Wednesday, April 20, 2011

Teringin lah tiba-tiba ^^

Apa akan jadi pada dunia kalau tiba-tiba aku pakai eye lens?

Erk nadd. Nothing would happen okay. Dunia tak heran pun dengan life kau -.-

HAHAHAHA aku tau ah. Ish. tapi tu lah. tiba-tiba teringin. Aku ade dengar dosa pakai lens ni. Sebab seolah-olah merubah ciptaan Allah. Eh ye ke? Dulu pernah gak tny Ustad Amman mase sekolah, tapi lupa dah jwpan nye ape. Hehee Tapi kalau tak silap aku, pakai transparent punya okay je. Sebab tak ubah warna mata punnnn. Lagipun, yelah kadang leceh gak pakai Spec ni kannn.

Cehhhhh, lens dengan spec, aku rase lens lagi leceh -.-

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Macam syok je kannn

Orang kate, dari mata turun ke hati. Hmm tapi tu bukan niat aku eh. Aku cuma nk try.

Cuma kadang risau jugak lah. Pakai lens, kena jage. silap langkah, bole buta woooo. Cehh. serious seram kot nk pakai. lagi-lagi kalau transparent. Entah bile jatuh ke, termasuk dalam mata ke, mane nak perasan. Kalau jatuh lagi sadis, mane nak cari. Dah kena beli baru. Ingat murah ke beli? Wkaka

Cantiknye mate dia tkde bingkai cermin mataaa :'(

Eh, bukan cantik fizikal yang menjadi ukuran. Yang penting Hati cik kak oiii -.-

Mak selalu cakap, awak gemuk ke putih ke hitam ke tinggi ke rendah ke lawa ke tak lawa ke, syukur Alhamdulillah. Apa yg Allah bagi tu lah yang terbaik :) Tapi tak slh jugak kalau nak jadi lebih baik. Lebih baik eh bukan sempurna.

Aku dibesarkan dengan keperluan untuk mendidik diri supaya seimbang. Jangan jadi terlalu kuno, dan jangan jadi terlalu taksub akan sesuatu. Yang penting seimbang.

P/s : What if pakai coloured lens, tapi same colour dengan anak mate? Hmmm
THE END

7 comments:

edayahzaid said...

haah. aq pn nk pakai sbb aq rse cam lg lawa je kalo x pkai spec kan? haha :) tp aq takot la nad. takot lens tu 'hilg' kat dlm mate. haha :)

azilahaziz said...

Beli yg wne hitam je pun okayy nadd.

Ihsan Arifin said...

its up to you :) as long niat betul

nohjoy said...

nad,jom! aq pon nak try tapi tanak lens yg sme dgn ank mate..

Ibrahim's Daughter said...

dayah : Hmmm tau tkpe. kalau hilang dalam mate lagi bahaye. Haishh

Bee : Wrne hitam eh? Hmmm akan dipertimbangkan Hehee

Ihsan Arifin : Tq :)

nohjoy : Jommmmm. abz tu nak pki kaler ape? biru? hijau? pink? Hahahaha

Anonymous said...

jgnn ! nt mate nadd pelik -.- macam anjing he

Ibrahim's Daughter said...

Anjing eh? Hellooooooo, I tak sepet eh! Hahaha

Where all things begin

. . . I still remember the moment when i wanted to decide whether to further my study or to work. I had both opportunity came at th...