Sunday, November 21, 2010

Eleventh Hour

SPM 2010

Apa perasaan anda?
gemuruh jiwaaa. semangat membaraaa~ HAHA im not confident at all. tapi tah la perasaan niy jangan dilayan sangat. nnti sendiri yang merana. hmm. actually, everything in one. sedih excited nervous no confident broken and all those infinity feels. apa perlu buat? berdoalah banyakbanyak ye kawankawan :)

Hopefully kita semua cemerlang gemilang terbilang. Jangan nervous sangat. InsyaAllah.

"Ya Allah. Permudahkanlah kami menghadapi semua kertas-kertas itu. Luaskan lah fikiran kami. Kuatkan hati kami. Ikhlaskan kami, Ya Allah. Jauhkan lah perasaan ragu-ragu itu Ya Allah. Permudahkan kami. Berikan kami kekuatan untuk semua ini. Sesungguhnya kami sedang berusaha untuk berjaya di atas jalan-Mu. Halakan kami ke arah kejayaan andai itu sememangnya milik kami. Hanya Engkau yang mampu menentukan segalanya. Aminn Ya Rabbalalaminn"

TIPS at eleventh hour.
Read those simple notes. Not the thicker one anymore. Trust yourself. He is there for you if you always there for Him.

THE END

Tuesday, November 16, 2010

untuk awak


Mokhaians 2010

awak awak :D saya nk mntak maaf ats semua salah silap saya kat awk. saya tahu saya tak perfect mcm dia, tak baik mcm dia. saya tak sempurna. sedar atau tidak, saya mesti pernah lukakan hati awak kn? saya mntak maaf sangatsangat awak. saya takde niat pun. cuma kadangkadang awk phmphm je la saya niy. saya selalu bertindak ikut hati. hati saya niy bukan nya betul sangat haaa. apapun silap saya, saya mntak maaf ye. harapharap awak halalkan setiap titisan ilmu yang awak pernah curahkan kat saya. saya tahu saya tak sepandai awak. kadangkadang soalan-soalan saya irritate awak kn? saya mntak maaf ye. saya cuma nak tahu je :) awak. saya doakan SPM awak maju jaya ye. semoga semua citacita awak jd kenyataan. jadilah insan yang berguna kelak ye awak. saya tahu hati awak baik. semua orang tahu tu. jagalah hati awak baikbaik ye. awak. kalau nnti kita dah tak jumpa lagi, jgnlah lupa saya. kita pernah bersama suatu ketika dahulu. harapan saya, biar lah selamanya~ tapi siapa saya nak tentukan segalanya kn? Goodluck awak.

kalau nak tahu siapa awak, carilah insan-insan yang mengaku mereka Mokhaians Form5 2010. Awak adalah mereka
GOODLUCK TO ALL :)
Mokhaians, lets create history again. Go for EXCELLENCE !
THE END

Sunday, November 14, 2010

MK Graduation Day

Majlis berprestij di MK :)
November 13, 2010

AWW smartnya budak MK, haha. hmm. ape nk cerita. haishh. taktahu lah. oh ye. nervous betul mse nk naik pentas tu haa. hehe. tu je lah kot. habis event, sesi bergambar. best woo. hari perkenalan ibubapa. mama aku biase la klo da jmpe ckgu Mariyah(mak intan) haaa. pnjang bercerita :) heee. fyi, da lme knl intan. cume sjk dia msuk MK, kami mula rapat. thanks intan sbb sudi kwan dgn aku. haishh nardd niy madah nk sedihsedih je. apehal nta. HAHA but i mean my words okay :) then ak bwk mama jmpe mak bha. mereka satu kampung tau suatu ketika dahulu. kuasa Allah kn? mama ak pna kwn ngn mak bha and now she is my bff♥ how wonderful life is :) tah la. today bnyk hari mak-mak haa. haha. comel betul. sampai ak terlupa nk salam cikgucikgu semua. hehee. malu jeaa.

flowers

utk graduation day niy, rsenya bnyk kali ak amk gmbar. tp setakat niy, ak tak nmpk lg gmbargmbar aku. HAHAHA kalau ade, nnty ak msukan ye utk kenangan abadi kita bersama hohoho :D

after that event, MK Championship. aku stay. yelahh ak kn supporter pling setia Penggawa. wkaka. congratulation girls! no 3 kn badminton. netball pun. bangga aku. HAHA pdhal bukan ak main pun. hohoho. boys? emm. aku taktau. HAHAHA tp rsenya futsal dorang menang td. haaa. congratulations jugak lah ye :)

THE END

Dinner Form 5

November 12, 2010
Venue : Suria City Hotel, JB
bestie, ILY

the day was so so so great. moment gathering yang happy-ness. even pengisiannya terlalu sempoi sahaja(: day start at 8pm. mse tuh ak jln kaki dr Bluewave ke hotel tuu. tgk-tgk rmai yg dah ade. almost all students lah kan. dewannya agak comel la. ucapan comel betul. mcm nk nangis pun ade. alahai gedikk nadd. HAHA tp betul lah. aku dah form five and im gonna leave MK soon. sebulan je tinggal lg haa. ohh godd. it's hurt so badd.
comelnya awk bertiga

time makan, nothing to say lah kan. ak mkn tak bnyk pun. biase la nadd. bila rmai org, mulalah tak selera haa. HAHA lgpun sbb ak suka tgk orangorang yg rmai nihh. da la semua cantikcantik belaka haaa. handsome-handsome pula. ecehh. actually handsome and cantik adalah subjektif. cantik dan handsome yg ak mksudkan kt sini, everybody is smart. mane takknyaa, mewah betul semua bergaya. niy bru dinner. klo prom nite, tak tahula kn imej ape keluar. but everything was so okay during that night. apatah lagi YDP sekolah karaoke. whoaaa. tak sangke. HAHA tp okay la tuh. sporting habis. rsenya, if pengetua nyanyi sekali, sure lg best :) kn people? heee.

haaaaa. terlupa sesuatu. sygsyg aku pki heels doeeee. HAHAHA kelakar ke? bukan kelakar. cuma mcm tak sngke. hohoho. yelahh gangster tuh doranggggg :D heels tinggi pulak tu haa. jeles aku. HAHAH tp nk buat mcmn. nadd tidak diberikan keberanian serta courage utk memakai heels. and im just okay with that :) tahniah sbb anda tidak terjatuh ye babe HAHAHA serious comel semua orgg.

 lots of things to story :)

but, the most bestest thing is kehadiran tingtong♥ almost a week ak tak jmpe dy haaa. dah lme gila tak pkul diaa. tak ketawa ngn diaa. tak dgr dia jerit. HAHAHA bangge tak kau ak rse mcm niy? HAHA tp i said the truth. ak tak pna miss tingtong se-gila niy. weird betul harihari aku sjk akhir-akhir niyy. hohoho. kesian tingtong. dah nk exam bru kne chicken pox. sabar ye. setiap yg terjadi psti ada hikmahnya. ececehh naddd :D tingtong ckp da lme tak dgr cerita-angau aku. HAHAHAHHA dodol. there's no more okay. exam nk dkt plus ak dah sedar spe aku. aku seorang perempuan. HAHAHA ececehh nadd. ade unsur tidak-senang-hati di disitu wkaka abaikan please.

almost 11pm, semua org da blk. aku? mama tak angakt call. but then balik singgah ruma cousins and blk ruma tidur. heeee. kecewa? sikitlah. satu mission aku tergendala. spe tak kecewa kn? takpelah. mungkin takdir sedang menunjukkan kekuasaan-Nya. aku redha. tak tahu nk cerita ape lg.
last but not least, thankyou to ALL :) well. sometimes not everything we want, we get. im just okay with all those thing except %^$@#!! burghh(ignore please)

harapan aku, kehadiran niy akan diteruskan if form five MK buat reunion satu hari nnti. mne lah tahu kalaukalau ak dah kaya nnti bnyk duit nk organize reunion ke kn kn? HAHAHAHA berangan heh kauu. but i mean it. there's nothing else better than teenage's moments. school-life. mamaa. sedihnyaaaaaa. enough lah nadd with your gedik-ness. org meluat. HAHAHA pedulik pulakk. my words, not yours ^^

my favourite picture, thanks Pico(:
THE END

Friday, November 5, 2010

past tense

November 05.
something happened on this date
THE END

Thursday, November 4, 2010

tumblr.

i got my tumblr already
THE END

yesterday's story

November 03, 2010
a day with them(: semalam ckgu mnta tlg kemaskn bilik SPBT. so, stu hari lah disekolah. best? ofc babe. rmai jugak yg dtg. mule ak smpai, ad sikit je org tp lme2 semakin bertambah insan-insan yg berhati mulia niyy. namun begitu, partner ak pulokk tak dtg. spe? tingtong, bha, eema lahh. HAHA tp superb awesome okay. kerjasama form5 mmg tak bole ditandingi sesiapa. even tak semua antara ktorg niy rapat antara stu sme lain. tp when it come to work, we have the unity. buktinyaa hari niy. semua org buat kje tau. tkde pun yg dduk rehat je. baik perempuan or lelaki. cuma klo cerita part bnyk mulut, haaa. lelaki perempuan mmg tkde bezanyaaa HAHAHAHA buat kje smbil gelak-gelak. ade aje clown-clown tak berbayar niy nk buat joke masing2. kje aku, gelak je laa.

kalau cerita part makan, mmg mewah. mula2 intan anta roti plus air kotak. haaa. lepas tu, ckg beli maggi msk sendiri siap telur semua. izzati la tukang masaknyaaa. HAHA and then lps penat2 semuaa, ckg beli KFC pulakk. mne tak kenyang. bru penat sikit, melantak. then buat kje. patu melantak lg, buat kje lagi. gtu je la dorang semua buat. cehh. mcm ak tak je en. HAHAHA aku pun dua kali lima jeaa.
tgk haaa Izzati masak Maggie HAHA

nak tau cerita paling lawak bg aku? aku asik kne "mak-mak" je hari niy. heran? tak pulokk. HAHA mulut ak membebel je kot. ish ish ish. dlu ak tkde gini sgt. mmg la hobi membebel. tp dgn org tertentu jea. HAHA tp sejak dua menjak niy, fuhhh. dgn semua org ak nk bebel. baik asilah, adham, hadri, iman, amry, arfafq. semua org dah ckp ak mcm mak2. huishhh. spe yg perlu dpersalahkan sekarang? ak tau spe. korang laaa. klo xde istilah "mak-mak" tu utk aku dr ary tu, tkde mknenya ak berani nk membebel sesuka hati. HAHAHA kejap. wehh. mne ade ak membebel. ak ckp je en. ISH. tak adil la korg niyyyyy. HAHA tp ak tak heran pun. aslkan ak msih bole ketawa-senyum dan melihat org keliling ak ketawa-senyum, it's enough for me(:

penat? agaklah. tp tak lah sgt. sme ade ak mmg buat kje sikit ataupun gelak tawa itu meringankan kepenatan aku. ak pun tak tau. HAHA sbb biasanya if penat msty balik tu ak nk tdur. tp sebaliknya yg berlaku. ak siap habis stu chpter Biology tauu. haha. rsenyaa, buat open house kt ruma jauh lebih pnt dr hari niy. maybe sbb buruh awam rmai sgt kut, tu yg tak pnt sgt. wkaka ;P

hasil kerja hari niy, bilik SPBT kini lengkap bersama tikar getah, buku bersusun plus lukisan abstract yg menarik. jumlah abstract tu ada 16 keping. haaa. tak ke bnyk tuu. tp at the end, semuanya siap. congratulations, people(:

5pm, semua org bersurai. ak blk, 530pm. and blk tuuu singgah makan kt IT ROO then pegi area Kota Raya nk cari costume Punjabi. HAHA mama nk pkai time dinner sekolah dy nntyy which is on the same date dgn dinner aku. November 12. tempatnyaa pun dekat sgt. mama kt Bluewave, aku kt sblh tu haaa. HAHA fuhhhh. cerita psl punjabi, lawa gilaa wehhh. bergemerlapan sekali. colouration diaa sgt cantik. ak berkenan kt stu bju tu. combination favor colour aku. pink and blue terqoise. comel gilaa. serious perasaan mcm nk pki punjabi time dinner form 5 nnty. HAHAHA mesty lawak gilaa en. terkejut punya laa vinoo ngn sharvini. HAHA tp tak mao ahh. nk kne beli pulokk. mls. lgpun ak da decide dahh nk pki bju ape nnt. mls nk plan blk. hohoho. haa? baju ape? adelah. HAHAHA dont worry. ak msih memartabatkan seni kebudayaan org Melayu Johor. cehhhh ayat kau naddd. but im serious bebeh :D

ehh. terlupa satu perkara lagi. tym keluar dr kereta kt area Jln Trus tu, tibatiba ak nmpak Encik Tomo jln dpn aku bersama skuad Jepunnyaa. patu aku gelak sorg2 sbb teringat mse Selasa hati tuu. lawak gilaaa. tegur dia? tknak ahh. tkde kje aku. HAHA tu je lahhh cerita semalam. perjalanan hidup yg sungguh menceriakan sehingga ak tak mmpu nk lelapkn mate mlm td. pkul 2 kott bru ak dpt kejam mata. pdhal dr pkul satu dah ready nk tdur. HAHAHA bahaya betul aku niyyy. madah nk senyum jeaa. AISYY
 THE END

Wednesday, November 3, 2010

Jamuan Terakhir 5 Diamond

november 02, 2010

GREAT DAY
thanks for everything, people.
and you tooo(:

participants : all classmates.
time : 3pm-430pm
VVIP : teachers♥
" kami mohon maaf andai ada yg terkurang "

words : nice day. a moment to treasure. sorry if i did wrong. i just want everything going smoothly.
p/s : fuhh mulut kau nad. mcm mak-mak. HAHAHAHA so what? ^^

THE END

Rumours i made

Assalamualaikum I spread rumors that I wanna get married after I completed my current study. What they dont know is, that just to tur...