Sunday, March 13, 2011

Tragedi Jumaat

Kan aku ade kate cerita sadis. Here it is.


Lepas habis event di DCM, ktorang gerak Cs untuk kali kedua untuk pulang ke lubuk masing-masing. Dan secara nekad dan tekadnya, aku balik naik bas. Okay mungkin perkara ni takla sehebat mana dalam hidup korang, tapi bagi aku inilah tragedi sadis :'(

Agak-agak korang what's happen?

Hahaha takde lah sadis mana. cuma, aku kan first time naik bas. Ofcos aku memang taktau nak naik bas ape, turun kat mane, bayar brp, duduk sebelah siapa. Hmm Actually, bukan lah first time aku naik bas awam ni. Before ni pena jugak time pegi Kulai, Rumah Ckg Bio aku dengan Hadri, Cla & Aqram last year. Cuma ini first time aku naik bas awam sorang-sorang.

Sorang-sorang bebb. Aku sendiri macam tak percaya ape aku dah buat. Hahaha

Pyqa suruh aku naik bas ke Kulai and turun dekat area Skudai tu. Yang dekat dengan Angsana tu. Aku pun, okay. Aku duduk dalam bas sebelah seorang manusia, and and serious awkward gila aku. Dah la jalan jam. Tapi aku okay je. Aku kan cool orangnye Haha

I'm almost 18.
takkan lah setakat nak naik bas awam tak pass kan? --> aku cabar diri sendiri

Bila dah sampai area Skudai tu, aku nmpak Angsana. But, beberapa minit kemudian kelibat Angsana hilang. Aku dah gabra. Then, bas berhenti. Orang sebelah aku turun. And i was like, eh aku kena turun kat sini ke? Tapi aku dduk balik je. Maybe bus stop depan lagi kot. Aku message Pyqa, tny aku kena turun dekat mane.

Pyqa reply, busstop lepas terowong.

Waklu! Aku dah terlepas tadi. Efek yag aku paling tak suka telah tiba. Jantung aku buat marathon untuk kesekian kalinya. Hish. Then, tanpa endahkan orang lain bersama muka awkward aku, aku tekan 'button' tu. And bas berhenti dekat seberang Pekan Rabu

Aku turun dan perhatikan keadaan skeliling. Dimanakah aku? :'(

Tup tup mama call, tanye dekat mana. All the way naik jejantas tu, mama was on the phone. And then lebih kurang beberapa batu aku berjalan ke Giant. Janji abah amek dekat situ. And aku jalan, orang tengok. Orang tengok, aku jalan Hahaha

Ai cik adik berbaju pink tudung merah. Menyesal aku pakai baju ni. terlalu kontra dengan alam sekitar = ='

Dan dan akhirnya, aku pulang dengan selamat ke rumah. Penat tak terkata. Hati diam seribu bahasa. Mulut terkatup rapat tanpa berita. Takde idea terus nak update blog.

Sadis tak cerita aku?



P/s : Naik bas awam not that bad. Aku rase untuk first year belajar, aku taknak naik kereta lah. Guna pengankutan awam je. Okay what?
THE END

No comments:

Monkey love and opinion

Assalamualaikum Few days ago, i went to my supervisor's house for some makan-makan preparation. I had some deep conversation with Dr&#...