apa mslahnya? dlm hidup niy, bukan semua org ada pemikiran mcm kita. tk semua org pk mcm kita. that is his life, let him be. kenapa nk jdkn itu satu issue besar? aku tak faham. people have their own life kn? why dont we just accept that? okay. tentang perhatian semua tu. aku rasa lah kn. semua org sedia maklum, mmg ada manusia yg sebegitu dlm hidup niy. cari publisiti. or dlm kate lain, me'market'kan diri. weyh. setakat like or update status seminit 10 kali bukan lah mslah yg besar. tu haaaa. orangorang yg mendekati diri anda sbb anda market, itu mslah besar. kita tak tahu keikhlasan masing2. tentang adik aku niy, he chose his life like that. teenagers. takkan tak fhm kn? kan semua org tak same. and this is him.
bila fikirkn semula, apa yg berlaku ke ats dia and how he acted. everything berpunca drpd kita semua. yes. everybody is wrong. from the part when you come to him with that 'sweet' smile which i consider as "senyuman perli" until you come to him with those good word and everything. semuanya berkaitan. betul tak?

so, i have a solution here. why dont you, i mean all of you stop judging him. just treat him like others. when he is wrong, on spot come to him and tell him. stop those unessential action like telling me everthing or cakap belakang tentang dia. people with nice intention will come out with nice action. dan kepada my brother, stop looking people with your negative-think. and learn to decide wht is wrong and wht is right. learn how to interpret people who is really nice or people who only try fooling you. yang elok, ikut. yang tak elok, just ignore. that is the way for you to mature yourself.

last but not least, i consider this issue is DONE.
tell me something useful, something that should be tell. things like dont really important, no need.
i have so many things to think about rather than this non-essential thing. sorry if wht i said, hurt your feelings.
it's not that i dont care. i just want people to know wht actually i think. and i take this as serious matter. dont ever think that i have no heart. i do have.
thanks for reading.
THE END

Friday, October 29, 2010

a fact



"The worst thing a guy can do is make a girl Fall for him when he has no intention of catching her"
THE END

Sunday, October 24, 2010

YOU and ME

yesterday, we shared. now no more.

i understand, dearest loffyyyyy(:
it just okay to me.
THE END

October's Born


HAPPY BIRTHDAY TO YOU
Intan Syafiqah Rahmat(:
may god bless you always. may all your dreams come true.
 friends ever okay? :)

things that a lady should posses is a beautiful heart, not only her perfect brains or even appearance.
frankly, that beautiful heart is there in you.
you already have that. save it safely(: 
ILY Intan
THE END

Kalau berpacaran, hahaha


Sohaimi Mior Hassan
Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang
Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

Ana Raffali
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya

Altimet
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah

HAHA lagu niy kelakar tauu. tp suara Sohaimi Mior Hassan mmg superb.
very a MAN voice. hahaha
THE END

privacy, understand that?

" I was laughing after I read those sumpticious messege from my sister's phone about me ONLY and I got that I was mention in the messege as an arrogant , people who don't have a confidence of theirself and etc . I know the real story know and I think they don't understand me at all . Lol "

he read my messages WITHOUT any permission
do you think i like that? no i dont
if you can mad, then i also can. this is life
PEOPLE DONT UNDERSTAND YOU BECAUSE YOU DONT UNDERSTAND YOURSELF
mind that in your heart.
THE END

Sunday, October 17, 2010

i got it now aha-aha

i heard everything already. and i misunderstood again. haha
sorry for the wrong perception.
thanks for everything. jasamu dikenang(:
THE END

thankful, anger plus curiousity are balanced

" SOMETIMES SOMEONE WE TRUST CANNOT BE TRUSTED "
these words keep entering my mind slow and steadily. why huh ?

kadang-kadang manusia selalu rasa diri mereka terlalu bagus. sangat bagus sehingga berkeinginan untuk mengubah diri seseorang. pernah atau tidak mereka ini berfikir tentang diri manusia yang sungguh tidak sempurna? tiada yang sempurna walau seorang pun. sedarkah mereka tatkala kata-kata yang dilontarkan itu mengguris hati hati yang mendengar? sedarkah mereka perbuatan mereka itu mengecewakan hati insan lain? dan sedarkah mereka siapa mereka untuk merubah insan lain?

sebagai manusia, kita hanya ada hak untuk menasihati bukan merubah. perubahan seseorang itu adalah keputusan dia sendiri. takde orang yang ingin melihat seseorang itu jatuh apatah lagi berniat untuk menjatuhkan orang lain. aku tau niat ' hati-hati ' itu baik. tetapi kenapa akal men-denied apa yang mereka buat? i just dont know. mungkin aku yang tidak memahami konsep kehidupan kaum Adam. ya aku tak faham cara mereka. lalu kenapa harus kau marah, narddd? and again. i just dont know. wht i know is, i need an explaination. a brief explaination.

remember this, rebuild your confidence

my review. (Positive & Negative thought)

Positive : maybe im not good enough to be a person. i dont know how to tolerate with him. and i dont play my role very well. so, they are just there to replace my place. their intention maybe good. help him to be a better person. it just maybe.

Negative : are you so smart and know everything in this world? are you so good in guiding someone to the correct path? then you think you are better than a mother? i have another question here, do you have any experience on how to grow a boy into a man like your parents have?.. until you have confidence to change someone to better. im just wondering how you have that 'confidence' and how you know wht you did will result something useful for him one day. because me myself dont have that confidence. yes i dont have that.

this is the way i tolerate with my problems. by thinking of it from differ perspectivess. and sometimes, this kind of way of thinking dont give me the answer but keep rolling in my own brain for years. HAHAHA

Thanks for the nice intention(:
THE END

chicken soup for mind, i love it

Amanat Usrah Terakhir
(as student)

1. Amalan utama yg disukai Allah. Yang pertama, Sempurna solatnya. Sempurna solat seorang manusia itu, sempurnalah dirinya tentang perkara lain. Seorang manusia yang sempurna solatnya, mukanya bercahaya. sejuk mata melihat. orang lain pun suka tengok. Yang kedua, Berbakti kepada ibu bapa. Yang ketiga, Jihad. (perkara kedua dan ketiga tak sempat dihurai oleh cikgu. hehe)

2. Ujian Allah bukti Allah sayangkan kita. Ujian ialah cara Allah mendidik hambanya. Suatu ketika dahulu, sahabat nabi menangis bersungguh-sungguh apabila tidak diuji oleh Allah dlm masa seminggu. Rasa tidak di sayangi lagi oleh-Nya. sedangkan kita manusia sekarang, seronok apabila tidak diuji. apabila diuji, mulalah menggelabah. hmmm.

3. IKHLAS itu ibarat seekor semut hitam di atas batu hitam di dalam sebuah gua pada malam hari yang gelap. Ikhlas merupakan rahsia Allah dan hambanya. Rahsia yang paling besarrr. maksudnya, jika kita ikhlas melakukan sesuatu, no one should know. only Him.

4. Jangan putus berdoa walaupun apa yg kita minta tidak dikabulkan oleh Allah. hampir setiap hari berdoa, berusaha sehabis baik. bangun malam merintih, mencurahkan masalah dan  meluahkan segala rasa kepada-Nya. namun, doa kita masih tidak dikabulkan. Sebenarnya bukan sengaja Allah tidak beri apa yang kita minta. tetapi Allah sedang merindui rintihan kita. Allah menyayangi kita lebih dari insan lain. Hanya dengan berdoa, seorang hamba itu dekat dengan tuhannya. Insya-Allah.

5. Letakkan Allah sebagai yang utama dalam niat melakukan apa sahaja. Belajar kerana Allah. Solat kerana Allah. Berbuat baik kerana Allah. bukan kerana manusia. bukan untuk dipandang tinggi oleh manusia, tetapi untuk dipandang tinggi oleh ALLAH YANG ESA. Sebagai contoh, apabila kita belajar kerana seseorang (ibu bapa, kekasih, perempuan itu/lelaki itu, orang sekeliling atau sesiapa sahaja) , apabila insan itu pergi meninggalkan kita, kita akan berhenti untuk belajar dan meratapi nasib sendiri. sebaliknya, jika kita belajar kerana Allah, biar apa pun halangan, kita akan tetap terus belajar kerana Allah sentiasa ada dan tak pernah kecewakan kita. ibarat seorang kekasih yang takkan kecewakan kekasih-Nya.

6. Manusia perlukan nasihat. Dalam masa 40 hari, manusia perlu mendengar nasihat. jika tidak, akan muncul satu bintik hitam dalam hatinya. bayangkan sekiranya bertahun-tahun tidak mendengar nasihat? Hati menjadi hitam gelap dan kelam tanpa sebarang cahaya. Mulai hari ini, rajinkanlah diri menghadiri mailismajlis ilmu. atau bacalah bukubuku berbentuk nasihat, supaya hati kita tidak dipenuhi bintikbintik hitam itu.

7. Form 5 tak lama lagi dah takde cikgu. kat luar tu banyak sangat godaan. sedangkan sekarang pun banyak dah tergoda. you have no one to guide you soon. semua depends on jiwa masing-masing. ada orang kat sekolah baik, bila masuk U, berubah 360degree. sebab tu, jiwa kena kuat. iman kena ada. Hanya iman dan takwa yang mampu membimbing seseorang tu. Berpandukanlah jalan Allah, kerana hanya DIA yang kekal.

but now i have my destination

P/S : setiap hari, harapan yang same. nak berubah ke arah yang lebih baik. terima kasih cikgu for your words. yours always affect mine. since peristiwa dulu lagi. now, i understand everything. thanks again. sometimes, i always wonder will i have a heart like yours. a nice and beautiful heart. Insya-Allah(;

Your life is a gift from the Creator. Your gift back to the Creator is what you do with your life - Billy Mills
THE END

Where all things begin

. . . I still remember the moment when i wanted to decide whether to further my study or to work. I had both opportunity came at th...