Tuesday, May 17, 2011

Mimpi Ular :/

ALOHA ~

Pernah dengar tak orang tua-tua cakap kalau mimpi ular tu maknanye ade org nk datang meminang? K fine, aku tak pernah dengar. Tapi Mr K yang cakap dlm entri ni. Sehingga detik tadi, aku bangun tidur and realize something awful dalam mimpi aku. Gwa mimpi ular oi. tak pernah-pernah. Yang best, dalam mimpi gwa bkn ade gwa sorang. Cousins gwa pun ade. The weird thing is, aku yang first sekali nampak ular tu Whoaaa. 

OMG tak lama lagi ada org nak dtg meminang HAHAHAHAHA

Sumber : Google

Mimpi je kan? yang hang nak dok kecoh apehal? Mainan tidur haa. Saje mengade. hehe Ular tu belang hitam kuning. Dlm mimpi tu, we all tgh tidur ats katil same-same and then tiba aku tersedar. aku bangun and ttbe nampak ular tu masuk dlm selimut dorang. Menjerit ah apa lagi. macam org gile, but then aku yang berjaya bunuh ular tu. *bangga sikit*

Nak tau aku bunuh mcm mana? Yang aku ingat, mcm mane tah ular tu ngn kitorang boleh nampak kuali panas dlm mmpi tu. Either ktorang kejar ular smpai dapur, or mmg ada kuali panas dlm bilik (?) Tah lah.  Mimpi selalu susah sikit nak faham. Lps aku dpt kerat ular tu, ular tu termasuk dalam kuali. And then mati. HAHAHAHA gila mengarut kan. 

Memang banyak fakta psl mimpi kalau nak diikutkan. tapi, aku memang tak percaya sangat. Semua yang jadi, Qada' dan Qadar Tuhan kan. Bukan sebab mimpi semata-mata. sebab tu aku tk berapa nak amik port bab-bab mimpi kalau nak dibandingkan manusia yang sanggup beli buku tafsiran mimpi yang mahal-mahal tu Haha 

Tapi ada satu benda aku agak percaya. Mimpi yang berlaku dalam pukul 2-3 pagi ada potensi untuk menjadi realiti. Yeke? Mana tah aku dengar fakta ni Hahaha 

But still, setiap kali aku terjaga dari mimpi, tk pernah pukul 2-3 pagi. Either 6 pagi or 12 tgh hari HAHAHAHA kantoi 

TUTUP CERITA ULAR K. 

Hari ni Bha dftar fr PLKN. sila menangis :'( Cehh gedik. takecare babe ♥ 

THE END

2 comments:

edayahzaid said...

eh awal taon ni pn aq de mmpi ular hitam. besar lagi. tp smpy skrg xde yg msuk meminang.. HAHA

Ibrahim's Daughter said...

eh? HAHA tu la aku dah kate dah jgn percaya mimpi HAHAHA

Where all things begin

. . . I still remember the moment when i wanted to decide whether to further my study or to work. I had both opportunity came at th...