Monday, December 26, 2011

Sahabat Selamanya ♥

Assalamualaikum.

Apa khabar semua? Alhamdulillah aku sihat. Now cuti midsem. Oh well, lama gila kot tak update. Alasan paling tak hipokrit is, malas. Hihi Here, i got something to show. Something i have been thinking to publish long time ago. Thankyou Honey :]


This is from her for my birthday on last July.
 My sweet bestfriend, Hazira Zahid. Contain all the moments, school moment.
THANK YOU


Boleh sedu-sedan tau kalau aku tengok benda ni balik :'(
In Shaa Allah sahabat selamanya ^^

THE END

Thursday, December 8, 2011

Belajar tu, belajar jugak.

Assalamualaikum. 


Sambung sikit tajuk atas tu. Belajar tu belajar jugak. Kalau mood lari, apa pun tak boleh kan? Apa lagi nak concentrate for few hours dalam dewan lecture tu. Apa lagi nak bangun pagi pergi kelas. Apa lagi nak rempuh tangga palam yang tinggi macam Everest tu. Apa lagi nak catat segala ilmu lecturer bagi. Apa lagi nak buat tutorial, lab report & seangkatan dengannya. Revision? Lagi lah perlukan 100% tumpuan. Tak mudah, adik kakak abang oi. Susah. 

Tapi yang susah tu lah yang best. Challenge yourself. If you made it, you are strong. Alhamdulillah setakat ni, I'm that Miss Strong. Cehh poyo.

Walau bagaimanapun, semua Miss Strong dalam dunia ni ada masanya tewas dengan mood sendiri. Bila rasa malas, bila twitter mengajak, bila tumblrnya menggoda, bila facebooknya memanggil. Pegh azab. Strong pun hilang. Hahaha Itu takpe lagi. At least boleh salahkan arus teknologi zaman sekarang kan.

Worse of all, bila tak rasa nak buat apa-apa. Apa pun tak boleh der -.-

One way to solve this is by finding a person or few people that can attract you to do what you have to do. Lebih tepat, cari inspirasi. Itu cara aku. Biar lah kat mana pun aku tercampak, aku akan cari sesuatu yang jadi daya penarik aku. Untuk terus gigih berada di situ secara serius. Macam, pergi kelas & belajar :)

Inspirasi aku banyak. Lebih dari 5 orang beb. 

Memanglah, kita menuntut ilmu ni kena ikhlas kerana Allah satu-satunya. Tapi kita manusia biasa. Nak-nak orang macam aku ni. Imannya, hmm InsyaAllah sedang dipertingkat. Aminnn. At the same time, si syaitan tak berhenti nak ganggu kan. Thats why, find another alternative. Aiman Azlan pun cakap. "Love is a greatest desire of all". So use it bebeh. 

Acane nak guna? Cari inspirasi. And you will know what i'm talking about :>


P/s : Inspirasi ni, inspirasi dari jauh je. Jangan nak dekat-dekat. Allah marah. Belajar pun tak berkat tau! Hee
THE END

Saturday, December 3, 2011

Hai Doctor, will you marry me?

Assalamualaikum.

"She's thinking of marrying a doctor if she cannot be a doctor"

Desperatekan career seorang doctor ni dah kenapa nad? Serius ini soalan tough untuk aku. Aku taktau kenapa "career doctor" ni melekat dalam otak aku walhal aku sebenarnya bukan nak sangat jadi doktor. Eh nak, tapi still tak yakin. Macam aku pernah cakap dulu-dulu lah. Entah kuat entah tak. 

Aku tau dalam dunia ada banyak kerja lain instead of being a doctor. But, i dont know. Takde orang paksa aku pun sebenarnya. Tapi otak ni. Gasak nak doktor.

Ikut hati, aku tak rasa aku boleh jadi doktor yang baik. Seorang doktor akan banyak korbankan masa dengan keluarga demi orang lain. Sedangkan bagi aku, erti kebahagiaan tu bila keluarga kita bahagia. Dan nak bahagia, kena ada anak-anak soleh & solehah. Nak anak-anak soleh & solehah, kena lah didik kan? Acane nak didik kalau si ibunya tak duduk rumah? 

Actually, hati aku kata aku akan jadi seorang cikgu. The precious career ever. 
Macam mama <3 

Royalti pahala dia, fuhhhh. Even dah meninggal pun masih ada tau. InsyaAllah. Aku suka budak. Ah, common. Aku percaya pada keberkatan. Jadi cikgu, ikhlas mengajar, berkat dunia akhirat. Anak-anak pun insyaAllah menjadi. Kan best tu. Kalau orang tanya kerja apa? Cikgu. Sounds sangat sederhana. Tak gah. Tak riak. Tapi bangga. Kita yag bangunkan anak bangsa kan? Ceh

Doktor, apa ada? Nama saja. Tension ada. Gaji memang ohsem. Tapi family aku?
But still, otak aku masih sebut "doktor".

Perihal nak kahwin dengan doktor pulak, hmm entah lah. Aku tk tahu kenapa. Aku nak seorang doktor dalam hidup aku. Hahahaha kemaruk namanya. Actually statement tu aku kasi gempar kat class aku. Time BEL. that is my shocking news. Tapi tak ramai pun yang terkejut -.- Huahuahua

Dengan otak yang asek dok sebut "doktor" ni, aku makin semangat nak belajar. Masih inginkan 4flat tu. itu yang bagus :) Kan kita tak boleh bataskan usaha kita hanya kerana cita-cita. Tuntut ilmu biar sampai negeri China. Jadi orang biar jadi yang terbaik even tak sempurna. Kan?

THE END

Rumours i made

Assalamualaikum I spread rumors that I wanna get married after I completed my current study. What they dont know is, that just to tur...