Saturday, October 8, 2011

Housemates.

Assalamualaikum.

Mungkin ada yang menunggu entry ni, mungkin jugak mereka dah lupa. Tapi, let me tell you something here. Aku tengah menaip dalam ketakutan yang hebat ye sekarang. Kenapa? sebab si Jimmy ni tengah sawan. Dok kejar kaki orang je. Wireless rumah buat hal, so i need to be on the floor kat bawah. And Jimmy main-main dekat sini.

Serious depressed. 

Bukan depressed sbb Jimmy je, tapi sebab wireless rumah ni. Pegh hangin guwa. time guwa balik jugak lah dia nak buat hal macam ni. Menci I !

Hahaha gedik. So, I already home. Ngehngehngeh. Let's start the story.

Please don't go away. Stay tune :')

Hari tu, detik tu, waktu itu, kami sekeluarga meluangkan masa bersama. Walaupun saban hari, kami menatap muka yang sama. Serious aku tak jemu. Cuma kadang-kadang tu letih. Letih layan karenah mereka. Layan gelak tawa mereka. Tapi itulah yang menghidupkan aku di Palam <3 Like, seriously i'm alive there!

Mungkin. 

Mungkin aku kena straight to the point je. Serious ayat guwa macam hape. Naik geli nak sambung menaip ni Hahahaha 

Bila habis final, mula lah akal setan ni menjalar. Tapi jangan risau, aku masih waras. Tak liar seperti insan lain di luar. Hihi Malam habis final, maksud aku habis paper Physics. Kitorang berparti sakan di R240.. Heheh ya. maraton movie bersama-sama. Makan keropok-keropok-keropok bersama-sama. Chocolate cadbury Mousse menjadi santapan tambahan bersama air mineral. Nasib baik takde popcorn. kalau tak, lengkap dah Plan 2.0 kitorang. Tiga buah movie jadi mangsa. Asalnya nak lapan. Tapi, masa terhad.Tiga je dpt :(

Santapan pertama, Hantu Bonceng. Sebabnya, peng-supply movie minat Zizan Raja Lawak. Hensem katenya. aku? Bila tengok Hantu Bonceng, baru ku sedar, Oh Hensemnya Zizan Hahahahaha 

Next station, Ladda Land. Sebab terpengaruh dengan cerita Mimi (ex-classmate kitorang yang dah belajar kat mesir sekarang). Mimi cakap, Ladda Land best. Dia & BF dia menjerit sakan kat panggung. Heh. Tonton dan tonton dan tonton, menjerit! Haha okay memang seram. Seram plus sedih. Malangnya, aku tak tengok sangat pun. Part ngeri yang last, i slept. Hahahaha Diorang kate sedih. Si bapak bunuh diri sebab ingatkan dia tebunuh anak lelaki dia. Whoa

Bukan taste aku horror/thriller movie ni. Mama cakap, kalau tau takut, tak payah tengok cerita hantu. Yes, i'm obedient person ;>

Last station, "Purple Love". Nicest among the three movie. Kenapa? Genre romance. Jangan pertikaikan hati seorang perempuan okay. Mungkin aku common. Typical. But, its normal. Lelaki-perempuan sama je. Saje taknak mengaku en. Pasha Ungu hero nya. Yeah, satu rumah feeling habis. Semua dok bayang tengok dgn pakwe. Kalau aku, takmo. nanti muka jiwang yang kelakar keluar, habis kena gelak. Hahaha Husband? can be accepted. Aiceh!

Then, tidur. Pukul 3 tamat parti ;3
RABU - Sunway Pyramid. Pagi tu semua plan nak keluar seawal 8 pagi. takut bas penuh. Heh, serious penuh gila. Bas penuh tak jadi hal. Ni, semua housemate aku bantai tidur lagi. Beriya! Hahahaha 10.30 semua settle. and tunggu bas. Guess pukul berapa ktorang bertolak?

12.40 petang.
MEET THEM <3
Yana, Nardd & Dba 

Ainun & Ila

Tiqah & Yana

Kerja paling gila aku pernah buat. Hahahaha gatal-gatal pi suggest turun tunggu bas kat fakulti. Padan muka. idea sape? idea aku. Hahaha Tak pasal-pasal kena lepak dalam bas 20minit sebab tunggu driver bas tu rest dekat Angsana Haha tapi, pakcik bas tu baik :) kasi duduk dalam air-cond. tak suruh keluar. Heheh

Diumumkan ketibaan Duli Yang Berhormat, warga R240.. di Sunway Pyramid.

Propaganda semata. First thing, makan. Semua kebulur kerana dua jam menunggu bas yang tak kunjung tiba. Selesai makan, kami buat apa yang patut. Malas nak cerita. nanti semua orang jemu. Semua orang tau, kami typical. Haha

No-no. No ice skating this time. Housemate aku semua penakut. Cehh macam aku berani sangat en

By 5.30pm, Dba nak balik. And this is the part yang memang aku terharu gile. Terharu gila-gila. Gila punya terharu. She's here just because of wanna spend time together with us. And guess what? Dba taktau jalan balik rumah pun. I mean, this is her first time been here. And seriously, budak ni berani. kalau haku, hohohoho tidak mungkin ak jejak Sunway. Dahlah kena balik sorang. Ohh man, terharu gila. apatah lagi, dba menjadi semakin sweet when she gave me a thing. cute watch :3 You are too nice, okay. Serba salah aku dibuatnya. Thank you <3

Ini, Dba yang sweet :3

So, after maghrib, kami pulang. Saja taknak menikmati Maghrib dalam bas. Haha apa lagi? Ohh dinner. Warga R204.. memang hantu makan. Tak boleh skip makan. Eh, sebenarnya tu tabiat Yana sorang. Aku dan yang lain okay je. Haha tapi sebab kami sayangkan Yana, kami turun di Klang Sentral dan makan. By that time, it's already 10pm. No bus to UiTM.


So, amek taksi. Heh, abang selamba Hahaha Serious seram kot naik taksi malam-malam dan hny tiga orang. And ofcourse, we are girls. Tapi, alhamdulillah Abg selamba tu baik. Cerita pasal accident depan UiTM Palam, area MERU and whatsoever. The unbelievable thing is, dia teka aku org JB. Heh, ade rupa orang JB ka kat muka aku ni? So weird. 

Atau mungkin ada cop kat dahi. Mungkinlah kan Hahaha

So that is the end of our story.DOT

P/s : Okay entry berjela. Maaf.

THE END

No comments:

Where all things begin

. . . I still remember the moment when i wanted to decide whether to further my study or to work. I had both opportunity came at th...