Tuesday, January 4, 2011

cerita KERJA

1st PERSON : Hyee.. Buat ape skrang? Kerja?
-
-
2nd PERSON : woaaa best lah kan habis SPM. kerja mne?
-
-
3rd PERSON : Salam, buat ape tuu? da dftar lesen? kerja tak?
-
-
burghhhh =,=
HAHA almost everyone dah kerja kn? aku? agak-agak? HAHAHA saya kini officially bergelar Penganggur which is AISHH =,=" tapikan, actually tk sesuai lg perkataan "officially" tuuu. sebabb baru habis SPM je bebb bukan habis degree ke ape ke. if abz degree then tk rety nk kerja, itu baru officially jd penganggur ye takk? AGAGA okay. aku meraban kn? lagi sekali. hohoho
they inspire me :(

sebenarnyaa, point di sini ialah.. aku sedih sbb tk dpt permission untuk bekerja. why? HAISHH bukan duit yg aku fikirkan. tp peluang & pengalaman. dgr cerita org kiri kanan betapa penatnya kerja. i dont have that mann. pengalaman interview mintak kerja? aku tkde lg. nahhhh belum lagi pengalaman buat resume, layan kerenah orang, kerenah boss and everything. aku takde. pengalaman berdiri atas kaki sendiri pun aku tkde. thats why aku sedih Huwaaaaa Huwaaa Huwaaa

paling sedih seduniaa bila people sayy this. "kau kerja baru kau tau sshnyaa nk dpt duit. kau dduk ruma senang laa parents hulur je" HAIYAAA bukan aku yg tknak kerja bebb. seriously. i want to try those thing. i want to experience all that. tapi Hmmmm.

takkan nk keep on sedih Huwaa Huwaa mcm niy kn? ;P

takpelah kan. mama mesti ade sebab kenapa tak bagi aku kerjaa. YEAHH i trust her(:

nak tahu ape reason mama bila i asked her about kerja? mama ckp, belajar ngaji dulu. habiskan lesen semuaa. duduk ruma kemas ruma baju semua. blaja masak. itu je alasannya. HAHA and then, aku pun mula terima kenyataan. Yelahhh if aku tk betulkan diri aku sekarang, bilaa lagi kn kn? lepas result keluarr, insyaAllah sambung belajar semuaa dah tk ingat dunia dahhh. and then terus kerja. nahhhh mne ade mse nk belajar life-things yg women should know kn kn? HAHA so ade motifnyaa. dont judge things before think it from differ perspective okayyy(:
.
find a mirror for yourself :)

so, look at yourself first. cukupkan apa yg tak cukup pd diri sendiri sebelum nak bertindak seperti orang lain semata-mata nk sama mcm orang lain. HEEEE faham tak ape yg aku cuba pertontonkan niyy? HAISHH =,=

walaumacam manapun, (aishh teruk tatabahasa HAHA) tahniah kepada anda yang sudah mula bekerja. bukan senang okay. ingatlah, being a good worker may make you to be a good boss one dayy. kerja ikhlas-ikhlas okay, people! bukan semata-mata gaji je. hargai moment andaa(; SALAM. I nk tengok Supernatural. hehe BYEE
THE END

No comments:

Where all things begin

. . . I still remember the moment when i wanted to decide whether to further my study or to work. I had both opportunity came at th...