Thursday, March 31, 2011

Tak percaya?


TADAAAAAAAAAA !!


-.-'

Okay not that surprise heh? Hahahaa tapi bagi aku, ini sangat surprising. aku sendiri surprised bila aku mula addicted with this thing. Aku surprised bila tiba-tiba aku minat all this thing. Korang tk surprised ke bila 'Nadd' yang memang noob gila about game, out of sudden fall for this?

Hahahaa lantaklah korang nak surprised ke tak. aku tk kesah punnnn.

Disebabkan aku, adik aku pun terikut same. Sebok je. Budak sekolah buat care budak sekolah heh. Jangan nak mengade. Aku marah dia Hehee kazen aku pulak lagi kelakar. Dorang cakap, sebab dota lah asik perang dgn Bf Wkakakaka It is all about addiction, you know :P

Okay tengok ni hero akuu

 Aku tk ingat name penuh diaa. Aku tau, aku panggil dia RAZOR (;

Hensem tak? Hensem tak? Hahahaha. Mula-mula mase first time main, Bha ajar aku gune Axe. Tak hensem. Tapi kebal woooo. Aku mase awl-awl memang sangat lah tak reti. Semua benda aku tny. Tah pape je. Tapi tu laaa Farah Fuad memang baik orangnya. Tabah, sabar, ikhlas, jujur, and etc. Hehehe

Memang tenaga pengajar yang hebat ah! :) Hahaa

Mase mula-mula main tu, haish nk tekan ape pun tak rety. nak ke mane pun tak reti. lagi best, sesat terus dlm hutan tu Wkaka but now, okay sikit la. tak sesat dah. Lagi awesome, mase first time gune skill. Gila jakun aku time tu. Yela, berminggu jugak ah kan nk ajar si Nadd ni gune skill. Serious aku tktau nk tekan ape. Sbb ajar bkn face to face. On command je.

Susah gila wa cakap lu. Bukan game tu yang susah. Tapi susah gila nak ajar aku Hahahaha Each action mesti aku nk tau detail, macam function dy, how to use, what to click, nak beli ape, untuk ape beli tu ini itu ini aku tanye. Hahahaa Selagi aku tk faham, memang susah la aku nk buat.

Alaaaa, macam dulu-dulu la korang tengok aku belajar Biology/AddMaths dengan classmate aku. Habis dlm-dlm aku selidik. A way to understand better (:

Almost sebulan jugak ah aku start benda-benda ni Hehe Kalau main solo, pernah 3-4 kali je menang out of more than 10x aku main ^^ tapi bila masuk garena je, kalah madah. Hahaha pernah sekali je menang tu pun sebab ade Faeez & Irfan. Dah la tu, time dorang menang tu, aku tgh respawn. Nmpak sgt ennnn sape yg noob Hahaha

tapi tapi hari ni dan semalam, ktorang berjaya menang dalam garena Hehehehehe

Anyway, thanks ye kepada mereka-mereka yang sangat murah hati mengajar : Apis, Ee, Irfan, Acal, Faeez errr sape lagi? Hadri. Haha Ade sape-sape lagi murah hati nk ajar aku? lai lai ~

Game-game ni semua lagha tau tk! :P
THE END

Monday, March 28, 2011

If you fail to plan, you plan to fail.

Assalammualaikum (:

Korang dah isi belum UPU pilihan masing-masing? Dah cari dah biasiswa-biasiswa yang sesuai? Dah ke belum? Baik cepat, nanti terlambat. Plus, jangan buat kerja last minute ye. Nanti aku mengamuk -.-

Everyone has a dream, or more dreams

So, noww aku cume nak reveal ape perancangan aku. Disamping, aku akan selitkan link-link yang berkaitan. Please, no hard feeling. Niat aku cuma nak berkongsi. Doakan ape yang aku rancang ni jadi kenyataan ye Aminnn.

First, JPA/MARA. maksud aku Tajaan/Biasiswa JPA/MARA. aku dah mohon dah. Aku mohon PILN JPA. JPA dgn MARA ni bezanya, JPA kena compete dgn non-Malays while MARA cume untuk Malays je. Tapi macam biase la, budak MARA diutamakan utk tajaan MARA. And and actually, permohonan PILN JPA/MARA ni valid 7hari je drpd tarikh result keluar(23March). So, ade lbh kurang 2 hari lagi je. Anyway, bace syarat dulu ye before nak apply.

Pelik kenapa aku pilih JPA sedangkan MARA lebih less compete? Sebab orang kate sape dapat JPA ni kire hebat ah. So, nanti kalau aku tk dapat, korang tau la kn sebenarnya aku tak hebat punn Hahahaha

Actually, sebab aku tk harap sangat overseas ni. Serious. Drpd nanti aku pening kepala nk pilih(if dapat), lbh baik aku surrender awal-awal. Ikut hati, apply pun ak mcm taknak. tapi abah cakap nanti menyesal baru tau. Aku apply la jugak. Potensi untuk dapat tu, aku memang rase mcm tak. Haha Lg satu, pihak JPA/MARA sendiri yg akan pilih kita layak ke Uni mane tau. Buatnye dia hantar aku ke Afghanistan keee, tk ke naye tu. Hahahaha uni Afghanistan tkde ye dlm senarai. Harap maklum ye.

Ohh lupa-lupa. Thanks to Majidah Ramly sbb sangat baik hati mem-paham-kan aku psl JPA/MARA ni. Thanks tau ♥

Second, ASASI. Untuk UPU, aku apply semua Asasi Sains & 1 je Dip. Sains. Target aku, Asasi Sains UiTM. And this is my first choice. Kenapa aku tak pilih UM/UIAM ? Out of almost 10000 people, kau rse berapa percent di antara mereka letak UIAM/UM as first choice? Aku rase 80%. Haha Sedangkan yang diperlukan mungkin hanya beberapa percent je. Sbb tu aku takut nk compete.

Aku ade hati nak amik Medic kalau aku layak. Orang cakap Medic UM/UIAM terbaik. tapi aku, aku nak Medic UiTM. Aku percayakan UiTM same macam aku percayakan MK dulu. tak semestinya yang dah lama bagus tu akan terus bagus dan tk semestinya yang baru tu tak bagus kan? Hehee

Asasi Sains UiTM ade dekat Kampus Puncak Alam bukan dekat Kampus Pusat Shah Alam. Tempat baru. 3-4tahun beroperasi. Bilik baru, katil baru, equipment baru Hehehe sape tknak kan? :P Cuma, dekat tengah hutan la jugak Hahaha tp tkpe. InsyaAllah aku boleh survive :) (cehhh. kalau dpt lah kannn)

Walaubagaimanapun, aku tetap ragu-ragu yg aku akan dpt Asasi UiTM ni. Entah la. tapi aku amat berharap sebenarnya. Jadi, aku nak minta jasa baik para readers yang sygkan aku (ecehh), doakan ye aku sangkut dekat Asasi UiTM nii. Aminnnnn Hehee

Ohh ye. Result UPU boleh tengok on this coming 6May okay. And and Program Asasi/Diploma masuk/daftar on 21May. Aku masih tkde website yang boleh membuktikan kenyataan ni. Tapi ni aku dpt tau mase aku pegi Ekspo UiTM ary tu :) Asasi ade bantuan kewangan jugak. Kire macam elaun la.
Bantuan Kewangan Pelajar Asasi IPTA (Asasi)

Third, Matrikulasi. Matriks memang da lame dah habis tarikh mohon. Aku mintak Selangor, JB, N.Sembilan. Kalau nak tahu, kite dipilih secara random untuk matriks ni. So, tkde istilah KM N.Sembilan lg baik or anything. Ini orang dkt karnival tu bgtau aku. Matriks pun ade elaun tk silap aku. Orang tu cakap. Bukti, aku tk jumpe lagi. Haha

Aku, kalau boleh nak Asasi dibandingkan Matriks. Sebab matriks memang kena struggle. same je dgn Asasi. Cuma, aku seram sbb kita tk tentu lagi Uni mane andd aku ade bce Uni mengutamakan Budak STPM then, baru Matriks. So, nk selamat, serious kena struggle habis-habis dekat Matriks. Lupakan kekasih separuh masa uols tu. It's a must! Cehhhh hahahaha

Kalau Asasi, ofc dalam uni. andd kita lebih mudah untuk diserapkan :) Check out Syllabus Matriks KMP. try explore sendiri ok subjek-subjeknya. Semua Matriks same je. Asasi pun lbih kurang.

Fourth, Diploma. Aku mohon Dip. Sains. Sebab, lain aku macam tk brape minat laa. Okay, sape cakap program Dip. tak bagus? Meh aku sepak sikit. Dengan diploma, kita dah boleh kerja nk dibandingkan Asasi/Matriks ni. Aku igt, kalau result aku tak elok, memang aku nk amek dip. Memanglah pengajian dia lama. 3tahun. tapi at least, ade dip boleh dah kerja.

Aku cerita sikit ape paksu aku suggest ye. Kalau buat dip, then kerja dekat govern atau swasta. then ade pngalaman kerja, kerja bagus andd InsyaAllah kite dpt tawaran sambung Degree. paling best, company/government yang taja. Dah tak payah nk pk pasal duit lagi. Habis degree, smbung kerja. dpt naik pangkat. gaji besar. sape tknak kan?

Orang lain, belajar lame2. ade degree. mintak kerja tk dapat. sbb tkde experience. kan rugi?

Ini paksu aku kate. Blog The Other Khairul pun ade mentioned gak. Mungkin betul lah kan. Eh, memang betul ah! So, choose your path betul-betul ok :)


Kalau aku tk dpt Asasi, aku dpt Matriks & Dip. Nanti pening jugak kepala aku pk. Struggle Matriks yang tk tentu lagi or amek Dip. yang blaja 3 tahun tu -.- aku takut kalau ak struggle matriks, and aku tk lepas pointer, then aku kena campak dekat engineering or lain yg aku tk minat. Perghh kaku terus aku. kalau dip. Sains, at least aku boleh sambung degree farmasi after 3 years Heheee Ape-ape pun tnggu 6May baru aku bole pk pasal ni.

Last choice aku, STPM -.- kena pakai baju sekolah balik. bukan lah STPM ni tak bagus. cuma, nk pk yang aku kena iron baju sekolah balik macam dulu-dulu. Haishhh malas jugak aku ni. STPM pun guna sistem pointer tau. Worst part is, aku pena bace STPM adalah peperiksaan paling susah dekat Msia ni. Waallahualam~

Aku terangkan secara rambang and ape yang ade dalam kepala otak aku. kalau aku silap, tegur ye. Lagi satu, rajin-rajin kan lah diri explore internet ni. Bnyak sebenarnye yg kau or aku sendiri tak jumpa lagi. Contohnye, biasiswa.

Dulu, aku ingatkan hanya Lepasan STPM/Matriks/Asasi and etc je yang layak mohon biasiswa. Rupanya masih ada scholar uuntuk lepasan SPM ni. Ni ade beberapa link yang aku tau. Explore satu-satu. aku tk sempat nk tgk sama ada still valid or not. Jangan lupa baca syarat-syarat.
Ni je la yg ak dpt share. nak lain, cari je dekat link pertama tu. Aku tk apply lg pun scholar-scholar ni. Sbb ade yg kena pos, ade yang syarat ak tk bole, courses yang aku tk minat and lagi satu, penyakit 'M' Hahahaha jangan jadi macam aku okay. Kot-kot rezeki korang, try je :)
Just get ready fr anything
Agak-agak still bingung, bace Blog The Other Khairul . try soalan-soalan personality yang dia bg dekat link-link tu. Tak pun, ePUTRA. atauuu, SIFU2b.wordpress. Kalau tk minat membace, mmg susah ah kannnn :P

Hmmm ape lagi nak cakap? Dah berjela dah ni. Ape pun, Best of Luck! (;
Pictures : Tumblr.
THE END

My Sunshine(s)

Hari ni aku nak memperkenalkan mereka-mereka yang aku taknak lupa sampai bila-bila. Sebab mereka ini lah yang telah membentuk aku in this 5years (: My Teachers, SMK Mohd Khalid's Teachers

BAHASA MELAYU

Cikgu Razali


Cikgu Zarina


ENGLISH

Teacher Ida Amiza

Teacher Harlina (left one) (:
Right one - Cikgu Ezlin (Counselor MK)

MATHEMATICS

Cikgu Che Norleyanti Che Omar

PENDIDIKAN ISLAM

Ustaz Zaki (left one)

Ustazah Salisa (yang tengah-tengah)

Ustaz Abdul Rahman

ADDITIONAL MATHS

Cikgu Nurul Ashikin

HISTORY

Cikgu Hidayah


Cikgu Zuraidah

BIOLOGY

Cikgu Zaida

CHEMISTRY

Cikgu Madihah

PHYSICS

Cikgu Aszora (Black scarft)

Andddd EACH one of them

InsyaAllah aku tk lupa :')

Cuma, agak sadis la bila Cikgu Zarina, Ustaz Zaki & Ustazah da pindah. tk dpt jumpa dorang. Teacher Harlina pun same, cuti bersalin. Mungkin next time jumpa lah ye Hehee Ohh lupa lagi sorang, Cikgu Tahir. Dy lah yang mula buat aku minat pd subjek Sejarah (:

Macam tak adil pulak kalau tk mention cikgu-cikgu tuition aku kannnn

Pusat Tusyen Intensif Uda :
AddMaths - Cikgu Omar(rupa-rupanya pakcik aku Haha), Cikgu Ismail time Form4 & Cikgu Hani time Form5
Biology - Cikgu Rafedah Othman time Form4-5
Chemistry - Cikgu Rudy time Form4-5
Physics - Cikgu Ridzuan time Form5

Kalau korang nk cari tempat tusyen, aku syorkan pergilah kpd cikgu-cikgu tusyen ni ye (: And and kalau tengah bingung nk masuk sekolah mane, pergilah ke SMK Mohd Khalid ye. Sebab ape-ape pun letak pd hati sendiri. Nak berjaya ke tidak ke. Semua sekolah same, semua cikgu same. Yang penting hati sendiri ye, Adik-adik. Tapi bg aku, cikgu-cikgu ni semua lain drpd yang lain

 P/S : All the pictures are not mine. Ya. aku memang copy gambar-gambar ni dalam pendrive aku. Kalau ade yang nk tuntut hak milik, I'm sorry.
THE END

Sunday, March 27, 2011

Tired-ing Weeks

Hyeeeee Long time no see. Fuhh aku dah lame tak penat macam ni Hahaha

First, start dengan result. Bila result dah keluar, mula lah kepale otak dok jalan, mane nk pegi lepas ni. Tah segala mcm website aku dah geledah, dah mohon. Penat jugak la. Bukan penat ape, penat bace syarat-syarat yang berjela tu -.-

Ni muka aku mase amik result -.-'

Hahaha tolong jangan gelak. Mase ni, Cikgu Zaida ckp aku ade buku tak pulang. mane tak aku weirdo. kt ruma, dah tkde dah buku-buku SPM tu except reference book je Haha Dan pada mase ni jugak, aku terlupa yg aku ade hntar buku mse cuti sekolah hari tu. Time hujung tahun 2010. Almaklum, seram nk tengok result. Tu yang beta tak teringat Hahaha (Gambar tu, copy dr FB Cikgu Madihah Hehee)

Tutup kes 23 March tu. Yang paling best, this week twinny datang JB fr the first time. Memang tak menang tangan lah asik pegang dia je Hehee

Twinny datang hari Jumaat petang. Malam tu, pegi dinner ramai-ramai dengan abang2 aku sekali dekat Area Kempas tu. Then esok paginye, bergegas ke Sekolah tercinta untuk Majlis Anugerah. It's really tiring okay. tapi, serious best.



Ade lagi yang best on that 26 March. Kiteorang (6 orang)  plan bg a bouquet of flowers utk Cikgu Zaida :) (Pictures, credits to Sarah Ahmad & Hadri Hamid)

Hehehe ♥

Petang sabtu, rest je. Ingat lps maghrib nak keluar. But then, Mak Dah(Adik Abah) dtg ruma sebab Pakcik Rahim masuk Hosp Jb. so, lambat sikit keluar. Pukul 9 lebih baru keluar bawak twinny pegi ruma mak. Waa hebat gila ah dekat ruma mak. Teruk twinny kena gomol. Hahaha

Andd pukul 12 balik ruma.

Yang ni Kak Nurul, Ibu Maryam(s) (: 

Nak lagi? tgk kt FB ye :P

Lupa something. Malam tu actually aku ade janji dgn Bha nk Dota, Anddd terpaksa cancel sebab aku tak sihat. Dr kt ruma Mak. Pening angin. Jadual makan tak betul Hahaha tp ni paling worst la. malam tu, siap muntah habis segala isi perut. Wakaka

Ape kerut-kerut? Terkejot la tu aku main Dota ennn Hahaha nanti aku cerita hehhh

Ahad pagi, eh tak. aku bangun pukul 10pagi ye Hahaha Twinny dah nk balik :'( tapi aku okay je Haha. andd Makdah pun balik. Pukul 3ptg, ktorang keluar pegi Uitm Bandaraya. Saje melawat Ekspo Selangkah Ke Uitm tu. taktau ke? Aku dah taksub betul dengan Uitm. Nanti aku bgtau kenapa hehh :)

After pegi Uitm tu, ktorang pegi makan kt Medan Mara Larkin tu. And then, aku pegi Mydin beli barang. Andd balik ruma. Now, aku tengah blogging. Hehe That's all. aku nk post benda lain pulak.
♥THE END

Wednesday, March 23, 2011

ALHAMDULILLAH

Terima kasih Ya Allah.
Terima kasih atas setiap kurniaan-Mu
Terima kasih bagi aku peluang melihat Mama happy tersenyum lagi.
Terima kasih Ya Allah.


I'm just speechless.
Thankyou for everything, Each thing. This would be nothing tanpa Cikgu-cikgu aku, kawan-kawan aku, doa-doa Mama, Mak, Papa, MakLong and everyone. Terima kasih pun tak cukup untuk semua ni kan.

SPM bukan pengakhiran segalanya. Aku tau bnyk lagi aku kena tempuh. Kita semua belum habis berjuang kan? Jangan terlalu sedih dan jangan terlalu gembira ye (: Apepun, terima kasih. Aku bersyukur sangat fr everything.


Jauhkan lah hati aku dari perasaan Riak dan Takbur, Ya Allah. Aku takut.
THE END

Tuesday, March 22, 2011

Give me some strength, some courage.

Bukan sebab semua orang dok canang, aku pun nak jugak. Bukan sebab aku nak orang bace blog aku, sbb tu ak post current issue. Bukan sebab aku  nk tunjuk aku ni lemah. Bukan jugak sebab aku nak tambah entri untuk bulan ni. Bukan sebab-sebab ini aku nak tulis pasal Result yang ontheway je tunjuk muka tu Hahaha

Tapi sebab blog ni blog aku. Sebab aku nak simpan moment 'rase' ini untuk aku di masa hadapan. Aku nak kenang semua ni nanti bila aku tua. Aku nak kuatkan diri aku di mase depan as aku dah berusaha sekuat itu dulu. Aku nak ini jadi tanda ingatan aku tentang diri aku sendiri.

Takde kena mengena dengan hal orang lain. Ini blog aku. Cehh haha


Mase ahad malam, aku mula gusar tentang everything. Entah ape result aku, entah ape nasib aku di mase depan nanti. Entah impian aku boleh tercapai ke tidak. Entah ke mane aku tercampak nanti. Entah ape reaksi aku nanti bila tgk result depan mate. Entah ape tah lagi aku nak entahkan pun aku start fikir mase tu -.-

Aku ade aim aku. Aku ade satu tempat aku nak pergi. Aku ade angan-angan aku. Aku takut, result aku nanti tak memungkinkan semua tu. Aku tau aku dah tak boleh ubah ape-ape. Aku tau dah terlambat untuk ubah ape-ape pun. Sebab tu, aku minta kekuatan hati. Waaa aku taknak menangis pada hari itu Pls.

Tapi ape yang pasti, aku taknak terus rase macam ni. Rase sebegini buat aku tampak lemah kan? Ya. Emosionally weak. Hahaha

So aku decide utk tidur ruma mak(nenek) malam tadi. Hehee at least, aku ade peneman. Then, Alip pun ade aku nak layan. Main gameee, makan, tengok tv. Tup-tup dah ptg. Haha kalau aku dduk ruma pagi td, Haihhh taktau ape aje yang akan datang dalam kepale otak aku ni Haishh. Silap-silap hari bulan aku makan ubat pengsan untuk dua hari Wawawawaaa

Allah dah tetapkan segalanya. Kalau rezeki itu berpihak pada aku, Alhamdulillah syukur. Kalau tidak pun, Allah akan beri yang lebih baik untuk aku kan. InsyaAllah. Hehee Opss. Bukan aku je, tapi kita semuaaa (:

SEMOGA YANG TABAH
Goodluck to everybodyyy. InsyaAllah kite same-same berjaya Aminnnnn ~
THE END

Monday, March 21, 2011

This is not good

Assalammualaikum

Wah wah wah. semua orang sibuk cerita pasal result SPM yang nk keluar 23 March ni kan? Aku je malas nk bising. Cehhh

Tengok haa. Blog pun malas dah nk update. kenapa? Sebab aku busy sikit. Actually tkde lah busy mane, cuma tah aku rase I lost myself beberapa hari ni. No, no. beberapa minggu ni. Tak caye? Cuba tengok post aku lepas-lepas. Aku rase macam fake gila. Maksud aku all my stories. Eh, bukan cerita-cerita aku fake. Tapi tah cara aku, pemikiran aku. semua macam fake je. Seolah-olah aku menaip tanpa hati aku disitu.

Tak faham kan? Takpe. aku tak minta sape-sape pun faham.


I WILL KEEP FIGHTINGGGGGG
I just want to be someone with no feels. no hard feeling. to be amazingly cool person.
I want to accept everything fr everything they are. Be more thankful with no sigh. Pls.
I want to be myself.
THE END

Friday, March 18, 2011

Aisey man

I have many things in mind. But there's no effort for me to write it here. And there's also no reason fr that :(
Assalammualaikum.
THE END

Wednesday, March 16, 2011

Tag-tag

Hehee dapat tag dari Cikk Aira (: THANKS

1. Adakah anda rasa anda hot?
# Not at all

2. Upload pic anda dari PC sekarang!
#

3. Cerita la pasal gambar tu?
# Graduation Day MK, bergambar dengan Mama

4. Bila kali terakhir anda makan ayam?
# Semalam tengah hari, Kak Nurul masak (:

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
# Your Song - Parokya ni Edgar

6. Apa yang anda buat selain dari menyelesaikan tag ni?
# Tengok Awan Dania?

7. Selain dari nama sendiri,anda dipanggil dengan nama apa?
# Siput =,=

8. Tag lagi lapan orang!
#Syasya Aqilah
#Sape-sape laa
#Sape-sape laa

9. Siapakah no.1 ?
# Sahabat blogger terbaik :]

10. Cakap sesuatu pasal no.5 ?
# imy

11. Orang no.3 ada hubungan dengan siapa ?
# Encik AX mungkin Hehee

12. Bagaimana pula dengan budak no.4 ?
# Ade dah, tapi taktau sape Haha

13. Pesanan buat no.6 ?
# Take careee

14. Kata kata cinta untuk no.2 ?
# Hehee take care, Bee.

15. Berikan 5 perkara yang anda tahu pasal no.1 ?
# Baik
# Sopan
# minat hindustan macam akuu Hehee
# Pandai
# Ada pendiriann

16. Persamaan antara kambing dengan lembu?
# Ada empat kaki

18. Perasaan bila buat tag nie ?
# Takde perasaan

19. Adakah anda tahu rizman itu sengal ?
# Mungkin Hahaha siapakah?

20. Gay or Les ?
# None
THE END

Sunday, March 13, 2011

11th March 2011

Assalammualaikum.

Cerita kelmarin yang tak sempat diceritakan. Harap bersabar ye cik FRABHAFUAD Hahaha nadd tau bha view blog ni selalu sebab nk tnggu entry ni kann

Okay. ingat lagi pasal last year? time birthday aku tu, aku kena hebat-hebat dari mereka semua. Hmm kalau ikut hati, memang sekor-sekor aku nak balas balik. Tapi nk buat macam mane kan, hati seorang 'nadd' tak sekeras hati seorang 'Bha' Hahaha

So, now, turn Tingtong (Pyqa) . kan 6 March hari tu, birthday dia. Jatuh pd hari ahad. Aku memang ingat nk plan something. tapi dy kerja. So, kena postpone for the next week, 11th March which is, that Friday la. aku ajak Pyqa keluar, and dy bawak member dia, Elyana (:

Aku janji lps Zohor tapi aku sampai Pukul 3. Gerek tak? Haha

Best thing is, aku ajak pegi Danga City Mall, sebab Eema keje situ. Senang sikit nak dpt support Hehee Walaubagaimanapun, aku tk bgtau Pyqa kedai mane Eema keje anddd Hazira pun join sekali. Macam surprise lah kire. Ikut hati, aku nak kasi surprise dgn kehadiran Bha, Syasya, Haslyana & Miyaa sekali. Tapi, dorang tak dpt join, so macam tak best lah kan. Hmm

Apa pun, tengok nii. Ikhlas dari kami semuaaaa

(Actually, ade video. Tapi on editing Nanti lah aku update)

Tujuan utama, ofcos Bowling. tapi bawak kek dlm bowling, gempak la en siap lilin segala. Hahaha orang tengok je. Mau tak segan. Tapi, bila hati dah nekad. Aku tak peduli hl sekeliling lagi dah.

Aku bukan 'art-line' punya orang, Aku bukan photographer hebat apatah lagi punya camera yang hebat. So, hanya ini yang aku punya Hehee

Heheee Season Blackforest Cake

Tengokkk,  Tingtong excited

Suke betul diaa ehhh :P

Nii Elyana.
Hehee rupanya bukan aku sorang ade Chemistry dgn Tingtong (:

Anyone miss somebody thereeee? Hahaha

Dpat kek, tiup lilin andd main bowling. Hehee Kek tu, tukang habiskan ialah orang sebelah. Cikgu Syamim & errr taktau name ape. okay. kenal kt situ je. Hanya kaki beliau yang sempat kami rakamkan. Hahaha Ada pada gambar dibwah

kerakusan kami di Bowling DCM Hahaha

Eema

Khas untuk mereka yang merindukan Eema ye. * Alipp, jangan senyum melebih okay Hahaha Eema menjerit bila aku sebut pasal alip syakir, lawak je. kalau jerit kegirangan takpe jugak, ni tak. Habis satu DCM dengar -.-'
#Mungkin surprise ni taklah sehebat surprise-surprise yang pernah diadakan dulu, tapi ini saje lah terdaya aku. Maaf kalau ade terkurang tau.

Thanks kpd semua yang beri kerjasama ye :')

P/s : Aku ada satu lagi ceritaa. Sadis habis. Berlaku pada hari yang sama, waktu yang berlainan.

THE END

Tragedi Jumaat

Kan aku ade kate cerita sadis. Here it is.


Lepas habis event di DCM, ktorang gerak Cs untuk kali kedua untuk pulang ke lubuk masing-masing. Dan secara nekad dan tekadnya, aku balik naik bas. Okay mungkin perkara ni takla sehebat mana dalam hidup korang, tapi bagi aku inilah tragedi sadis :'(

Agak-agak korang what's happen?

Hahaha takde lah sadis mana. cuma, aku kan first time naik bas. Ofcos aku memang taktau nak naik bas ape, turun kat mane, bayar brp, duduk sebelah siapa. Hmm Actually, bukan lah first time aku naik bas awam ni. Before ni pena jugak time pegi Kulai, Rumah Ckg Bio aku dengan Hadri, Cla & Aqram last year. Cuma ini first time aku naik bas awam sorang-sorang.

Sorang-sorang bebb. Aku sendiri macam tak percaya ape aku dah buat. Hahaha

Pyqa suruh aku naik bas ke Kulai and turun dekat area Skudai tu. Yang dekat dengan Angsana tu. Aku pun, okay. Aku duduk dalam bas sebelah seorang manusia, and and serious awkward gila aku. Dah la jalan jam. Tapi aku okay je. Aku kan cool orangnye Haha

I'm almost 18.
takkan lah setakat nak naik bas awam tak pass kan? --> aku cabar diri sendiri

Bila dah sampai area Skudai tu, aku nmpak Angsana. But, beberapa minit kemudian kelibat Angsana hilang. Aku dah gabra. Then, bas berhenti. Orang sebelah aku turun. And i was like, eh aku kena turun kat sini ke? Tapi aku dduk balik je. Maybe bus stop depan lagi kot. Aku message Pyqa, tny aku kena turun dekat mane.

Pyqa reply, busstop lepas terowong.

Waklu! Aku dah terlepas tadi. Efek yag aku paling tak suka telah tiba. Jantung aku buat marathon untuk kesekian kalinya. Hish. Then, tanpa endahkan orang lain bersama muka awkward aku, aku tekan 'button' tu. And bas berhenti dekat seberang Pekan Rabu

Aku turun dan perhatikan keadaan skeliling. Dimanakah aku? :'(

Tup tup mama call, tanye dekat mana. All the way naik jejantas tu, mama was on the phone. And then lebih kurang beberapa batu aku berjalan ke Giant. Janji abah amek dekat situ. And aku jalan, orang tengok. Orang tengok, aku jalan Hahaha

Ai cik adik berbaju pink tudung merah. Menyesal aku pakai baju ni. terlalu kontra dengan alam sekitar = ='

Dan dan akhirnya, aku pulang dengan selamat ke rumah. Penat tak terkata. Hati diam seribu bahasa. Mulut terkatup rapat tanpa berita. Takde idea terus nak update blog.

Sadis tak cerita aku?



P/s : Naik bas awam not that bad. Aku rase untuk first year belajar, aku taknak naik kereta lah. Guna pengankutan awam je. Okay what?
THE END

Where all things begin

. . . I still remember the moment when i wanted to decide whether to further my study or to work. I had both opportunity came at th...