Sunday, January 23, 2011

sorry Stranger!

Dont judge a book by its cover. Semua orang bukan sekadar pernah dengar, tapi aku percaya semua orang pernah guna pepatah ini sama ada di status FB, blog atau percakapan seharian mahupun dalam Essay BI. hahh memang betul lah kita tak bole nak judge orang dr luaran. ade orang muka je nampak ganas, tapi dalam hati ada tamaannnnn, siap swimming pool lagi HAHAHA ayt spe tu? Agaga

Hmmmmm
tapi kan, kalau kita belum kenal someone tu tapi dah dgr macam-macam cerita pasal dia. semua yang kita dengar tu, yang tak baik lah mostly. kalau baik-baik pun, jangan terlalu cepat percaya bebb Haha. balik cerita tadi. kita tak boleh judge seseorang tu sebelum kita kenal dia, betul tak? Hmm tapi kalau dah Sepuluh orang yang kenal or rapat dgn dia and kita kenal orang-orang tu, orang tu cerita bnda tak baik yang sama pasal someone tu. Haaaa patutkah kita amalkan pepatah Dont judge a book by its cover lagi? Hmmmm ada sesuatu yang memusykilkan di sini.

kadang-kadang hal macam ini memang memusykilkan ramai orang. sama ada nk percaya atau tidak kn cakap-cakap sepuluh orang tu. well, bagi aku lah kan. kita tak kenal lagi someone tu. so kalau kita tak dpt kenal dengan someone tu pun ape masalahnya? Hahahahaha daripada memikirkan pihak mana yang betul, baik tak payah fikir. Huhu ignore je. habis cerita ngeh ngeh ngeh!

andai kata betul someone tu tak seperti apa yang Sepuluh orang tu ckp, bagus lah and InsyaAllah Allah akan tunjuk sendiri kebaikan itu kan. tapi what if kita tak percaya apa yg Sepuluh orang tu cakap and kita sambut baik pkenalan itu. and tahu-tahu memang betul dia ada niat tak baik. Haaaa kan nahas tu Hahahaha


So, pilihan di tangan andaa! tak rugi pun kalau kehilangan seorang Stranger. Ajal maut, Pertemuan & Perpisahan itu tugas-Nya. so, nk risau ape. Ye takk?(:
THE END

No comments:

Monkey love and opinion

Assalamualaikum Few days ago, i went to my supervisor's house for some makan-makan preparation. I had some deep conversation with Dr&#...