Saturday, November 12, 2011

Didik wanita, terdidik generasi.

Tapi tak bermakna kena buat rancangan macam 'Ustazah Pilihan' tu. Kami wanita bukan bahan pertandingan, ehem.

Eh lupa, Assalamualaikum awak semua :)

Suka baby tak? Alah, budak kecik-kecik yang comel lote tu. Yang taktau apa-apa, tau menangis senyum ketawa nak susu je. Haha Aku suka baby. Suka sangat. Macam nak kahwin je sekarang. Okay aku tipu Hahaha

Aku selalu terfikir, kenapa baby tak jatuh dari langit? Contoh, kenapa tak aku je yang jumpa baby-baby yang manusia hati saitan buang tu? Pernah terfikir tak kalau tiba-tiba tengah jalan-jalan dengar baby nangis kat tepi longkang? Aku pernah terfikir. Kalau jadi depan mata aku, aku tekad nak bela budak tu. Even if i am only 18 by that time. Whoa tegarkah? 

Semua orang mesti pernah berangan kan? Nak anak ramai-ramai. 
Comel macam mereka :)


Aku pun selalu berangan macam tu. 

Tapi lately ni, sesuatu menyedarkan aku. Aku jadi takut. Rasa macam taknak beranak. Taknak ada anak. Nak tau kenapa?

Sekarang 2011. Tahun ni almost end dah pun. Kalau kita pegi mana-mana, jalan kat mana-mana. Ada je kita nampak benda tak elok kan? Tak payah pegi mana-mana lah, duduk rumah mengadap FB pun dah nampak. Tah apa-apa kadang-kadang aku tengok. Baik lelaki baik perempuan. Kadang-kadang, dua-dua pun sama macam tak salah apa-apa. Tak rasa malu. Lagi sadis, semua tu jadi trending dalam dunia kita. Tak termasuk kes Seksualiti Merdeka lah apa lah macam kat TV tu. Tak takut ke?

Just, just imagine. 
By the time anak aku wujud atau anak kau wujud, entah apa dah jadi pada dunia. 
Anak aku, anak kau. jadi mangsa. No! Cukuplah kita yang tengok semua tu kan.
Dan kalau aku jadi anak tu, aku tak pinta untuk lahir ke dunia. Seriously.

But still, everything happens for a reason. DIA yang tentukan segalanya.

P/s : Improve yourself to be better till the actual time come. 
And the product, will be the best.

THE END

2 comments:

.::ahmadafiqaffandiahmadruzi::. said...

mesti sweet kan kalo ko jdik mom mse mude2..hahaha aq dapat byangkan u n ur babies jejalan kat CS.. :) anywy,aq pun xsokong ustazah pilihan tu..

Ibrahim's Daughter said...

Hahahaha :D

Monkey love and opinion

Assalamualaikum Few days ago, i went to my supervisor's house for some makan-makan preparation. I had some deep conversation with Dr&#...