Saturday, February 12, 2011

#Boyfriend

Sebelum straight to the point, aku nak kupas perihal boyfren yang aku ade sebut dlm post-post lepas. Meet himmmm

Mashul Aliff Harith. actually, he is my cousin. Haha baru 9tahun kot. last three or four weeks, kn aku ade tidur ruma Mak. so, yang teman aku siang malam, mamat ni lah. loyar buruk serious nombor satu. kelakar je. layan dy tengok cerita kartun lah itu lah ini lah. sometimes, aku layan dy main toys. Hehe dah darjah 3 tapi pelat. Haha kalau dengar dy ngaji lagi kelakar. kelakar tapi serious comel (: so, isnin or selasa ni i'm gonna be with him again Hehehehe

Tutup kisah Alip okay -,-'

Sebenarnya, hari ni ak nk bukak topic pasal boyfriend. bukan kawan lelaki biasa tp more to isu 'steady boyfriend'. Macam gedik en nk cte topik gini. Ewww~
  
I am definitely a woman and I enjoy it 

Bahaha tapi aku perempuan normal. tkde unsur-unsur pengkid ataupun tomboy ataupun ape-ape yg sewaktu dgnnya. So, it's normal when most of things yg dtg dlm fikiran aku ialah 'tentang boys' . normal bebbb semua perempuan mcm ni aku rase Hehe tapi things yg buatkn aku berminat nk kongsi hal mcm ni kt blog adalah dsebabkan adik aku. What? ape kne mngena adik kau dgn boyfriend? HAHAHAHA

this is hard to believe okay. semalam aku borak-borak dgn dia secara brader-sister. and out of sudden he came out with this issue. " akak, carilah boyfriend. adk tau ade yg minat awk kan. awk je yg jual mahal " What the...... ! kalau ni first time ckp, ak mcm lantak kau la. but this oredy 3-4th time okay. Hahahaha Sengal. yg aku pelik, entah dr pelosok mane thoughts yg mcm ni dtg dlm kpale hotak dia =.=

serious now, kalau org bukak cerita boyfriend-boyfriend ni and kaitkan dgn diri aku, aku akn burst out laugh even aku tktau sbnrnye ak patut ketawa ke tak. pdhal, dlu-dlu time mama kate 'no cinta-cinta. awk tu msih skola lagi (dgn nada yg sgt menggerunkan)' , aku ttp buat. HAHA tp itulah remaja kan. bila ditegah, lg dibuat. bila disuruh, tak pulak. Hehehe the best part is, sekarang bnyk story cinta mama zmn muda-muda dlu mama cerita kat aku. dan disebabkan itu, ak rase 'boyfriend-girlfriend' ni meaningless. HAHAHAAHA


sorry to say. kalau anda sedang bercinta, itu hak anda. aku cuma cerita pndangan aku je. Hehe Peace, baby.

actually bukan ape, pngalaman mama & pngalaman aku sendiri bnyk ajar aku. jgn terkejut kalau aku kate ak percaya jodoh drpd cinta. Haha serious bebb. psl bnda ni, ak 'perang views' dgn kwn baik aku sndiri. ye aa, sikit punya lame kwn, share lovestory everything. rupa-rupanya, main point kitorg berbeza dimana dia lbh prcayakan cinta dan aku lbh prcaya jodoh. Hahahaha let's not talk about this. bnda ni terlalu serious untuk dibual bicarakan dan ak tk bminat. HAHA

satu bnda orang semua patut tahu. apabila seorang perempuan tu decide untuk ade boyf, tk kesah la serious ke tak serious ke ape ke, but fr the masa-masa awal itu, you(boyf) will be her everything. serious! tak pyah nak tipu. aku pun pna rse mcm ni wkaka.

" You are my everything, baby " - Lovers saying

bila jd everything, mula lah kita akn try the best to make everything wonderful, to be the greatest GF in the world. ade boyf, kne msg 24hours non-stop. lyn karenah merajuk-menggedik-manja ahhh segala jadah tu. ade yg baik, kne kejut boyf bngun smbhyang subuh. mlm nk tdo kne wish goodnight la ape la. tu belum msuk part celeb monthversary-anniversary ke birthday ke ape ke.  buat handmade card untuk beloved one. lg satu, pergaulan dgn lelaki lain pun jd problem, sbb kne jge hati dia la whatsoever Hahahaha kalau igt balik, ape kejadah semua tu.

tapi tu lah fakta. cerita psl ade boyf, kena jge prgaulan. nahhhh, time tu la yg bestfriend hilang kawan, ade kwn tarik muka sbb asek bkepit je. Hahaha Hello madam, are you going to spend your life with him forever? tny diri sendiri dulu sebelum decide berhabis untuk orang lain tu.
this is so sad ;'(

Menyedihkan bila friendship yg kita bina tu hancur hny kerana boyf. Ewww~ hahaha bg pndapat aku lah kan, now is the time fr me to appreciate and give all my love to my bestfriends. bukan boyfriend. sebab, sampai satu masa InsyaAllah one day kita semua akn kahwin and by that time, your bestfriends will not be with you 24/7. apatah lg bg perempuan, husband should be your everything kan? and time tu, nk berhabis ape pun tkpe. even if bila da kawen, kte disia-siakan pun takpe. at least everything yg kita buat untuk dia as wife, dpt gnjaran drpd Allah kan? kalau boyf,  berhabis mcm-mcm untu dia. tup tup kena tinggal. ape hang dpt? dosa ade lah HAHAHAHA omaigod.

No boy is worth your teenage's years okay

nahhhh thats why sekarang appreciate you bff or else, you'll be late. ttg boyf, alah. it just temporary. semua org da ditetapkan jodohnya. are you sure he will be the one? fikir-fikirkan okay (:

tapi semua ni tk bermaksud ak tknk ade boyf sampai time to married nty. kang out of sudden ak come out with new guy, awk semua ckp sy berbual lebih pulakk Hahaha it's just an opinion fr this time being. aku pun manusia biase yg bole tiba-tiba fall in love. Wkaka

tapi kan tapiii,

kalau Dean Winchester yg out sudden telling me he loves me, sorry to say lah. aku takkan tolak. Wkakakakakakaka :D
Bajet dia pndang aku kann kannn Hahahahaha

LIFE is a matter of choice
You can be a doctor who saves life.
A lawyer who defends life.
A soldier who protects life.
OR just be YOURSELF 
a person, who touched my life (:

Psst : biar ape pun, seriously ak tak menyesal dgn everything happened before. at least, i learnt something kann thanks fr the memories.
THE END

No comments:

Rumours i made

Assalamualaikum I spread rumors that I wanna get married after I completed my current study. What they dont know is, that just to tur...