Sunday, March 13, 2011

Agak-agak mereka ingat lagi tak?

Rasanya dah terlalu lame aku menyimpan rasa. Ya terlalu lama. Sampai kadang-kadang aku rase, rasa terpendam ni lah yang buat aku hilang satu-persatu di antara mereka. Mungkin.

Jom ikut aku mengembara kenangan.


Waktu sekolah waktu yang gemilang kan? Masa budak-budak baru naik sekolah hari tu, sibuk kite-kite lepasan SPM ni mengaku 'i miss school'. Sibuk kite-kite ni gelakkan junior-junior kena pegi sekolah. Bila diorang report pasal banyak homework, sibuk kite-kite ni gelakkan dorang kan?

Tapi cuba tengok sekarang. Macam takde je yang sibuk-sibuk tu. Hahaha mana perginya perasaan rindu sekolah tu? Manaaa?

Bagi aku, ia masih di sini. Dan tetap berada di sini, dalam hati aku :') CEWAH

Agak-agak mreka ingat tak?

Egg Tart (:

Duluu, aku selalu bawak kuih ni kan. share with everybody. Hehee Aku rindu mase-mase itu. Bukan kepuasan makan kuih ni, tapi aku rindu nak tengok senyuman yang terukir pada mereka sambil cakap 'thanks nard'. Dan bila dorang makan kuih ni, ade yang bunyi "nyummmm" Hahaha 

Agak-agak mereka ingat lagi tak?

Time birthday aku last year, aku bawak kuih ni and bagi semua orang satu. Ade yang mntak lebih. Yang men'curi' lebih pun ade. Hahaha dan mase itu jugak lah, aku rase sangat wonderful. Gurau senda manja, gelak ketawa, senyuman ikhlas. Itu lah yang mengeratkan silaturrahim antara kita kan.

Kalaulah boleh kenangan itu dicipta lagi.

23th March ni, kite akan bersua lagi. Mencipta satu lagi kenangan. Mungkin yang terakhir, mungkin tidak. Setiap perkenalan tu, memberi sesuatu pada kita. Tak kira siapa. Tapi antara perkenalan aku dengan mereka, bukan hanya sesuatu yang aku peroleh. Terlalu banyak. Terima kasih ;')


Mereka --> Classmate 2010, Bestie(s)
THE END

4 comments:

azilahaziz said...

Ouch mcm nak nangis bace entry nad nihh. I miss not even sch but our classmate too. Klu laa dpt jumpa doreamon nak swuh dy ulngkan balik mase haha.

Ibrahim's Daughter said...

Hehee jangan nangis betul betul tauu.

Amylia said...

ingatttt laa :)

Ibrahim's Daughter said...

Hehehe ♥

Rumours i made

Assalamualaikum I spread rumors that I wanna get married after I completed my current study. What they dont know is, that just to tur...