Thursday, June 30, 2011

#Gentleman


Gentleman atau name saintifik nya Lelaki Budiman Hehe teringat dulu pena buat presentation pasal tajuk niy dengan Tingtong. yang aku ingat, gentleman dikaitkan dengan pemakaian tie. till now, aku tak nmpak hubungkait nyaa. Almaklum time tu, 100% refer to the book yang ade dekat library. Haha tapi hari ni, aku nk kupas dalam versi 'aku' sendiri Hehehee

Lelaki dan Tie ataupunnn lelaki dan Perfume? Haha macam tkde kena-mengena je kannn
Merepek!
A gentleman should be seorang lelaki yang baik, ber-pesonaliti, prihatin, tak semestinya handsome & paling penting tak-Selfish. Serious Gentleman tak boleh selfish. kalau anda selfish, bukan gentleman lah namanyaaa Haha Tak selfish tu macam mane? Mehh aku bgtau. Tapii jangan percaya sangat cakap aku. aku ni cakap pakai otak sendiri. malas nk buat research sana sini Hehee
  • Lelaki tu bukan gentleman kalau setakat berani confess his love towards someone, tapi tak berani nk confess salah sendiri & mintak maaf. Lepas tu ego tak bertempat Haish
  • Lelaki tu bukan gentleman kalau setakat dia treats his girlfriend like a Princess, tapi tak pernah show 'love' pd ibu tercinta. Serious 'anak Mak' tu gentleman okay! (sometimes lah)
  • Bukan semua lelaki mampu jadi 'naturally gentleman'. kebanyakkan dr mereka hipokrit belaka tp this kind of man masih wujud dlm dunia ni. tak pecaye? aku percayaaa HAHA
  • Lelaki tu bukan gentleman kalau setakat tolong perempuan cantik yang terjatuh kat depan dia, tapi bila prempuan tak-berapa-nak-cantik jatuh, dia buat dekk je. Lagi teruk, dok gelakkan perempuan tu. Eee! takde hati langsungggg
  • Lelaki tu bukan gentleman kalau tolong seorang makcik angkat barang-barang berat or tlg org buta melintas or tlg ape-ape lah yang sepatutnya ditolong semata-mata nk jual minyak dekat sorang awek cun yang ada berdekatan. Cuba kalau, perempuan tu takde, tkde mknenya dia nk tolong kan? Hishh gentleman ke tuu? tak ikhlas!
  • Lelaki tu bukan gentleman kalau setakat dia control macho bila berjalan, dia smart bila berpakaian, but then dia cuma kawan dengan orang-orang yang sama smart macam dia je.
  • Kalau dah tak reti, buat cara tak reti. Gentleman mengaku kekhilafan & ke-naif-an diri sendiri. takde nk tunjuk bagus or anything Seriously.
  • Gentleman zaman skarang tkkan kawen lbh dr satu sbb dia faham hati wanita WKAKA
  • One more thing, seorang Gentleman takkan rasa diri dia gentleman apatah lagi nak mengaku diri tu sangatlah gentleman. Tapii, people around him will mark him as a gentleman guy. orang tu akan cakap "Ye. awk lah lelaki paling gentleman dalam hati sayaaaa " Haha
Nak tips on How to be a Gentleman? kindly Click Here (:

Psst Psst : tapi personally bagi aku lah kan, seseorang lelaki tu Gentleman habisssss kalau dia mampu jadi Gentleman kepada semua orang dalam dunia ni tak kira la perempuan muda ke, tua ke kerepot ke kannnnn Hehe, tapi at the end dia pilih aku jadi suri hidup dia selama-lamanyaaa WHOAAA ♥ ♥ impian tinggi kalah cinderella Hahahaa
THE END

Sunday, June 12, 2011

You made me smile

"You make me smile like the sun, Fall outta bed, Sing like bird, Dizzy in my head, Spin like a record, Crazy on a Sunday night... "

What if you suddenly realize something is happening? 
What if when you read something and suddenly you smile? 
Things getting better. Life getting brighter. 
THANK YOU FOR THAT (;

HAHA mengarut

Gambar tu tkde kne mngene dgn persoalan di atas okay. just, this Friday aku ade Quiz fr Maths. Masuk chapter Functions & Matrices. macam seram je. almaklum, first time ni HAHAHA hopefully, something good will happen.

"Krukk Krukk Krukk" - sound came from a thing down there.

IM HUNGRY! hahahaa tak lunch lagi :( saving punya pasal. 60 hinggit terbang begitu saje. kena lah claim balik dgn cara mengehadkan jadual makan. padan muka kau nad Hahaha

cakap psl makan, fuhhhhh aku kt sini gile oi makan. asik nk makan je. makan makan dan makan. Haish bahaya. orang semua cakap nk kurus, dduk puncak alam, tangga 'maut' akan melatih anda tanpa sedar. tapi utk aku, takde effect pun. lg bnyk makan ade la.

Penat, makan. makan, penat. tu je lah ngehehe

Actually, before ni ak mcm tak kesah sgt. Just jumaat hari tu, terserempak ngn Anum kt Cafe. then lunch same. but then, she said "Nad, kau kt sini makin bulat je" HAHAHAHA baru ku sedar. metabolisme tinggi. tu la jdnye :P

Mlm semalam mama call, mama jumpa cousin-cousins aku kt kenduri. waaaa, rindu gile. then, mama ckp kt dorang aku da kurus sikit dduk sane. Satu persoalan timbul di sini. Mama aku ke anum yg betul ni? HAHAHHAA

Lantak. asalkan aku bahagia kat sini kannnn :) Kbai.
 ♥THE END

Saturday, June 11, 2011

I'm Back

Assalamualaikum :)

FAMILY FIRST *rinduuuu*

Apa khabar semuaaaa. rindu aku tak? Hehehe aku rindu korang. sape korang? semua orang. SEMUA! *tension* cehhhhh actually, bnyk benda aku nak share. banyak gile. just, taktau nk mula mane satu. tapi jap, ade ke readers lagi blog aku ni? jangankan sarang, labah-labah pun dah berkeluarga dah kan kat blog ni HAHAHA

Well, bila takde entry, stats aku merundum teruk. before ni pun, tkde lah hebat sgt. tapi still ade lah jugak. ni tak, 1 hari belum tentu sorang view. korang dah lupa aku eh? kan kan? *sedih*

Poyo en aku? hahaha

aku paham lah semua busy. in fact, aku sendiri tak menang tangan bila dah start study ni. first week, MDS (Orientasi) menyesakkan. but at the end, okay je la. without those activities, sure semua students terkontang-kanting punyeee. anddd suddenly, aku rindu kakak PM aku. ececehhh

Tutup cerita MDS.tak seronok bila cerita kisah yang dah terlalu lapuk HAHAHA oi, aku dah 3 minggu kat sini weh. unbelieveable. hehehe and sepanjang tiga minggu ni, aku tak jejak JB langsung (how sad). tapi, kira tough lah kan. orang lain tu, baru lps orientasi, dah balik. HAHAHAHA nak-nak bebudak UIA, UM. hahaha

Jangan marah. Aku stalk korang kt FB ahahaha

Serious tak macho/survival betul. cehh kau nadd. mentang-mentang abang dekat. cuti sekolah, mama dtg Shah Alam. boleh lah survive. tengok lagi bape minggu. sape yang merungut dulu HAHAHA

Semalam aku buat keje gila. nak cerita ke tak, nk ke tak? korang nk tau? takyah tau!

saje je gedik. anyway, sape yg dah start class? except UiTM-ians? best tak? ngehehe aku enjoy my class. enjoy knp? sbb dduk dlm condition yang comfortable. timing yang comfortable. 2 hari dpt balik tengah hari termasuk Jumaat. serious heaven gile blk awal hari jumaat. Hehehe jangan jeles pls.

yang tk best about starting study is, assignments. Arghhhh tension. actually, tkde lah bnyk mane. lagi bnyk mase sekolah dulu-dulu. but, assignment mmg dah tentu wajib buat, study sendiri tu pun wajib gak. hello, 1 chapter per week bebb. mane tak gila aku. aku ni dah lah bukan cepat punya olang :(

Almaklum, ex-siput lah katakan. HAHAHHA

but now, aku dah tak siput dah. cuma, lambat sikit-sikit. dulu banyak, sekarang dah sikit. okay la tu kannn HAHAHA i'll make sure aku akn atasi semua ni. Yeahhh matang beb guwa skrg. cehhh

Cukup lah untuk hari ni. lain kali aku sambung ehhh :) nak tidur KOT. cehhhh. take care everybody! Last but not least...

sila jangan menangis HAHAHA
MK still truly the Best!


THE END

Wednesday, June 8, 2011

ALOHAAAAAAA

Assalamualaikum. 

I only have 2 minutes fr this entry. Mlm nanti sambung lagi k.
Seriousssss rinduu blogging :) after this, i'll be here just like before. wait and seee.
K bai, ade task kena buat. ngehehe

THE END

Where all things begin

. . . I still remember the moment when i wanted to decide whether to further my study or to work. I had both opportunity came at th...