Wednesday, April 6, 2011

Kini tidak lagi,

Assalamualaikum.
Still remember impian aku untuk memelihara kura-kura? Okay tak ingat kan? Haha

Ya. suatu ketika dulu aku pernah bela kura-kura. Banyak kali beli. Kalau tk mati, kura-kura tu hilang. Sebab till now, takde sekor pun kura-kura ade kat ruma aku. Hehe and and lately, aku rase nak bela kura-kura sangat-sangat. It's not lately. Ade lah beberapa tahun yang lalu. I want a tortoise so badly.

Tortoise which someone-special will give to me and i will take care of that cutie sampai dia besar. How sweet. Alah. ala-ala cerita My Heart tu Wkaka

And and kalau impian aku tu jadi nyata, aku nak satu betina, satu jantan. And then bagi nama Didie & Ninie. Lepas tu aku nak letak dalam balang kaca bulat yang selalu orang letak ikan emas tu. Then aku letak balang kaca tu dkt sebelah katil aku. Tiap kali bangun tidur, boleh senyum tengok kura-kura tu golek golek Hahaha Comel kan?

Ini semua pengaruh cerita-cinta dekat tv. Jangan salahkan aku pls. Haha

Kenapa mesti kura-kura? Takde binatang lain ke yang lebih cute seperti kucing ke, ayam ke, burung ke ape ke kannn Haha Actually sbb kura-kura senang gile nk jage. 3 hari tak bg makan pun, still power lagi. Cume leceh kena tuka air hari-hari. kalau tk tukar, memang lah melantung bau ewww.

TAPI TAPI..

Kini impian tu sudah tak wujud. Haha sebab? Read this : Hukum Membela Kura-Kura, Yaya Terkedu ! .

Aah. aku pun terkedu. Jangkitan Salmon-ella. Ikan Salmon & Ella penyanyi tu Hahaha tak ah. ini name bacteria. Jangkitan Salmonella / Salmonellosis. Guwa tk pernah dengar benda alah ni. Dan yang paling menyedihkan, it affects baby mostly. Haish

Dah aku pun make up mind. Tak jadi dah aku nak bela kura-kura. Hahaha
THE END

2 comments:

yana,, said...

hmm,, its ok laa,, niat kau baik,, kn byk lg haiwan yg ssuai nk kte jge,,

Ibrahim's Daughter said...

Heheee yela nty ak cari haiwan lain yg ssuai ye :P

Rumours i made

Assalamualaikum I spread rumors that I wanna get married after I completed my current study. What they dont know is, that just to tur...