Monday, February 28, 2011

zzzzzzzzzzz ♥

Goodbye Februaryyyyyyyyy.
Terima kasih atas semuanya. now i know what they really are.
I know which one is really a person to me, and which one is not. But im okay here.
at least, i am not hoping anymore kan kannnnn Heeee

Hari ni, ak menghabiskan sisa February dgn Frabhafuad. Hahaha my blog siap jd tabs tuuuu, fuh bangga gila guwa. Hehe Bha, nadd sje je cover td ^^ Bahahaha thankyouverymuch (:

Welcome Marchhhhhhh-y
Hopefully something better happen. InsyaAllah.
THE END

Sunday, February 27, 2011

23 March? Hahaha

Assalammualaikum reader(s) ataupun mungkin hanya reader yang wujud kan? Haha now, aku tknak cerita atau pun bebel pasal benda-benda berat. sekadar nak memenuhkan entries February aku dgn celoteh yang tersangatlah tak seberapa ni. Hehe

First thing, tentang tajuk entri aku nih. 23 March? ape kena tarikh ni dgn hidup aku? Hmmm kawin on this date? Bahahaha waklu. first date kau on this date? waklu jugak. Hish tkde tekaan lain ke kau nk bg nad oi. Okay. tnggu je la nty ade ape. Hehehe

Wowww aku rse dah lme jugak aku tk on Tumblr. woo rindu giler tumblr. Haish tkpe. aku tgh on puasa Jalur Lebar ni Wkaka ye ah, satu lappy kena kongsi 3 orang en. da la tu, lappy tu bole tahan menyakitkan hati. lem diaaa fuhlamak. aku tktau mcmne org lain bole bsbr. sbb tu aku lebih pilih untuk puasa jalur lebar drpd keep on using it HAHAHA tp tu laaa, sayu je hidup. kosong, gelap, hitam, null, dull semua aku rase Hmmm tp aku tk heran pun. Cewah!

Ber-iye je nad. kalau nk tau, laptop yg ala-ala warga emas berumur 90-100 tahun tu, sudah selamat dihantar ke doctornya. actually, empat hari yg lalu dah aku hntar. so, esok luse tulat atau entah bile, siap lah kann (: and thennnnn mula lah balik hidup aku dgn blogspot, tumblr. facebook? hmmm mungkin ye mungkin tidak. kenapa? rahsiaa. Cehh kau ber-iye lagi.

apa lg nk cakap? Ohh ye. sekarang aku mabuk cte Hindustan. Serious. taktau kenapa. Hahaha sebenarnya dri dulu lagi, cuma tah. sekarang je rse lain macam. Sabtu hari tu, tgk Mujhse Dosti Karoge. cerita yg buat aku fall pd Hitrik Roshan on the first sight. Hahaha gilaa. tapi betul ah Handsome!
so. may I ask you, Mujhse dosti karoge? Bahahaha

~ I Love Lovestorys ~

itu cerita Sabtu. sepanjang February ni, bila kt tv tkde cte best je aku mesti bukak ABO then tgk I Hate Luv Storys. Hehehe ade 6-8 kali aku tgk. sampai dialog pun ak bole hafal lah jugak kan Hahaha Sonam Kapoor cantik woot. Last month, cte Housefull, Aisha and many more. Golmaal. Haish agk-agk next month cte ape pulak ek? Please not Tamil Moviesssss. semak je.

Let seeee, now oredy 27Feb dahh. dua bulan, tkde ape yg aku capai. kerja pun tak, lesen pun still berada di takuk yg lama, program memasak aku not that good sebab this 3rd March mak nk pegi umrah dahhh. Precious project aku pun trgendala sbb lappy gila. Hmm ape lagi? Hahahaha bagus nad. He's right. You are the loser here. Jerk!

tp so what? Life must go on. and i am leading my life. mungkin lepas ni lg baik kan? Aminn

kalau la hasilnya begini -,-'

Cerita psl masak, that day aku try buat cream caramel. Hehe disebabkan aku tk jumpa tmpat kukus kt ruma ni, ak pun guna microwave oven yg wujud 5 tahun lalu, tp cuma pernah digunakan sekali je. Gila kan? anddd tk pyah la ak cte pnjang2. cukup kalau aku bgtau, cream caramel tu tak menjadi. Hahaha mungkin ak tk reti guna oven kot. cehhh pdhal mmg first try buat cream caramel. Hehe buat malu je. membazir. Haha tkpe next time aku try lagi. Practise makes perfect bebb! wkaka

Entah kenapa, lately ni rase nk kerja tu membuak-buak dlm hati aku. in fact, mama pun dah bg green light daa. macam tk percaya je kan? tp tu laa, my mom always be understanding. mcm yg aku ckp, terperap kt ruma bukanlah sesuatu yg sangat best okay. and she understands that maybe. Heee but the problem is, i dont know where to start. Hmmmmmm :(

tiba-tiba rase, kan best kalau aku ade bestfriend dkt area-area ruma ni kann. tp malangnya tidak. sorg pun aku tk kenal. even actually org blakang ruma aku ni pernah satu kelas tusyen dgn aku. tp tah. i dont know him Bahahaha

Dah-dah. tutup cerita. pergi ke entri seterusnya pula okay Haha

THE END

Saturday, February 19, 2011

Projek Alumni

Aku cuma nak ckp, this is serious thing. Tolong jgn hampakan kami :(

P/s : Aku penat. Kalau hampa jugak, ak tk kire i'll be there alone. HAHAHA
THE END

Jom countdown

HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA HE-HE-HE-HE-HE-HE HI-HI-HI-HI-HI
Gelak puas-puas. gelak lah lagi. lagi dan lagi. Best kan gelak? Nikmatilah gelak tawa anda sekarang. Selagi kita mampu gelak, gelak je la okay. Tp jgn terlalu gembira. Future, kite tak tau. entah still bole gelak lg entah tidak. kan?

Entah-entah lps ni kita akn menangis, siapa tau kan?

Harap-harap tidak. aku doakan semua orang happy. happy. happy dan terus happy. Aminn. Kalau tak happy jugak, jgn terlalu sedih. Life must go on. Sbb sedih, happy, kecewa, marah tu semua part and parcel of life. Ingat lg idiom tu? Hehehe zaman Form 3 tak pernah luput di ingatanku, Teacherr (:

Motif utama entri ni actually pasal Result. Omg. Seram takk? Aku tak sure lah awak awak sekalian da terasa bahangnya belum. tapi aku rase, sekarang bkn terlalu awal untuk rase bahang-bahang tu. Serious. It is just around the corner babee. dah dekat sgt dah. hampir dahhh

Ceh poyo. Mulut kate seram, hati tak rase sgt lagi sebenarnya.

Macam yg diketahui umum, Isnin ni result STPM keluar. Abh aku kate, biasanya 10 hari lps STPM, result SPM pulak. kalau Stpm 21Feb, maknenya Spm 31Feb. Fine, takde 31Feb dlm kalendar. So, it will be in early March kan? Yeah untuk 10 hari ni kita mmpu lg bernafas dgn normal kan. Alhamdulillah.

Tapi. this evening, my mother told me something. Result will be on 28Feb maybe. it is just maybe okay. tapi teka lah that date keluar dr mulut sape? Anak Pengarah Peperiksaan Malaysia. anak dia lahh bukan Pengarah tu yg cakap. sikit-sikit, masuk juga lah benda ni dlm kepala aku. GUYS, tak rse terlalu hampir ke? Haish

Hello nardddd, 28Feb is last day on Feb. So, bpe beza lah sgt kan dgn early March Hahaha gempak je lebih!

Disebabkan ini, aku nasihatkan korang yg perangai mcm aku(liat nk bce paper), bwk2 la bce paper ke dgr news okay. sbb at this moment lah segala scholar or Uni-uni tu nak melabur utk iklan-iklan. sape tau, rezeki kita kann? Heee

Lagi satu, tak kire la skarang ke lps dpt result nty, jgn lupa kemaskini permohonan-permohonan tu. cari sampai dapat Nombor-nombor Pin yang kena ade tuu. niy bru bpe bulan tnggalkan sekola, dah dua org aku dgr hilang itu ini. Haha Nadd, jgn gelakkan org. kjp lg kau punya pulak hilang. Ishh Nauzubillah :D

Dateline untuk kemaskini Matriks (21FEB - 6MAC)
Dateline untuk UPU (takingatbila - 4APR)

Agak2 still pening nk pilih, try baca things dlm link ni. SIFU mne tau dpt cahaya ke kannn Hehe
P/S : lg sekali aku igtkan, aku cuma bgtau ape aku tau. tentang tarikh tu, jgn percaya kalau tk percaya. aku tknk sebar fitnah okay. Aku doakan semua SPM candidates berjaya dunia akhirat (: AMINN
THE END

Thursday, February 17, 2011

Takde tajuk


8/12/2010 Tamat segala jenis perasaan yang menakutkan tu. start that day, dah tkde ape yang perlu aku risaukan lagi. yelah. dah lepas satu palang dalam hidupkan. dan untuk sementara waktu tu jgk, tkde palang lain yg perlu dilalui. sampai detik dapat result SPM nanti.

Dan sekarang, 16/02/2011. 05.30pm. aku tengah duduk depan laptop yang layaknye masuk gaung je, bersama beberapa bytes kesabaran yang aku tak tau boleh bertahan sampai bila. Haish Dan pada detik ini jugak, satu-persatu dugaan hidup semenjak aku officially bergelar ex-High School Student terimbas dalam kepala aku. satu persatu. dan tiba-tiba. satu titisan jernih mengalir tanpa disedari. okay done. aku tipu je Hahahaha

Diam tak diam, dah dua bulan dah masa berlalu. 2011 pun dah sampai pertengahan bulan kedua. lama tak tempoh tu? anda mesti rasa tak kan? sebab hari-hari anda amat yang teramat indah bg tempoh tu. tapi aku? Bukan tak brsyukur. aku bersyukur sangat dengan everything. cuma, i am talking about happy-ness. bukan kes bersyukur ke tak okay. Hehee nadd, org kalau bersyukur, dia tak merungut. Hmmmmm

Rasanya lah kan, korang agak-agak aku happy tak duduk ruma ni? takpyah pk psl kerja. tak penat. and bebas buat ape saje. Yes. I am so happy. sampai aku rase mcm taknk buat ape2 dah lps ni. dduk je kt ruma, tkyah sambung belajar and then, tnggu org datang meminang. and then sambung duduk ruma je jadi surirumah terhormat. Wah, memang best giler duduk ruma -,-

Yeah Alone at homeee

Bukak mate pagi-pagi, tengok satu rumah kosong. takde orang. sunyi sepi. Best kan macam ni? Best sangat. Lepas tu, buat breakfast sendiri. sendiri buat, sendiri makan, sendiri rasa, then sendiri complain. Memang best sangat. Bukak pintu, tengok Boboy dekat luar. borak-borak dengan dia, tapi dia buat bodoh je. last-last, keluar kan dia dari sangkar, and then dia lari masuk belakang pokok. dia pun pandai buat aku macam tak wujud. Hmm ak rase ak tak perlu lah sebar satu-satu cerita-cerita bosan ni kan. Hahaa

Kadang-kadang, dalam seminggu tu boleh dikira dengan jari aku keluar rumah berapa kali. Yelah, seminggu pun still bole dikira dengan jari kan kan. 1-2-3-4-5-6-7 Haha Lawak kau tak menjadi, nad. Pls stop. bila dah tak keluar ruma, duduk terperuk je dekat ruma, habislah tak berkembang minda. Serious tak berkembang.

shrinking macam otak Simpson nih -,-'

Kadang-kadang aku dapat rasa otak aku ni sedang mengecut. Entah kenapa. lama-lama kecut, dan terus kecut. Mungkin sebab dah kurang ilmu yang perlu disumbatkan. mungkin lah. mungkin. Asik disogokkan dengan drama-drama dan lawak-lawak bodoh dari televisyen. Adakah ini semua membahagiakan hidup aku? Definitely not.

Ya. aku asik dikerumini dengan dunia Blogspot. di mana aku menimba pengalaman dari pengalaman orang lain. Hari-hari bukak blog orang lain, baca dan terus baca. And then, aku lupa apa yg aku baca. Sampai masanya, seperti sekarang. aku dah bosan membaca. Inputnya same, temanya serupa. cuma, cara penyampaiannya berbeza. paling menyampah, terbukak posting tentang hantu. Mula lah aku gelabah tak semena-mena. serious benci.

Adakah aku bahagia?

Bahagia tu datang dari hati sendiri. Benda yang membosankan pun boleh jadi membahagiakan kalau hati kita terima ia dengan penuh keredhaan..

Betul lah tu. tapi aku taknak hipokrit. dulu, memang aku rase macam it's okay. everything will be okay. tapi sekarang, aku still rasa okay. cuma, aku rasa aku perlu lakukan sesuatu. sebelum, semuanya hilang dibawa angin. Mesti tak paham kan? takpe. biar aku sorang je paham. Hahaha

What i have to do after this, is try to explore dunia luar seperti dulu. Try to be open with myself. YEAH! Bak kate seseorang ; study never stop, nad. kt mane2 bole blaja Hehe (:

P/s : Sebenarnya semalam punyaaaa. malas je nk post. Heee Aku tau kau tak heran. So what?

THE END

Wednesday, February 16, 2011

Refleksi Diri

Source : Tumblr.

THE END

Saturday, February 12, 2011

#Boyfriend

Sebelum straight to the point, aku nak kupas perihal boyfren yang aku ade sebut dlm post-post lepas. Meet himmmm

Mashul Aliff Harith. actually, he is my cousin. Haha baru 9tahun kot. last three or four weeks, kn aku ade tidur ruma Mak. so, yang teman aku siang malam, mamat ni lah. loyar buruk serious nombor satu. kelakar je. layan dy tengok cerita kartun lah itu lah ini lah. sometimes, aku layan dy main toys. Hehe dah darjah 3 tapi pelat. Haha kalau dengar dy ngaji lagi kelakar. kelakar tapi serious comel (: so, isnin or selasa ni i'm gonna be with him again Hehehehe

Tutup kisah Alip okay -,-'

Sebenarnya, hari ni ak nk bukak topic pasal boyfriend. bukan kawan lelaki biasa tp more to isu 'steady boyfriend'. Macam gedik en nk cte topik gini. Ewww~
  
I am definitely a woman and I enjoy it 

Bahaha tapi aku perempuan normal. tkde unsur-unsur pengkid ataupun tomboy ataupun ape-ape yg sewaktu dgnnya. So, it's normal when most of things yg dtg dlm fikiran aku ialah 'tentang boys' . normal bebbb semua perempuan mcm ni aku rase Hehe tapi things yg buatkn aku berminat nk kongsi hal mcm ni kt blog adalah dsebabkan adik aku. What? ape kne mngena adik kau dgn boyfriend? HAHAHAHA

this is hard to believe okay. semalam aku borak-borak dgn dia secara brader-sister. and out of sudden he came out with this issue. " akak, carilah boyfriend. adk tau ade yg minat awk kan. awk je yg jual mahal " What the...... ! kalau ni first time ckp, ak mcm lantak kau la. but this oredy 3-4th time okay. Hahahaha Sengal. yg aku pelik, entah dr pelosok mane thoughts yg mcm ni dtg dlm kpale hotak dia =.=

serious now, kalau org bukak cerita boyfriend-boyfriend ni and kaitkan dgn diri aku, aku akn burst out laugh even aku tktau sbnrnye ak patut ketawa ke tak. pdhal, dlu-dlu time mama kate 'no cinta-cinta. awk tu msih skola lagi (dgn nada yg sgt menggerunkan)' , aku ttp buat. HAHA tp itulah remaja kan. bila ditegah, lg dibuat. bila disuruh, tak pulak. Hehehe the best part is, sekarang bnyk story cinta mama zmn muda-muda dlu mama cerita kat aku. dan disebabkan itu, ak rase 'boyfriend-girlfriend' ni meaningless. HAHAHAAHA


sorry to say. kalau anda sedang bercinta, itu hak anda. aku cuma cerita pndangan aku je. Hehe Peace, baby.

actually bukan ape, pngalaman mama & pngalaman aku sendiri bnyk ajar aku. jgn terkejut kalau aku kate ak percaya jodoh drpd cinta. Haha serious bebb. psl bnda ni, ak 'perang views' dgn kwn baik aku sndiri. ye aa, sikit punya lame kwn, share lovestory everything. rupa-rupanya, main point kitorg berbeza dimana dia lbh prcayakan cinta dan aku lbh prcaya jodoh. Hahahaha let's not talk about this. bnda ni terlalu serious untuk dibual bicarakan dan ak tk bminat. HAHA

satu bnda orang semua patut tahu. apabila seorang perempuan tu decide untuk ade boyf, tk kesah la serious ke tak serious ke ape ke, but fr the masa-masa awal itu, you(boyf) will be her everything. serious! tak pyah nak tipu. aku pun pna rse mcm ni wkaka.

" You are my everything, baby " - Lovers saying

bila jd everything, mula lah kita akn try the best to make everything wonderful, to be the greatest GF in the world. ade boyf, kne msg 24hours non-stop. lyn karenah merajuk-menggedik-manja ahhh segala jadah tu. ade yg baik, kne kejut boyf bngun smbhyang subuh. mlm nk tdo kne wish goodnight la ape la. tu belum msuk part celeb monthversary-anniversary ke birthday ke ape ke.  buat handmade card untuk beloved one. lg satu, pergaulan dgn lelaki lain pun jd problem, sbb kne jge hati dia la whatsoever Hahahaha kalau igt balik, ape kejadah semua tu.

tapi tu lah fakta. cerita psl ade boyf, kena jge prgaulan. nahhhh, time tu la yg bestfriend hilang kawan, ade kwn tarik muka sbb asek bkepit je. Hahaha Hello madam, are you going to spend your life with him forever? tny diri sendiri dulu sebelum decide berhabis untuk orang lain tu.
this is so sad ;'(

Menyedihkan bila friendship yg kita bina tu hancur hny kerana boyf. Ewww~ hahaha bg pndapat aku lah kan, now is the time fr me to appreciate and give all my love to my bestfriends. bukan boyfriend. sebab, sampai satu masa InsyaAllah one day kita semua akn kahwin and by that time, your bestfriends will not be with you 24/7. apatah lg bg perempuan, husband should be your everything kan? and time tu, nk berhabis ape pun tkpe. even if bila da kawen, kte disia-siakan pun takpe. at least everything yg kita buat untuk dia as wife, dpt gnjaran drpd Allah kan? kalau boyf,  berhabis mcm-mcm untu dia. tup tup kena tinggal. ape hang dpt? dosa ade lah HAHAHAHA omaigod.

No boy is worth your teenage's years okay

nahhhh thats why sekarang appreciate you bff or else, you'll be late. ttg boyf, alah. it just temporary. semua org da ditetapkan jodohnya. are you sure he will be the one? fikir-fikirkan okay (:

tapi semua ni tk bermaksud ak tknk ade boyf sampai time to married nty. kang out of sudden ak come out with new guy, awk semua ckp sy berbual lebih pulakk Hahaha it's just an opinion fr this time being. aku pun manusia biase yg bole tiba-tiba fall in love. Wkaka

tapi kan tapiii,

kalau Dean Winchester yg out sudden telling me he loves me, sorry to say lah. aku takkan tolak. Wkakakakakakaka :D
Bajet dia pndang aku kann kannn Hahahahaha

LIFE is a matter of choice
You can be a doctor who saves life.
A lawyer who defends life.
A soldier who protects life.
OR just be YOURSELF 
a person, who touched my life (:

Psst : biar ape pun, seriously ak tak menyesal dgn everything happened before. at least, i learnt something kann thanks fr the memories.
THE END

Friday, February 11, 2011

Antara Perasaan dan Logik Akal

Source : Tumblr
Semua orang ada perasaan. Perasaan suka, sayang, gembira and tk lupa jgk perasaan marah, kecewa, sedih, terkilan. kadang-kadang susah nk kompromi dgn perasaan sendiri kan? apatah lg bila perasaan & logik akal kita berbeza.
Serious aku tk tau nk rse ape skarang ni. kecewa? ataupun sedih or marah?


aku tak tau silap aku kt mane. no one tell me. dengan satu kesilapan, buat aku trauma. trauma untuk cuba kali kedua. bila aku dah sedia, lagi sekali Allah uji aku. uji kekuatan perasaan aku. uji kesabaran aku.

aku tak tau sama ada ak patut rse mcm ni ke tak. aku tk tau ape org lain rse klo dia ade di tmpat aku. sama ada dia rase ape yg aku rase ataupun sbnrnya aku ni je yg lemah. aku je yang over-merasa semua ni HAHA

Takpelah. aku redha dengan everything. macam mane aku pernah ckp dgn org lain, mcm tu jgk aku kne ckp pd diri aku sndiri kan? jangan salahkan sesiapa. aku tk boleh give up. Allah uji aku sbb Dia sygkan aku lbh dr orang lain kan (:

P/s : Tak kira seberat ape pun ujian itu, kalau kita yakin, kita boleh melepasinya. Just be optimist with everything. Everything happens for a reason. Insya-Allah.
THE END

Monday, February 7, 2011

Happy Birthday!


Happy Birthday to You, Eppyyyy
May ALL your dreams come true (:
 THE END

You know what?
Sometimes we need someone to tolerate with those un-wanted stuff in our own heart which we ourselves cannot tolerate to.
THE END

Sunday, February 6, 2011

Friends VS. Best Friends

Source : Tumblr.

FRIENDS: Will comfort you when he rejects you.
BEST FRIENDS: Will go up and ask him, “It’s because you’re gay, isn’t it?”



FRIENDS: Will be there for you when he breaks up with you.
BEST FRIENDS: Will call him up and whisper, “Seven days…” !



FRIENDS: Helps you up when you fall.
BEST FRIENDS: Keeps on walking saying, “Walk much, dumb ass?”



FRIENDS: Helps you find your prince.
BEST FRIENDS: Kidnaps him and brings him to you.



FRIENDS: Will ask you if you’re okay when you’re crying.
BEST FRIENDS: Will laugh at you and say, “Ha Ha, Loser!”



FRIENDS: Will offer you a soda.
BEST FRIENDS: Will dump theirs on you.



FRIENDS: Will sit at the side of the pool withyou at that time of the month.
BEST FRIENDS: Will throw you a tampon and push you in.



FRIENDS: Gives you their umbrella in the rain.
BEST FRIENDS: Takes yours and says, “Run - beep - run!”



FRIENDS: Will help you move.
BEST FRIENDS: Will help you move the bodies.



FRIENDS: Will bail you out of jail.
BEST FRIENDS: Would be in the room next to you saying, “That was awesome! Let’s do it again!”



FRIENDS: Never ask for anything to eat or drink.
BEST FRIENDS: Helps themselves and are the reason why you have no food.



FRIENDS: Call your parents by Mr. and Mrs. and Grandpa, by Grandpa.
BEST FRIENDS: Call your parents DAD and MOM and Grandpa, GRAMPS!



FRIENDS: Would bail you out of jail.
BEST FRIENDS: Would be sitting next to you sayin “DAMN!” we messed up!



FRIENDS: Have never seen you cry.
BEST FRIENDS: Wont tell everyone else you cried…just laugh about it with you in private when your not down anymore.



FRIENDS: Asks you to write down your number.
BEST FRIENDS: Has you on speed dial.



FRIENDS: Borrows your stuff for a few days then gives it back.
BEST FRIENDS: Loses your stuff and tells you, “My bad…here’s a tissue.”



FRIENDS: Only know a few things about you.
BEST FRIENDS: Could write a very embarrassing biography on your life story…



FRIENDS: Will leave you behind if that is what the crowd is doing.
BEST FRIENDS: Will kick the whole crowds ass that left you



FRIENDS: Would knock on your front door.
BEST FRIENDS: Walk right in and say “I’M HOME.”



FRIENDS: You have to tell them not to tell anyone.
BEST FRIENDS: Already know not to tell.



FRIENDS: Are only through high school/college. (aka: drinking buddies)
BEST FRIENDS: Are for life.



FRIENDS: Will be there to take your drink away from you when they think you’ve had enough.
BEST FRIENDS: Will look at you stumbling all over the place & say “Girl drink the rest of that ! You know we don’t waste!



FRIENDS: when visiting, acts like a guest.
BEST FRIENDS: opens your refrigerator and helps himself.

Credits for them :
HaziraZahid HadriHamid Tingtong Frabha
Eema Adham Wanchai Anum Farah Amy Azmira AripAdnan Faizzahin AzilahAziz JadenSmith AND EVERYONE ! (:

Psst : Jaden Smith? Hahahahaha
THE END

Saturday, February 5, 2011

Eema ♥


Sape rindu Rahimah Rahim, angkat tangannnnnnnnnnnnnnnn!

Ehh aku nmpak alip syakir angkat tangan lahh HAHAHAHA lama tk jumpe eema Hmmm lame tk dgr eema kena kacau dgn dorang psl Alip. lame tak usik eema gune nme Alip Haha. Kenape alip je semuaa? Hahahaha joking okay!

Psst ; Bhaa cepatlah jumm pegi jumpa Eemaa Haihh - -'
THE END

Ekin VS. Yuna

Sebenarnya, bukan nak gossip pasal Yuna or Ekin okay. cuma, nak cerita pasal tudung je Haha

Hari tu kan aku pegi Penang, then ade lah singgah KL. dah ke KL, phm-phm je lah kan. Jln Tar mesti tak lupe Haha tapi kali ni aku tak ade mood sgt nk membeli. so, mama je yg shopp. gaji baru msuk katenyaa Haha aku, adik & abang tinggal dlm bilik je time tu. tup tup bila mama balik, dy try tudung-tudung yang dibeli tu. and then pakse aku try satu tudung sarung warna hitam. aku punnn Hmmm

bila dah try, Hehehe okay pulak.

Actually, before ni pena try tudung gitu, and serious tidak mengikut citarasa hati sendiri Hahaha kire macam tak sesuai dgn muka lah. and then, terus aku tak sentuhhh. tahan melilit shawl hari-hari Haha tapii sekarang, aku dah jumpe mane nak cari tudung yang se-jiwaa. Tingg tinggg lahhhh Hehehe sape cakap semua tudung sarung tak sesuai dengan muka? cari pelan-pelan okayy, try satu-satu Haha

So, apa lagii. petang tu ktorang pegi balik kedai tu and tambah lagi 3 helai. untuk aku Hahaha

Bukan ape, cuma kita kena berfikiran ke depan. Cehhh cuba fikir, nanti dah sambung belajar then nak pegi kuliah pagi-pagi. nak siap-siap. lepas tu satu keje kne spend time untuk melilit dan terus melilit Hahaha kalau nasib tak baik, ter-bangun lambat. Haaa tak ke bad day tuu Hehe leceh-lecehh. Haish jadi lelaki senang kan? Haha tak payah pakai tudung, settle bebb! Hakhak

lagi satu hal, pengalaman sendiri niy bebb. kalau pergi holiday, then msuk time solat, singgah surau dkt R&R je and then, selalunyaaa aku lah paling lambat siap Haha semua orang tunggu Agaga memalukan. Hm kena family sendiri takpe lah. tapi sampai bilaaa Hahaha so, aku kena cari alternative. Hmmm

and now, i found it. Hehehe aku tak kate ak nk tinggalkan shawl selamanya okay. cuma, ini lebih mudahh (: kos? lebih murah. percaya tak it only costs RM10 sehelai. Hehehee kalau mahal, tak hingin aku. take it, or leave it !

Psst : awak nak jugak? cari Kedai Nur Kasih dekat area Jln Tar tu okayy. berdepan dgn Starpoint Hotel tuu
THE END


Friday, February 4, 2011

Hehee

Tinggggggggggggggggggggggg ^^

Hehe tadi pagi orang Intensif call. name aku da tak blacklist dah. So, paling cepat Isnin niy dah boleh amek Ujian Undang-undang. aku ade seminggu je tinggal before name aku blacklist balik Hmm seram jugak sebenarnya. tapii Hehee Alhamdulillah

Hopefully takde lagi masalah yang timbul. penat woo berminggu-minggu postpone. Doakan, kali niy rezeki berpihak pada aku yee (:
THE END

Untitled

When my world comes down, I will just
  • log out my Facebook
  • sign in my Blogspot. and talk a lot here alone
  • change the website to Tumblr.com
  • then, i spend my night by sleeping with no feels
In the next morning, i wake up with a smile on face. Things relieveeeee
Thank You Tumblr :]
InsyaAllah this time, same thing gonna happen...

THE END

Thursday, February 3, 2011

Awan itu lebih indah dari wajah mu

Fuhh ayat tajuk tangkap dalam punyaaa Hahaha

Okay, first thing aku nk tanya. Banyak-banyak kejadian alam, which one amazed you soooo much? (:

Kalau tnye aku dulu-dulu, jawapan aku pantai. satu jawapan common yang hampir semua perempuan akan jawab kan? Tapi serious dulu aku suke pntai. aku suka pasir pantai. sebab bila aku pijak pasir pantai, kaki aku tenggelam. Hehe sengal punya evidence kan?

dulu-dulu aku nak sangat pegi Carribean Island. padahal pulau tu kat mne pun, aku tak tau Hahaha. semuanya disebabkan aku terpesona dengan Cerita Rosalinda lahhh. Ingat lg cerita tu? alaaa yang lagu diaa Rosalinda, Ayamooo! Hahaha aku lupa lagu dia cmne. Actually, aku antara peminat setia telenovela jgk dulu-dulu. Hehe balik skola je mengadap, kadang2 ponteng sekolah agama semata-mata cerita Drama Latin tuuu Ntah ape-ape je perangai kan? Hahaha

Carribean Island - cantik kan? (;

Tapi hari ni, jawapan aku dah berubah. nak tau ape? Awan. bukan Awan Dania dekat Astro Ria tu okay Hahaha. it's 'Awan' . Awan yang berwarna putih dekat langit tu. Awan yang turunkan hujan. Awan yang bermacam-macam bentuk. Awan yang cantik. Awan yang lawa. Awan yang blablabla Carribean Island pun  kalahh Hahaha

Awan lagi cantiikkkkkkkkk Hehe

Pernah dengar lagu ni? tak pernah, sila lah dengar. Comel. mendalam. kiut. tapi kadang-kadang merepek Hahaha


Tengokk, Hafiz AF7 pun suka awan tauuu. mane ade orang buat lagu untuk Carribean Island, untuk Awan ade laaa Hehe so, as a conclusion, Awan lebih berharga Cehhhh lagipunn, kat mane2 pun ade awan. senang nak cari kan kan? Haha

Berikutan hal ini, impian hidup aku bertambah satu. Iaitu aku nak cari satu tempat dekat dengan campus aku belajar lepas niy. satu tempat yang ade rumput, ade pokok. satu tempat yang freee from segala kemusnahan alam seperti bangunan. satu tempat yang buat aku free untuk lihat awan-awan. Hehe supaya nanti if aku tension belajar, aku boleh pegi tempat tu bila-bila masa. Haaaa macam dalam kebanyakan filem tuuu Hahaha aku pecaye tempat macam tu bukan sekadar wujud dalam filem ataupun untuk para tukang bikin filem je. Hmmmmmm Hehe

Cehh berangan namenyaaaa Haha

Psst : sebenarnya, Awan Nano tu ape pun aku tak tauuu Wakaka
THE END

Sesi men-tabah-kan diri kembali

Hahaha tabah kenape? sebab nak mengadap benda yang asik on-off ni Haishh. takpe, i can keep smiling heree Ho-Yeah! (:

Meet my nieces, Heheheheee

Yang bantal biru tu Marissa and the yellow one is Maisarah.
kalau tak pakai bantal, tak tau lah mne satu Hahaha

Psst Psst : Saje je nak lmbat kn loading korang. letak gmbar bnyak2 Haha Comel kan these girls? Twinny tauu WHOA tapi botak dah macam si Pekan dah. ehh salah Upin & Ipin versi Perempuan, Hahaha Tak sabar nk tunggu dorang besar lepas tu jadi budak bnyak cakap. and then raya je riuh satu rumah. My mom bru 46 y/o and she got 5 granddaughters dalam sekelip mata. tak pasal-pasal first start aku kje nty lg sepuloh tahun, 10 anak sedara aku kena bg duit raya OMG Hahahaha
THE END

Where all things begin

. . . I still remember the moment when i wanted to decide whether to further my study or to work. I had both opportunity came at th...