Saturday, October 30, 2010

thumbs up

EVENT HEBAT THIS MONTH(:

Jamuan Terakhir Tingkatan 5Diamond
Date : November 02 (Tuesday)
Time : Petang
Venue : 5 Diamond

Dinner Form 5
(for the last time)
Date : November 12 (Friday)
Time : Malam
Venue : Suria City Hotel

MK Graduation Day
Date : November 13 (Saturday)
Time : Pagi
Venue : SMK Mohd Khalid

Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia 2010
Date : November 23 - December 08
Time : whole days
Venue : Dewan Ibnu Khaldun, SMKMK

OMG

aku dah nk habis sekolah dah rupanyaaa :(
THE END

Kau Aku, and most of it is HIM


i have something to story here. bukan cerita apa, cuma penat pendam rasa. entahla. sometimes, i cant translate something in heart through words. yes. im not so good in telling story face to face. itu kelemahan aku. cerita best pun jd boring if aku yg ceritakan. HAHA. dah mmg perangai. nk buat mcm mne en. okay go.

STARTING
tadi ada extra class addmath. tym bru nk bg group, tetiba wanted ckp " nad, adk ko knp smlm ttbe mengamuk kt fb? " aku pun. ckp " ape pulak kali niy? hishhh. dy type ape? " then wanted ckp " dia bce msg kau ape nta patu terkilan la apela " aku pun hampir nk burst kat situ. HISH " lagi sekali? melampau seyh. "

that day, you read it. now again. mmg betul smlm dy ada pegang fon aku. tp ak igtkn dgr lagu jea. WEYH. my fon is my privacy la seyh. but that one aku takde la kesah sgt. bila ak pk blk, mmg sakit hati pun ble bce org mengumpat kita kn. bukan setakat mengumpat, mengutuk lg ape segala. tp entahlah. niat hati mmg nk aje marah. marah sbb disturb my privacy. yelah. lme2 secret aku semua dy tahu. bnyk lemak kau. fon kau ak tk kacau pun kan. ISY.

tp cuba pk rasionalnyaa. first time, dy bukak msg aku and bce org mengadu psl dy kat aku. ofc perasaan nk bce pd lain hari tu dtg lagi. betul tak? so, is that his mistake? i dont think so.

before niy, setiap kali dy buat hal dgn anyone or org bercerita psl dia kt aku, ak amk tak endah even actually those thing ada dlm hati aku. and thats why aku slhkn diri aku sendiri. sbb tk mampu jd seorang kakak yg baik maybe. tak pndai jge adk. and people around me try so hard to make him a better person by spilling everything in front of me. NOT in front of him. haa. persoalan sekarang, if someone tu betul2 nk 'betul'kn dia, why not you yourself go for him. i mean, tegur dia personally. teach him wht is wrong and wht is right. tak pyah nk pergi secara ramai2 segala. or else, telling me all of that. im tired of hearing all those stuff. lagi satu, kau tak kenal dia mcmne lg tp mcm2 kau ckp kn. sekadar apa yg anda lihat di fb. sahih kah bukti itu? betul jgk adk aku ckp, people only see his mistake. and people only want to know the worse of him. those good things? they just ignore. frankly, i want him to be better. but, i dont know wht i have to do. this thing stucke my head. cuma sbb aku nk SPM kadang2 aku tak pk pun. tp if tak pk dr sekarang, aku takut things turn to worse. hmmmm
let me ask you something. What is actually your problem with him? tak suke perangai dia yg selalu update status or anything? hey people. others also did that. seriously, aku sendiri pun mmg tak suke org mcm tu. since dulu lagi. pd aku org mcm tu mcm takde kje lain nk buat. that kind of person is equal to people yg gila glamor. tp itu kn hak mereka. ak biar je la. apa mslahnya? dlm hidup niy, bukan semua org ada pemikiran mcm kita. tk semua org pk mcm kita. that is his life, let him be. kenapa nk jdkn itu satu issue besar? aku tak faham. people have their own life kn? why dont we just accept that? okay. tentang perhatian semua tu. aku rasa lah kn. semua org sedia maklum, mmg ada manusia yg sebegitu dlm hidup niy. cari publisiti. or dlm kate lain, me'market'kan diri. weyh. setakat like or update status seminit 10 kali bukan lah mslah yg besar. tu haaaa. orangorang yg mendekati diri anda sbb anda market, itu mslah besar. kita tak tahu keikhlasan masing2. tentang adik aku niy, he chose his life like that. teenagers. takkan tak fhm kn? kan semua org tak same. and this is him.
bila fikirkn semula, apa yg berlaku ke ats dia and how he acted. everything berpunca drpd kita semua. yes. everybody is wrong. from the part when you come to him with that 'sweet' smile which i consider as "senyuman perli" until you come to him with those good word and everything. semuanya berkaitan. betul tak?

so, i have a solution here. why dont you, i mean all of you stop judging him. just treat him like others. when he is wrong, on spot come to him and tell him. stop those unessential action like telling me everthing or cakap belakang tentang dia. people with nice intention will come out with nice action. dan kepada my brother, stop looking people with your negative-think. and learn to decide wht is wrong and wht is right. learn how to interpret people who is really nice or people who only try fooling you. yang elok, ikut. yang tak elok, just ignore. that is the way for you to mature yourself.

last but not least, i consider this issue is DONE.
tell me something useful, something that should be tell. things like dont really important, no need.
i have so many things to think about rather than this non-essential thing. sorry if wht i said, hurt your feelings.
it's not that i dont care. i just want people to know wht actually i think. and i take this as serious matter. dont ever think that i have no heart. i do have.
thanks for reading.
THE END

Friday, October 29, 2010

a fact



"The worst thing a guy can do is make a girl Fall for him when he has no intention of catching her"
THE END

Sunday, October 24, 2010

YOU and ME

yesterday, we shared. now no more.

i understand, dearest loffyyyyy(:
it just okay to me.
THE END

October's Born


HAPPY BIRTHDAY TO YOU
Intan Syafiqah Rahmat(:
may god bless you always. may all your dreams come true.
 friends ever okay? :)

things that a lady should posses is a beautiful heart, not only her perfect brains or even appearance.
frankly, that beautiful heart is there in you.
you already have that. save it safely(: 
ILY Intan
THE END

Kalau berpacaran, hahaha


Sohaimi Mior Hassan
Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang
Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

Ana Raffali
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya

Altimet
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah

HAHA lagu niy kelakar tauu. tp suara Sohaimi Mior Hassan mmg superb.
very a MAN voice. hahaha
THE END

privacy, understand that?

" I was laughing after I read those sumpticious messege from my sister's phone about me ONLY and I got that I was mention in the messege as an arrogant , people who don't have a confidence of theirself and etc . I know the real story know and I think they don't understand me at all . Lol "

he read my messages WITHOUT any permission
do you think i like that? no i dont
if you can mad, then i also can. this is life
PEOPLE DONT UNDERSTAND YOU BECAUSE YOU DONT UNDERSTAND YOURSELF
mind that in your heart.
THE END

Sunday, October 17, 2010

i got it now aha-aha

i heard everything already. and i misunderstood again. haha
sorry for the wrong perception.
thanks for everything. jasamu dikenang(:
THE END

thankful, anger plus curiousity are balanced

" SOMETIMES SOMEONE WE TRUST CANNOT BE TRUSTED "
these words keep entering my mind slow and steadily. why huh ?

kadang-kadang manusia selalu rasa diri mereka terlalu bagus. sangat bagus sehingga berkeinginan untuk mengubah diri seseorang. pernah atau tidak mereka ini berfikir tentang diri manusia yang sungguh tidak sempurna? tiada yang sempurna walau seorang pun. sedarkah mereka tatkala kata-kata yang dilontarkan itu mengguris hati hati yang mendengar? sedarkah mereka perbuatan mereka itu mengecewakan hati insan lain? dan sedarkah mereka siapa mereka untuk merubah insan lain?

sebagai manusia, kita hanya ada hak untuk menasihati bukan merubah. perubahan seseorang itu adalah keputusan dia sendiri. takde orang yang ingin melihat seseorang itu jatuh apatah lagi berniat untuk menjatuhkan orang lain. aku tau niat ' hati-hati ' itu baik. tetapi kenapa akal men-denied apa yang mereka buat? i just dont know. mungkin aku yang tidak memahami konsep kehidupan kaum Adam. ya aku tak faham cara mereka. lalu kenapa harus kau marah, narddd? and again. i just dont know. wht i know is, i need an explaination. a brief explaination.

remember this, rebuild your confidence

my review. (Positive & Negative thought)

Positive : maybe im not good enough to be a person. i dont know how to tolerate with him. and i dont play my role very well. so, they are just there to replace my place. their intention maybe good. help him to be a better person. it just maybe.

Negative : are you so smart and know everything in this world? are you so good in guiding someone to the correct path? then you think you are better than a mother? i have another question here, do you have any experience on how to grow a boy into a man like your parents have?.. until you have confidence to change someone to better. im just wondering how you have that 'confidence' and how you know wht you did will result something useful for him one day. because me myself dont have that confidence. yes i dont have that.

this is the way i tolerate with my problems. by thinking of it from differ perspectivess. and sometimes, this kind of way of thinking dont give me the answer but keep rolling in my own brain for years. HAHAHA

Thanks for the nice intention(:
THE END

chicken soup for mind, i love it

Amanat Usrah Terakhir
(as student)

1. Amalan utama yg disukai Allah. Yang pertama, Sempurna solatnya. Sempurna solat seorang manusia itu, sempurnalah dirinya tentang perkara lain. Seorang manusia yang sempurna solatnya, mukanya bercahaya. sejuk mata melihat. orang lain pun suka tengok. Yang kedua, Berbakti kepada ibu bapa. Yang ketiga, Jihad. (perkara kedua dan ketiga tak sempat dihurai oleh cikgu. hehe)

2. Ujian Allah bukti Allah sayangkan kita. Ujian ialah cara Allah mendidik hambanya. Suatu ketika dahulu, sahabat nabi menangis bersungguh-sungguh apabila tidak diuji oleh Allah dlm masa seminggu. Rasa tidak di sayangi lagi oleh-Nya. sedangkan kita manusia sekarang, seronok apabila tidak diuji. apabila diuji, mulalah menggelabah. hmmm.

3. IKHLAS itu ibarat seekor semut hitam di atas batu hitam di dalam sebuah gua pada malam hari yang gelap. Ikhlas merupakan rahsia Allah dan hambanya. Rahsia yang paling besarrr. maksudnya, jika kita ikhlas melakukan sesuatu, no one should know. only Him.

4. Jangan putus berdoa walaupun apa yg kita minta tidak dikabulkan oleh Allah. hampir setiap hari berdoa, berusaha sehabis baik. bangun malam merintih, mencurahkan masalah dan  meluahkan segala rasa kepada-Nya. namun, doa kita masih tidak dikabulkan. Sebenarnya bukan sengaja Allah tidak beri apa yang kita minta. tetapi Allah sedang merindui rintihan kita. Allah menyayangi kita lebih dari insan lain. Hanya dengan berdoa, seorang hamba itu dekat dengan tuhannya. Insya-Allah.

5. Letakkan Allah sebagai yang utama dalam niat melakukan apa sahaja. Belajar kerana Allah. Solat kerana Allah. Berbuat baik kerana Allah. bukan kerana manusia. bukan untuk dipandang tinggi oleh manusia, tetapi untuk dipandang tinggi oleh ALLAH YANG ESA. Sebagai contoh, apabila kita belajar kerana seseorang (ibu bapa, kekasih, perempuan itu/lelaki itu, orang sekeliling atau sesiapa sahaja) , apabila insan itu pergi meninggalkan kita, kita akan berhenti untuk belajar dan meratapi nasib sendiri. sebaliknya, jika kita belajar kerana Allah, biar apa pun halangan, kita akan tetap terus belajar kerana Allah sentiasa ada dan tak pernah kecewakan kita. ibarat seorang kekasih yang takkan kecewakan kekasih-Nya.

6. Manusia perlukan nasihat. Dalam masa 40 hari, manusia perlu mendengar nasihat. jika tidak, akan muncul satu bintik hitam dalam hatinya. bayangkan sekiranya bertahun-tahun tidak mendengar nasihat? Hati menjadi hitam gelap dan kelam tanpa sebarang cahaya. Mulai hari ini, rajinkanlah diri menghadiri mailismajlis ilmu. atau bacalah bukubuku berbentuk nasihat, supaya hati kita tidak dipenuhi bintikbintik hitam itu.

7. Form 5 tak lama lagi dah takde cikgu. kat luar tu banyak sangat godaan. sedangkan sekarang pun banyak dah tergoda. you have no one to guide you soon. semua depends on jiwa masing-masing. ada orang kat sekolah baik, bila masuk U, berubah 360degree. sebab tu, jiwa kena kuat. iman kena ada. Hanya iman dan takwa yang mampu membimbing seseorang tu. Berpandukanlah jalan Allah, kerana hanya DIA yang kekal.

but now i have my destination

P/S : setiap hari, harapan yang same. nak berubah ke arah yang lebih baik. terima kasih cikgu for your words. yours always affect mine. since peristiwa dulu lagi. now, i understand everything. thanks again. sometimes, i always wonder will i have a heart like yours. a nice and beautiful heart. Insya-Allah(;

Your life is a gift from the Creator. Your gift back to the Creator is what you do with your life - Billy Mills
THE END

Sunday, October 10, 2010

self-concious

diam tak diam, hari niy dah 10 october. haaaa. sebulan 13 hari lg nk SPM. seram? ofc la seh. aku normal weh. tp wht else can i do? tunggu je lah and hadapi. semua orang ada rezeki masingmasing. tu janji Allah pd hambanyaaa kn? cerita nk jadi doktor pulaa. makin lama semangat niy makin hilang. bukan apa, tibatiba rse mcm impossible. knp heh? entah la. mari ikuti cerita niyyy

" dlu mse my brother bru nk msuk uni. dy dpt matrix kuala pilah. cadangan asal, dy nk amk medic lah. mmg cita2 nk jd doct. dgn result dy tuu, if dy smbung matrix insyaallah bole. tp yg dy harapkan sme mcm aku. pra-ijazah kedoktoran. tp dy tak dpt. yg dy dpt pra-ijazah kejuruteraan di uitm shah alam. nty confirm2 dpt kerja and engineering course is not so bad. drpd nnty lps matrix kne mohon upu lg and tk tahu lg dpt medic ke tak kn. so, he chose that. and noww, lg satu semester dy konvo dah pun. lepas tu keje kt proton terus. kn senanggg."

itu bkn masalah yg ingin ak ketengahkn sekarangg. abg aku sekadar menjadi contoh. yg jadi masalahnyaaa. result dy yg superbb tu pun tdk melepasi utk dpt pra-ijazah kedoktoran. apatah lagi aku niy kannn. i got a very-very-very-double-triple BIG question mark here in my brain when i think of that. yelah. result ntah ape ape ada hati nk jd doctor. this is wht i feel sejak dua menjak niyy. fuhhh. kuat betul dugaan perasaan dlm diri aku. tp nak tahu apa aku buat utk atasi semua niy? i told my dearest mama.

and she said ....

" semua org ada rezeki masingmasing. yg penting awk usaha je sebaik boleh. lepaskan spm dulu. doctor or anything tu semua lepas spm punya cerita. tak jd doctor pun takpe. yg penting spm niyyy. tak semua yg kte nk, kte dpt. doa je la bnyakbanyak.."

semangat rebuild dlm hati sndry. tibatiba terfikir. if abg bole 9A, why not me kn? mungkin doa abg tk ckup panjang dlu kott. haha. no worries. being a doctor or not, is not the issue. but how you tolerate with what you want is the issue. and wht i want noww? this one. best result fr my spm. not being a doctor.



p/s : semua org ada reasons sndry fr everything they want in their life. and semua org tahu limit masingmasing. jgn jdkan posting niy stu yg negatif. rebuild your confidence with my words. dont destroy it okay :)
THE END


scattered all around

Assalammualaikum :) nice smilee here. oh yeah. HAHA guess wht i am doing right noww? saya sedang menikmati powerpoint sejarah yg belambak niyhh. fuhhhh jam terus otak. bnyk sgtttt. tak terdaya lg nk melihat. tak tersimpan lg memory. bukan sbb bnyk yg da upload dlm otak niyy, tp sebab angin masuk yg bnyak. melimpah ruahhh. HAHAHA.

td pagi borakborak ngn mama. mcm biase la daughter-mother conversation. mcm mcm perkara. most of it of course la life-things. about people, manners, words, history. a way to be a better person. percaya tak if i said my mother is my super-everything? kene percaya jugakk. she always have solution for every inches of my problem. always be there(: ILY

perlu ke kongsi disini? mcm tak jea. rasenyaaa, the more we let people know about us, the more they know our weaknesses. kn? i learnt this from someone silently. hehe. so mulai hari niy, every story akan ditapis sbelum dipublish(:
THE END

Friday, October 8, 2010

a better mood, please

i'm wearing the smile you gave me(:
thankyou
THE END

this isn't me

be true.

I WAS SELFISH
im sorry if im wrong. it's not "IF". i know im wrong. and im sorry
THE END

Family Gathering(:

DATE : October 03, 2010
VENUE : Tropical Inn, JB
PEOPLE : Relativeeeee

haaa. ramai kn familyyyyy (:

warga veteran in the familyy

ini BF sayaaa. HAHAHA
cousin yg gongak, pelat, comel and paling manjaaa(:

cousins

azy & eppy kne nyanyi.
padan muka hangggggg. hohoho
keje aku? gelak je laaaaa HAHAHA

P/S : great moment to treasuree. this one baru family belah mama je. klo belah papa or abah buat. fuhhhh. blog aku pun dah tk muat da nk letak gmbar doranggg. hahaha :D
THE END

i'm latee

DATE : October 02, 2010
VENUE : Majidee Baru - Perling - Uda Utama - Kulai
PEERS : Nardd - Asilah - Hadri - Aqram

that day was so great(: cume aku lambat gile amk anum kt ruma. kesian dy satu jam tnggu wehh. kejam gle aku. im really sorryyy. my mom biase lahh. pg2 ckp 1030 kne readyyy. sbb nk amk kueh la ape la semuaa. u ygg ak msg anum siap kul 1030. by 1030, aku dah siap tnggu kt bwh. my mom sidai bju. ak igtkn kejap je la tu en. almost 11am. the bru mama ckp kuih tk siap lg. so kne tnggu bru kua sekali. mak ai. ak nk msg anumm tp kredit haiyaaa. bnyk malang ini hali looo. tp ape punn. sorryy fr that inconvinience.

First location, Rumah adham. beriye nk gegar ruma dy pagipagi. tp aku yg spoil. sorry again(: haha. makan bnyk gilaa. kenyang betul aku time keluar ruma dy tuu. HAHA thankyou. Next, ruma Aqram. bole pulak adk dy tkde kt ruma ennn. kecewa akuu. HISH thanks tooo. then, ruma Hadri. fuhhhh makan lagi. wehh. besar wehh akuu. HAHAHA thankyou. and thennnn KULAI..


Rumah Ckgu tusyen Biology kami(: Cik Rafedah Othman. huishhh. jauh betul. haha. tp besttt. makan superbbb. Laksa Penang. ramai betul org kt ruma ckguu. malu. aha. lepaklepak je makan, termenung, tidur, senyum. haaaaa. tu kje aku. HAHAHA lupe satu lagi. gelak :D yg budak2 niyy asyik main camera. terkejut aku tgk kt album anum bnyk sgt birubiru. spe lg klo bukan aku. haha. kje dorang la. mostly, Aqram. dy nk blajar jd photographer lps tu tk psl2 aku jd eksperimen. ak senyap je la igtkn dy delete. tp rupanya tak. nta pape jeaaa en kauu. haha. lantakkk. lalala. then pukul 5pm gituu, ktorang pulangg. cikgu anta kt busstop and 6pm sampai angsanaaa. lepas tu buat ape? aku lupa dahh. ohhh. Mcd. HAHA langsaikan hutangggg. biasa lahh. hohoho. and then mama call suro balik. ye ahh. mlm tu marhaban ruma aku. suda la ak stu2 aset perempuan kt rumaaaa. so, trpakse lah aku menolak pelawaan asilah pergi ruma dyyy. soryy babeee. aku kne rushh. haha. tu je la ayt kau, nadd oii. Thanks fr everythingg ganggg(:
P/S : sbnrnyee posting da lme tersave dlm draft. hehe. nk publish tkde mase wooo.
THE END

Friday, October 1, 2010

raise my head, you were there. i smile(:

dont judge the eyes. do judge the smile.
i laugh too much now. it's not good for me. laugh too much makes 9.9999999% of my knowledge go away from its place. i dont need laughs. i got two months to cover all of them. and wht did you do fr me? you make them go away just like that haaaaa. ISH. so, instead of making me laughing, make me smile. that shows how wonderful you are towards me. thankyou♥
THE END

na-na-na-na

AMAZING WEEKS

MONDAY hari tuu. HAHAHA tersangat lah teruk mood aku. serious moody gilaa. knpe? hahh. kalaulah ak ada jwapan untuk ini kn? hmmmm. tp seriously, disaat hati tdk menyenangi segala yg berlaku disekeliling, aku boleh melihat dunia dgn lebih tenang. paham? aku tau takk en. meh ak terangkan. time isnin niyy, ak mmg moody gila. dlm keadaan moody, ofc la nothing i can do kan? haaa. kt sekolah fusyoo. ketat beb muka. HAHA sampai ruma, after mandi smayang semuaa, ak try bukak buku lah kn. and wht i got? nothing. mengantuk adelah apatah lagi hati dan fikiran mula tdk meyatu. cewahh. haha. and aku pun tertidurr ats meja tu bersama Success Biology kesayangan gua tuh ;P hehehe. and apabila jam menunjukkan pukul 4.45 aku tersedar and guess wht? aku lupa terus tentang moody-ness aku anddd ak belajar seperti biasa. blk tusyen pun ak msih bole belajarr. tu lah. kdg2 hati niy jgn dilayan sangat ye. makin dilayan makin menjadi-jadi. geli aku HAHAHA

cerita TUESDAY pulaa. hmmm. hari niy mood lebih mem-better. heeeee. suka. tp tu lahh. time peralihan mood niy lah yg masalah. aku tdk focus. bukan sekadar tidak, i CANNOT focus. haaaaa. bak kate org, angau tak bertempat lah kan. wkaka. hoi. bkn lah angau ape. madah nk gelak jeaaa. klo la gelak aku niy bole di-measure dgn bytes, haaaa. mengalahkn pendrive tersayang aku yg ada 8G niyy haaa. huishhhhh. hahha masalah masalah :D habis semua content belajar aku. sedikit demi sedikit mereka pergi meninggalkan diri ini. apatah lagi balik ruma pd hari itu, ak asik lah berangan. haaaaaa. problem kn? this is narddd. peralihan mood yg tdk memberi manfaat. HAISH.

WEDNESDAY sungguh indah kn? wkaka. pagi tuuu. ehem ehem. i heard something from someone. HAHAHAHA lawak gila wehhh. cehhcehhcehh. aku blushing gilaaa, korang tk tauu :D tp oden peduli hapa kn kn? haaa. mulut orang mmg suka berbunyi. kadang2 things that we see with our naked eyes bukan lah hal yg sebenarnya terjadi. apatah lg hal2 yg melibatkan rohani jiwa raga lah kn kn? haaaa. so, tugas kau adalah meng-ignore dan emmmmmmmm DO NOT judgee. bukan hal kau pun  kn kn? hahaha. selagi tk dgr dr mulut aku, tlg lah jgn percaya. tak baik kalau kite jejaskan ukhuwah sesame manusia hny kerana khabar angin yg tdk seberapa tuu. hehe. lagipun, main sure je en kau. sometimes, eyes cannot tell everything. yeahhh. trust me darlinggg(: wkaka.


petang tuuuuu. hmmmm deeparaya at mokha. untuk terakhir kalinya ak sambut kt sini en en. hehe. asalnyaa mmg tk nk dtg wehh. tp fikirkn inilah yg lastttt, apa salahnya luangkn masa sekejap. lgpunnnnn. HAHAHA shhhh. lalalala. thanks anum amy sbb sudi menemani. tk lupa juga adham wan. hahaha. bha eema tingtong semua pemalas. mereka pontenggg. ish ish ish. takpelah. sekali sekala kannnnn. heheheh. nothing to storyy la fr that evening. cumaaa video tu comel jeaaa. MK dah maju dahhh sekaranggg. tahniah. haaa. gambar dpt mne nadd? kn da deactivate facebook ;) i got from cilok-ing my mom's acc. hohoho :D

budak budak niy pakai heel tinggi gila. habes kantoi ak rendahh.
HAHAHA

THURSDAY FRIDAYYYY. haaa. apa ye nk cerita. nothing kuttt. hehe. cumaaa mood belajar kian menghiasi diri. thank you Allahthankyou fr everything you give to me. this smile, this life, this friendship, this spirit and everything(: 
THE END

Where all things begin

. . . I still remember the moment when i wanted to decide whether to further my study or to work. I had both opportunity came at th...