Friday, July 29, 2011

Ramadhan kembali lagi. Syukur

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK


Sama-sama kita kejar Barakah Allah. Pahala berlipat ganda. 
HAPPY FASTING, PEOPLE (:
THE END

Sticky Yummy

Assalamualaikum.
Diharap semua orang sihat-sihat belaka.


Tahu tak ni apa? Ni gula-gula yang sangat comel-cute-cantik yang boleh dimakan tetapi disebabkan kecomelan beliau, aku tak sanggup nak makan Hahaha first time aku jumpa this cute thing, mase keluar dengan Anum dulu. A-H-A-H-A-M bagi dia sbb A-H-A-H-A-M balik dr Singapore. Sangat catch-eyes this thing sampai ak tertanya-tanya where to get this. After months, aku lupa pasal benda ni Hehehe

And and nowwwww. someone gave this to me. As a birthday gift. Almaklum, hari tu aku baru Lapan Belas kan. Hehehe siapa? ofcourse bukan pakwe baru. Sebab pakwe baru tak dijumpai lagi. Hahaha Orang yang bagi ni lebih bernilai drpd seorang pakwe. Cepatlah teka. tak, bukan Hadri -.-'

Ceh tiba-tiba.

I got this from my bestfriend in PALAM. Beliau sngat baik. Triple marvelous punya baik. Seriously. Ak dgn dia mmg kamceng habis. Kemana jua berdua. Mungkin sebab aku memang jenis stick to one person kot. Hehee Beliau adalah classmate aku, DK-mate aku, Makan-mate aku tp bukan soulmate aku sebab beliau seorang perempuan yang comel(oh tidak). Haha comel lah :) 

Aku? seorang yang kejam, hati batu, and whatsoever kadang-kadang kesian dengan dia. Almaklum, part gelakkan orang seriously aku terror. and she? Gelak-mate aku paling hebat. Dia tersilap, aku gelak. Aku tersilap, dia gelak. Menganjing antara satu sama lain jgn cerita lah. Tapi kami menganjing secara baik okay. Cuma term "menganjing" tu je tak berapa nak baik untuk digunakan Hehee

Plus more, ramai di antara classmate aku cakap kitorang MANJA. Whatttttttttt? 

How the heck kami dpt tittle tu Hahahaha tapi aku tak kesah pun. It's friendship between girl and girl. To be manja here is better rather than manja dengan lelaki. Pandangan aku lah kan :D Bergaduh? sangat hebat jugak. tapi kami bergaduh secara siuman. tak main ah pakat tarik-tarik tudung segala. Tu tak educated namenye. 

Ada lagi satu. Beliau sangat baik sebab selalu jagakn tempat aku dlm DK. kadang-kadang aku rase mcm kejam gile pulak sebab asik dia je jaga tempat. aku? sedap-sedap lenggang kangkung masuk DK, tau-tau da ade tempat. Haihhh tp masalah aku adalah aku tak suke rushing. bukan tak suka. Yelah, before kita belajar mind kena relax. How come aku nak relax kalau ak kena rushing masuk DK. dan yang merelaxkan itu adalah, melihat alam sekitar serta mencuci mata dengan benda-benda yang indah. Dan benda-benda indah itu perlu di nikmati and menikmati take times babe :P tolong lah faham konsep ni Hahaha

Sebenarnya, aku tak kesah pun dduk mane. And i told her this already. Tp simple anwer, "aku yang nk dduk tengah and depan. Alang-alang, jaga tmpt kau sekali". Okay aku faham. Terima kasih pun tak cukup utk ni semua, Dba. Cehhhhhhhhhhhhhhh Hahaha

Eh, tak pasal-pasal entry ni cerita pasal dia pulak. Aku nk bgtau psl gula-gula sticky tu je sebenarnya. Hahaha tapi dah alang-alang biar aku reveal terus lah kan. Ni lah dia partner "Manja" aku kt PALAM Bhahaha

Name dia Siti Adibah :) 
Thanks for segalanya. 

P.s : Harap-harap tkde warga Palam jumpa this blog. Habis kena tittle "manja-gila" pulak lepas ni kang HAHAHA kbai. 

THE END 

Monday, July 18, 2011

Watching you is the only drug i need

Assalamualaikum.


Hey Hey, Hey Hey Hey, Hey Hey Heyyyyyyy :D
Demam Hey Soul Sister tak hilang lagi dr kepala otak aku. seriously. Nicest song ever. Entah lah. aku pun tak tahu kenapa. tapi lagu ni memang menagkap. entah apa yang menangkap pun aku tak tahu. I tend to sing it over and over over again babe. 

My CRT? dah setahun dah kot tak tukar-tukar. Still "Hey soul sister, ain't that mister mister, on the radio, stereo ....." Hahaha org yang call aku ofc bosan kan. tapi aku suka. Padahal, aku first time dgr lagu ni time form 4 beb. kat dlm myflashfetish. But then, after months baru this song keluar radio and jadi hits till today. now, aku dah habis sekolah da pun. aku still in love with this song. hebat kan?

Type Hey je kt google, terus keluar Hey Soul Sister :D

Sebenarnya, aku nak bgtahu that day, eh tak. weeks ago, aku kena buat Presentation Parts Of Speech guna songs lyrics. Group aku terdiri daripada Cik A, B, C, D(aku), E and Encik F. At first, group aku choose Lagu Lemon Tree by Fools Garden and A thousand Miles by Vanessa Carlton. But then after lecturer suruh present both lagu, buat presentation fr both, tk jadi guna Lemon Tree. apatah lagi ditambah dgn konflik dalaman diantara Cik A dan Encik F yang menyebabkan akhirnye Encik F tukar group and digantikan dengan Encik Z.

So, Cik D(aku), E and Encik Z decide nak lagu Count On Me. Tapi mcm tak best and lastly, Hey Soul Sister (: Okay. tu je aku nak cerita sebenarnya. Hahahaha (serious boring topic)

Tak habis lagi. We all need to sing those songs after habis present. HOMAIGOD. rugi korang tak dgr aku nyanyi HAHAHAHA seriously suara aku, Cik A and Encik Z je yang kuat part nyanyi Hey Soul Sister. Malu dah tolak tepi dah. Hey Soul Sister pny psl :P 

See this, Maria Elena pun try out this song. Hahaha
THE END

Friday, July 15, 2011

balik

Eh, esok BALIKKKKKKKKKKKKKKKKK !
Cuti seminggu beb Hakhakhak 

Motif : Aku nak cepat-cepat sampai JB. but at the same time, aku nak lambat-lambat tinggalkan Puncak Alam. Whoah! How come? HAHAHA 


14 JULY --> Happy Birthdayy Azmira <3 
THE END

Sunday, July 10, 2011

Cerita hari

Assalamualaikum (:

Hari ini, 9 July 2011. aku ada Test 1 for Biology & Physics. tu je aku nak ckp HAHAHA

taklah. aku mengantuk sbnrnye ni. serious tak cukup tidur. last night, aku tidur pkul 4 beb. pkul 6 lebih da bangun. and till now, aku tak Qadak tidur lagi. almaklum, bnyk sgt keje. ptg td kemas bilik, toilet and baju. then, bukak fb. then, tahu je lah ape jadi. tiba-tiba pukul 4. time fr abg dtg amek aku. haish laju betul masa kan.

sekarang, aku rasa mcm nak tidur jeeeeee. tapi aku rindu blog aku. Cehhhh

sebenarnya, ade motif aku menaip mlm-mlm ni. either anda perasan atau tidak, aku tak publish link blog aku kt Fb. dlm erti kata lain, tak berapa nak war-warkan. and nowww, aku terfikir utk sebarkan. why? i don't know why. mungkin kehendak hati yang ingin lebih difahami? atau saje gedik nak tunjuk kat orang, aku pun ade blog! HAHAHAHA

whatever. 

niceeeeeeeeeeeee next week balik JB. cuti seminggu anddd im gonna miss u. Bhahaha penipu. Jb is my everything. tak sabar weh.

P/S : I'm in looooooooooooooovvveeeee! -do not trust this pls-
THE END

Saturday, July 9, 2011

Memories stay still

25 JUNE 2011

GUESS WHERE WERE WE?
Sunway Pyramid.

On that date, 25JUNE, which is sangat-sangat lama punya tarikh. now dah 9 July baru aku nk update cerita 25 Jun. gila kan? Ya memang gila. masa takde. sila lah faham ye.

So, on that date, kitorang berjumpa semula. after a month and plus-plus tak bersua. masing-masing jauh entah ke mana. best gila wehh Serious! sape yang ade? Of course jejaka-jejaka hensem dan cik akak comel-comel yang ada dalam gambar di atas tu. Eh, ade lagi. Arip Adnan, Asilah & Adham Affandi ye. tak sempat nak hamek gambar ah Haha

Well, ak ajak lg ramai sebenarnya. Mmg lah tak ajak personally, aku just post kt wall alumni. sape rase rindu aku, meh la dtg. Aiceh! Haha bukan ape, if beriye sangat mengajak, last-last habuk pun taraaaak. Guwa penat weh menghadap the same thing je setiap kali anjurkn event. so, depends hati ang lah kan nak join ke tak ke. serious, mane2 ak bgtau tu, aku ajak semua. bukan ditujukn khas utk sesetengah org je (:

Tutup kes hati perasaan tu. Meh, ak nak kasi korang panas pulak HAHAHA

Aku sampai around 12 pm. pusing-pusing jalan-jalan then Wanchai & Mat smpai. then, lapar. Makan KFC je. well, KPT tk masuk lg time tu Hahaha and then pusing pusing lagi, tgk kwn Wan perform parkour. meh usha gmbar tk berapa jelas nih.


Top 2 bestest parkour in Malaysia. From JB ofc!

Nahhhh, fakta tu wan yg bgtau. aku tktau la betul ke tak. heee. memandangkan im not so into this thinggy, aku lantakkan aje :) eh, ada lagi. Hero WWE dtg Sunway. pun aku tak heran HAHAHAHA tapi-tapi, we got this...
HAHAHA syasya ajar aku :P

And tak lama kemudian, Iman sampai andd ktorang pi main ice skating. HOMAIGODD ice skating weh. unbelievable je rasa bila aku betul-betul dah try those thing. hahaha ice skating is all about BALANCING  and CONFIDENT. anddd those two things, adalah kelemahan aku -.-

Nak tahu tak? aku fobia machine. kenal motorsikal? kenderaan berenjin yang ada dua tayar tu je. mengikut kepala otak aku yang agak noob hal-hal mesin ni, aku selalu pk, how come that thing yang ada 2 tayar tak tergolek ? howwww comeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee? hahahhaa

Physics and Nardd sememangnya tak searah. so please, walau dengan penerangan yg logik mcmmane pun, utk aku, that motor sepatutnya tergolek hahaha same thing goes to ice skating. aku tak reti balance. and need to bertatih all the way. zzzz and kena gelak. Hantu punya olang betul ah

Orang lain, main da hebat. Iman siap joget-joget kt tengah tu. tak phm aku. syasya pulak dpt tutor free of charge. Hadri? aku taktau apa jd ngn dia. asek hilang je dlm cage(cage?) tu. hahaha well, jatuh bngun memang adat. aku pun jatuh. 3 kali oi. malu tak malu la kan. tapi aku cool je HAHAHA just tak puas hati la, knp ak tak reti-reti Ish

lantak la. yang penting kita semua have fun (: and we seriously had fun on that day. Sampai, ada org tu sakit kaki badan semua keesokkan harinya. aku je cool kt sini Hahaha Just yang tak best, i hve no time to post it here. andddd, some of the moments, aku dah lupa. tapi, ice skating marvelous. you should try :)

Next event? entah. mcm I-City. mcm Sunway Lagoon. Hamboi~~ 

Hahahaha harap-harap ada lg moment-moment mcm ni dgn Mokha-ians. Friendship stay still kan? ♥
THE END

Rumours i made

Assalamualaikum I spread rumors that I wanna get married after I completed my current study. What they dont know is, that just to tur...