Friday, February 11, 2011

Antara Perasaan dan Logik Akal

Source : Tumblr
Semua orang ada perasaan. Perasaan suka, sayang, gembira and tk lupa jgk perasaan marah, kecewa, sedih, terkilan. kadang-kadang susah nk kompromi dgn perasaan sendiri kan? apatah lg bila perasaan & logik akal kita berbeza.
Serious aku tk tau nk rse ape skarang ni. kecewa? ataupun sedih or marah?


aku tak tau silap aku kt mane. no one tell me. dengan satu kesilapan, buat aku trauma. trauma untuk cuba kali kedua. bila aku dah sedia, lagi sekali Allah uji aku. uji kekuatan perasaan aku. uji kesabaran aku.

aku tak tau sama ada ak patut rse mcm ni ke tak. aku tk tau ape org lain rse klo dia ade di tmpat aku. sama ada dia rase ape yg aku rase ataupun sbnrnya aku ni je yg lemah. aku je yang over-merasa semua ni HAHA

Takpelah. aku redha dengan everything. macam mane aku pernah ckp dgn org lain, mcm tu jgk aku kne ckp pd diri aku sndiri kan? jangan salahkan sesiapa. aku tk boleh give up. Allah uji aku sbb Dia sygkan aku lbh dr orang lain kan (:

P/s : Tak kira seberat ape pun ujian itu, kalau kita yakin, kita boleh melepasinya. Just be optimist with everything. Everything happens for a reason. Insya-Allah.
THE END

2 comments:

yana,, said...

yess,, u're rite,,
stiap yg blaku ada sbp,, klu xda sbp xkn brlaku,, sbr je la,, sume ue akn drasai oleh sume manusia yg nrmal,, klu xnrmal, xla rse,, hehe,,xkn nk idop dgn 1 rse je an,, x chlngging laa,,,

Ibrahim's Daughter said...

Haha betul betul betul (:

Where all things begin

. . . I still remember the moment when i wanted to decide whether to further my study or to work. I had both opportunity came at th...