Friday, July 29, 2011

Sticky Yummy

Assalamualaikum.
Diharap semua orang sihat-sihat belaka.


Tahu tak ni apa? Ni gula-gula yang sangat comel-cute-cantik yang boleh dimakan tetapi disebabkan kecomelan beliau, aku tak sanggup nak makan Hahaha first time aku jumpa this cute thing, mase keluar dengan Anum dulu. A-H-A-H-A-M bagi dia sbb A-H-A-H-A-M balik dr Singapore. Sangat catch-eyes this thing sampai ak tertanya-tanya where to get this. After months, aku lupa pasal benda ni Hehehe

And and nowwwww. someone gave this to me. As a birthday gift. Almaklum, hari tu aku baru Lapan Belas kan. Hehehe siapa? ofcourse bukan pakwe baru. Sebab pakwe baru tak dijumpai lagi. Hahaha Orang yang bagi ni lebih bernilai drpd seorang pakwe. Cepatlah teka. tak, bukan Hadri -.-'

Ceh tiba-tiba.

I got this from my bestfriend in PALAM. Beliau sngat baik. Triple marvelous punya baik. Seriously. Ak dgn dia mmg kamceng habis. Kemana jua berdua. Mungkin sebab aku memang jenis stick to one person kot. Hehee Beliau adalah classmate aku, DK-mate aku, Makan-mate aku tp bukan soulmate aku sebab beliau seorang perempuan yang comel(oh tidak). Haha comel lah :) 

Aku? seorang yang kejam, hati batu, and whatsoever kadang-kadang kesian dengan dia. Almaklum, part gelakkan orang seriously aku terror. and she? Gelak-mate aku paling hebat. Dia tersilap, aku gelak. Aku tersilap, dia gelak. Menganjing antara satu sama lain jgn cerita lah. Tapi kami menganjing secara baik okay. Cuma term "menganjing" tu je tak berapa nak baik untuk digunakan Hehee

Plus more, ramai di antara classmate aku cakap kitorang MANJA. Whatttttttttt? 

How the heck kami dpt tittle tu Hahahaha tapi aku tak kesah pun. It's friendship between girl and girl. To be manja here is better rather than manja dengan lelaki. Pandangan aku lah kan :D Bergaduh? sangat hebat jugak. tapi kami bergaduh secara siuman. tak main ah pakat tarik-tarik tudung segala. Tu tak educated namenye. 

Ada lagi satu. Beliau sangat baik sebab selalu jagakn tempat aku dlm DK. kadang-kadang aku rase mcm kejam gile pulak sebab asik dia je jaga tempat. aku? sedap-sedap lenggang kangkung masuk DK, tau-tau da ade tempat. Haihhh tp masalah aku adalah aku tak suke rushing. bukan tak suka. Yelah, before kita belajar mind kena relax. How come aku nak relax kalau ak kena rushing masuk DK. dan yang merelaxkan itu adalah, melihat alam sekitar serta mencuci mata dengan benda-benda yang indah. Dan benda-benda indah itu perlu di nikmati and menikmati take times babe :P tolong lah faham konsep ni Hahaha

Sebenarnya, aku tak kesah pun dduk mane. And i told her this already. Tp simple anwer, "aku yang nk dduk tengah and depan. Alang-alang, jaga tmpt kau sekali". Okay aku faham. Terima kasih pun tak cukup utk ni semua, Dba. Cehhhhhhhhhhhhhhh Hahaha

Eh, tak pasal-pasal entry ni cerita pasal dia pulak. Aku nk bgtau psl gula-gula sticky tu je sebenarnya. Hahaha tapi dah alang-alang biar aku reveal terus lah kan. Ni lah dia partner "Manja" aku kt PALAM Bhahaha

Name dia Siti Adibah :) 
Thanks for segalanya. 

P.s : Harap-harap tkde warga Palam jumpa this blog. Habis kena tittle "manja-gila" pulak lepas ni kang HAHAHA kbai. 

THE END 

Where all things begin

. . . I still remember the moment when i wanted to decide whether to further my study or to work. I had both opportunity came at th...