Thursday, November 17, 2011

Makna-kan hari mu

Assalamualaikum.

Huarghhhh. Mengantuk. tapi masih perlu mewujudkan entri ni.

#DAY2
Selasa 15th November 2011.
Jusco Tebrau City.

Priceless : I Love You <3

Tengok muka-muka ni. Ini semua orang terpenting dalam hidup aku selain family. Bukan senang all of them boleh berkumpul macam ni. Wow, thanksssssss a lot :) Seghies depa buat aku macam takmo pulang ja. Mau duduk Jb lama-lama. Haish tapi apa nak buat. Panggilan ibadah tu, penting. This moment, boleh buat aku menangis teresak-esak dekat Palam tau. Doakan aku kuat okay? (: 

#DAY3 
Rabu 16th November 2011

On this night, aku dah janji dengan cousin-cousin aku tidur rumah mak(nenek). Malam tu, tunggu punya tnggu, dorang tak sampai-sampai. Last-last aku layan Alip melukis. And this, is the product : Demam Angry Birds.

Huahuahua actually alip ni tak botak pun. Memang saje dari kecik panggil dia botak.

Guess what? Aku bawak trifle aku buat tu pegi rumah mak. And by the time Mak Long aku sampai, mereka semua rasa. And disambut baik trifle tu. Wahhhhhh, macam nak quit Asasi then masuk masak-masak je rasa Hahahaha takdenya. Tapi alhamdulillah lah :) Semua suka. Boleh buat lagi. Boleh pos rumah Mak Mentua lepas ni. Eh lupa, calon takde. Huahuahua

Seee, aku dah kata dah hari-hari aku bermakna :D

#DAY4
Khamis 17th November 2011
Masjid Sultan Abu Bakar, Johor.

Yang pegang Mic tu, My Mak(nenek) tersayang <3

Ini cerita tadi pagi. Aku and cousin aku pegi Majlis Khatam. My grandma :) For 10 months, belajar mengaji dekat Masjid ni dengan Ustaz yang baju kuning tu. Wow, bila lah aku boleh buat macam tu kan. InsyaAllah, satu hari nanti :') Amin. Mak sangat gembira hari ni. Sukanya tengok. Hihi

Aku belajar sesuatu hari ni. "Biar lebih, jangan kurang".


******************************

Alhamdulillah. Hari-hari aku berlalu dengan baik. Satu pengakhiran cuti yang bermakna. Cehh macam lepas ni tak cuti lagi je. Hahahaa I'm just value-ing the moment. Siapa tahu, hidup tak lama. Haha Terima kasih :')

Hari esok? Hanya preparation untuk pulang dan MUET. 

THE END

Tuesday, November 15, 2011

Makna-kan hari mu #DAY1

Assalamualaikum.

Suppose this entry on this date : 14 November 2011.
Tapi terlewat -.-

"Seminggu yang tinggal akan ku jadikan lebih bermakna"
Dan ini hasilnya.

Trifle Cocktail ;)

Weeeeeee. First try. Sadisss kalau hengat kisah Trifle aku buat ni. Actually benda ni tak menjadi. Kastard dia, tak keras. And serious terlalu manis. Tapi, puas hati. Sebab Isnin aku berlalu dengan begitu indah. Trifle tak menjadi tapi dibuat dari hati yang suci murni. Eh macam iklan sabun rasenya Hahahaha

In preparation

Please, please. Jangan minta aku buat utk sesiapa. Sebab serious gambar tu terlalu indah dibanding rasanya. Miahahaha But, but. Don't worry. One day, i'll be well in doing it. Amin!

Well, wait for what will happen for tomorrow. 
Seminggu yang tinggal aku ku jadikan lebih bermakna :>

THE END

Monday, November 14, 2011

Dunia perlukan senyuman

Assalamualaikum.

Hari tu saya bahagia. Hari ni saya bahagia. Semalam pun saya bahagia. Dan saya jangka, esok pun saya akan bahagia. Selamanya bahagia Amin! Hehehe


10 November 2011
Treasure the friendship, value the moments :3

P/s : Dalam dunia ni, banyak perkara untuk dibahagiakan berbanding untuk disedihkan. Look around. Alhamdulillah, mereka masih ada.
THE END

Saturday, November 12, 2011

Didik wanita, terdidik generasi.

Tapi tak bermakna kena buat rancangan macam 'Ustazah Pilihan' tu. Kami wanita bukan bahan pertandingan, ehem.

Eh lupa, Assalamualaikum awak semua :)

Suka baby tak? Alah, budak kecik-kecik yang comel lote tu. Yang taktau apa-apa, tau menangis senyum ketawa nak susu je. Haha Aku suka baby. Suka sangat. Macam nak kahwin je sekarang. Okay aku tipu Hahaha

Aku selalu terfikir, kenapa baby tak jatuh dari langit? Contoh, kenapa tak aku je yang jumpa baby-baby yang manusia hati saitan buang tu? Pernah terfikir tak kalau tiba-tiba tengah jalan-jalan dengar baby nangis kat tepi longkang? Aku pernah terfikir. Kalau jadi depan mata aku, aku tekad nak bela budak tu. Even if i am only 18 by that time. Whoa tegarkah? 

Semua orang mesti pernah berangan kan? Nak anak ramai-ramai. 
Comel macam mereka :)


Aku pun selalu berangan macam tu. 

Tapi lately ni, sesuatu menyedarkan aku. Aku jadi takut. Rasa macam taknak beranak. Taknak ada anak. Nak tau kenapa?

Sekarang 2011. Tahun ni almost end dah pun. Kalau kita pegi mana-mana, jalan kat mana-mana. Ada je kita nampak benda tak elok kan? Tak payah pegi mana-mana lah, duduk rumah mengadap FB pun dah nampak. Tah apa-apa kadang-kadang aku tengok. Baik lelaki baik perempuan. Kadang-kadang, dua-dua pun sama macam tak salah apa-apa. Tak rasa malu. Lagi sadis, semua tu jadi trending dalam dunia kita. Tak termasuk kes Seksualiti Merdeka lah apa lah macam kat TV tu. Tak takut ke?

Just, just imagine. 
By the time anak aku wujud atau anak kau wujud, entah apa dah jadi pada dunia. 
Anak aku, anak kau. jadi mangsa. No! Cukuplah kita yang tengok semua tu kan.
Dan kalau aku jadi anak tu, aku tak pinta untuk lahir ke dunia. Seriously.

But still, everything happens for a reason. DIA yang tentukan segalanya.

P/s : Improve yourself to be better till the actual time come. 
And the product, will be the best.

THE END

Thursday, November 10, 2011

Etika hidup.



Aku masih manusia biasa yang masih membuat kesilapan dalam angan untuk berubah. Aku masih manusia biasa yang ingin mencipta perubahan, mengubah dunia dan sekitar menjadi lebih baik. Tapi, aku masih juga menjadi manusia yang bersembunyi disebalik tirai keegoan manusia itu sendiri. Takut dipersenda dan dipulau secara tiba-tiba.

Eh?

THE END

Friday, November 4, 2011

Ah, perempuan memang suka berangan.

Assalamualaikum.

I am thinking of challenging myself. Try semua adventure activities. Such as, THIS.

Skydiving.

Wowww. Flying in the air. Be next to clouds. Experience the gravity-feels. Mesti ohsem gila rasa. Bila heh boleh buat semua ni? Now I am 18. When will be the right time? 

Lately ni aku selalu berangan. Experience this with each of my bestfriend. Go travelling with each of them. Where to go? Egypt, London, France, Korea, NY, and many more. Eh kejap. dulu aku tak penah berangan macam ni. Rasa macam nak habiskan hidup dalam Malaysia je. Paling hebat pun, aku teringin nak snorkeling je kat Pulau Sipadan Hahahaha kesian orang otak kecil macam aku ni.

Tapi sekarang, wow. Aku pun tak sangka bila tiba-tiba aku ade rasa nak belajar overseas. Woo woo semakin luas dunia aku. Hihi Mungkin efek filem-filem. dan dramas dan belog-belog mereka. Ye ah, aku rasa memang ye. 

Macam skydiving ni, aku rasa bila aku watch this movie. As usual, Hindustan. Don't blame me pls.


Zindagi Na Delegi Dobara
Cerita tentang 3-friends went to Spain for their Parti-Bujang sebabnya, one of them dah nak kawen.

Dear bestfriends, we will have this before i'm married okay. 
Who's with me? Hahahaha


P/s : To my dear future husband, you gotta ready for this. If they cannot make it, you will make it real for me Hehehehe Kbai (malu)
THE END

Rumours i made

Assalamualaikum I spread rumors that I wanna get married after I completed my current study. What they dont know is, that just to tur...