Friday, March 30, 2012

Futuristic Thinking. Overact. Haha

Assalamualaikum.


Tiga hari tinggal untuk closing date UPU. Aku masih tak decide. In fact, cuba untuk tak fikir. Aku takut. Takut yang aku harapkan, aku tak dapat. Aku takut gagal. Tapi perasaan before buat keputusan tu rasanya lebih worst daripada perasaan bila dah gagal. Bagi aku lah, orang lain aku tak tahu. Kalau gagal, at least tahu mana nak perbaik. Tapi nak buat keputusan tu, tak tahu efek ape yang bakal jadi. So here we go.

Masih dengan isu yang sama. Hati tak boleh resist untuk apply Medicine.

Sedangkan aku sendiri masih tak tahu kenapa. Kenapa aku nak kan itu. Masih ragu dengan kekuatan sendiri. Entah lah. buntu kadang-kadang dok fikir. Kalau nak diikutkan rasa hati, aku nak je apply Sains (Biologi). Habis degree, sambung master sampai PhD and then apply to be lecturer. Ya, itu Plan B aku.

Plan A?

Further in Medicine. Kalau lah takde rasa syak, was-was, tak yakin dalam diri aku ni, aku boleh je teruskan impian ni. Kalau tak dapat for IPTA through UPU ni, swasta berlambak. Especially QAS. Boleh go with JPA if dapat placement. InsyaAllah, ade rezeki, abah boleh hantar aku. Kalau aku betul-betul nak. Kalau.

The fact is, me myself don't know.


Kan best kalau aku kenal bakat aku sendiri. Contoh, minat melukis. Minat fikir benda yang out of the box, or mungkin minat masak. Boleh futher terus mana aku minat. tak payah fikir panjang. Tapi aku? Aku suka belajar biologi, aku suka mengira (Maths) & aku sangat teliti belajar Physics (walaupun tak pandai-pandai), and everything. I just love everything. Dulu kecik-kecik, pernah teringin nak jadi lawyer. Belajar hukum hakam dunia.

Bila jumpa Ustaz Jamil (Ustaz CTU kat Asasi), aku terasa nak amik bidang fiqh. Amboi. Tamak. Semua aku nak. Tak, it just that aku fall in love with anything, suddenly and cepat. But then aku lupa. Jumpa yang lain. Fall in love lagi. And the end. Hahaha

Aku takut susah. Ah, ape je dalam dunia ni tak susah. Tak senang nak senang. Semua kesenangan asalnya susah kan. And aku percaya, IF HE BRINGS YOU TO IT, HE WILL BRING YOU THROUGH IT. Tapi. What if semua yang aku mohon which hard core punya courses, and at the end aku tak layak untuk semua. And then, kena lelong. Oh man. 

Ataupun sebenarnya, aku yang rasa insecure sangat?


Yelah. Allah dah tetapkan rezeki setiap hambanya kan? Dan kalau aku layak sekali pun, tapi Allah kata i'm not meant for it, so it won't happen jugak kan? Ah. aku banyak sangat fikir mungkin. Let's end this. Wassalam. 

P/s : To be among 200 students who will be chosen, is my dream. Doakan ye :')

THE END

Friday, March 23, 2012

It almost the end

Assalamualaikum.

No. it's not almost the end. But it ends. Now :(

Yabedabedduuuuuuuuuuu. No formal learning for 5 months. No tutorial, no test, no quiz, no exams no that no this. Hehehehehe ohsem life. But. No them anymore.

There's no them. Anymore.

Not anymore.

No.

P/s : I will miss you. Terribly. I will.
THE END

Tuesday, March 20, 2012

Baby are you down, down, down?

Assalamualaikum.


Rasa macam nak lari beribu batu jauhnya dan tak kembali untuk hari esok. Tak, ini bukan cerita sedih nak tinggalkan asasi, ini kekecewaan terhadap diri sendiri yang dah melagha seharian semalam. Dan hari ini keserabutan datang. Bila 3-4-5 chapter uncovered. dan tak sampai 24jam tinggal. 

Last crucial paper.
I am feeling down, not right after answering it but right before going through it.
This not really me. Please, nad. Let go of this. You might regret it later. trust me.

THE END

Tuesday, March 6, 2012

Hari ini dan Hari itu.

Assalamualaikum.

Hai hensem :)

Kalau nak tahu, hari ni hari update Blog sedunia. Tapi, dalam dunia aku je lah. Orang lain tak pun. Hahaha. Actually, tadi baru habis test. Test Dua. Paper Chemistry. Test untuk carry marks. Test.. Ish Physics semalam killer gila. Benci you, Physics! Eh tak. Sayang-sayang. Hehe. Cakap pasal test. Meh cerita sikit. Test One aku Physics superduper better. Tapi semalam. Oh man. Subjek lain? Hm. No comment. 

Nak cerita lagi pasal Test One. Aku failed maths. Omaiii. First time in universe. Eh tak. dulu time sekolah menengah pernah jugak. But but. Pegh. Main-main lagi. Padan muka hang. 

Ada orang buat muka tak percaya. Hahahaha

Seriously baby, i failed my maths paper. Dalam kelas aku dua orang je. And then kena pergi kelas tambahan. Rasa comel kot dapat attend kelas tu. Even i was perfectly awkward. Herher. Tapi, terima kasih Allah sebab bagi aku failed. On the brightside, this thing buat aku sedar siapa aku. Aku tak sama macam orang lain. Belajar sikit, input banyak. Main game pun, boleh 4flat. Pegh cayalah lu. Hahaha. Seorang nad perlukan superduper hardwork to gain more. Kadang-kadang, bila kita jatuh, kita lebih menunduk. Lebih bertenaga Lebih bermotivasi. Lebih berusaha. dan lebih segalanya. Terima kasih, Allah :>



And alhamdulillah. Test Two for maths, i think will be better. Much better. Amin.

Tak lama lagi dapat carry marks. Allah, takutnya. Takut tak capai sasaran. Tapi takpelah. Ada rezeki, ada lah kan. Allah kan ade :) 

Sekarang dah start study week. For FINAL. Omaiii final start 12 March ni. Habis 23 March. Gila awal woi. Apa yg UiTM kejar sangat ni. Ish. Tension aku. Kasi lek-lek dulu. Ingat senang ke nak pisah dengan A10 & Housemates semua ni. Dah jatuh sayang ni woi. Ibaratnya kalau couple tu, macam tak dapat restu keluarga and kena putus. Cis hiperbola Hahahahahaha. Tapi guwa sedihla. Serious. 

Mana tak weh. Kenal dua sem. Tapi aku dengan housemates aku pegh kamceng dia. Macam apa. tidur bangun makan mandi belajar sama. 24/7. Nak cerita apa pun, lepas je. Crush aku? A-Z dorang tau. Hahahaha gila. Dah lah memasing duduk entah mana-mana. 

Kalau nak jumpa lagi pun, entah-entah time Majlis Walimatulurus Nafissa & Suami je lah.
Hahahahahahahaha. Gila. Tu je lah kot nak cerita. 

Warga R2405 yang manissss :>

Oh ye. Hari ni dapat Ayam McD free. Malangnya, aku dah kenyang. So simpan esok. Terima kasih yang memberi. Esok lusa kan ku ganti. Hohoho.

P/s : Kepada sesiapa yang masih mengunjungi blog aku ni, doakan yang terbaik untuk Final aku ya :) Semoga kita bersua di lain waktu lagi.

THE END

Hu-hu-hu-lu Langat :>

Assalamualaikum.

Hari tu kan. Hari tu. A10 buat trip pergi hutan. Hutaaaaan weh. Orang lain gasak pegi Pangkor, Langkawi. a10 pegi masuk hutan. Pegh. Bukan skema. Tapi ilmiah Hahahaha Sayang A10. Sayang A10. Sayaaaaaang. Hehehehe gedik pulak.

Photon Valley Hulu Langat. TADAAAAA..!

say Hi Everyone. Nicest morning that day :)

Memang cantik amek gambar aku tidur. Haih

Sampai je, terus Breakfast.

Uncle Hensem. Haha Tunjuk ajar survival hutan. Amazing knowledge. Serious.

Daun Kapal Terbang, Senduduk & *tak ingat*
Ubat tradisional. Untuk luka. First time aku tau Hahaha

Hotstuff Palam tu hah. Hijau --'


Calitan pada muka buat kami berasa hensem. Fuyoh

My group. ENNAAAM. Berjaya masak nasi buluh. Pegh :D
Bangga guwa. hihi

Bakal ibu-ibu Mithali :D Ceh

Makan hasil tangan masing-masing :')

Jungle Trekking start :) Awesome experience everrrrrr.

Jantung saya di PALAM <3

Subhanallah. Indahnya.

A10 A10 A10 :')


Kami diserang. Sayang woi seluar aku. Hish
Tapi takpe. Kubahagia Hahaha


Kesayangan

Ais krim dalam hutan. Believe it or not :> Hai Yana :*

Ilmu menyelamat. I'M A LIFE SAVER!

Oh Farid. Untunglah hangggggg... ! HAHAHA

Camp Fire.

Ingat lagi projek Alumni Mokha Desaru tu? Malam camp fire? A10 make it real for me :')
THANKYOU.



TERIMA KASIH CINTA <3 HAHAHAHA 


*TAK JUMPA GAMBAR*
Explorace Moment. 

Huwaaaaa. aku rasa aku lah yang meng-spoil kan group aku. Kalau tak, sure dapat hadiah dah. Maaf, groupmate. Nak tau ape jadi? This innocent Nad easily trust opponent. Ciss. Lagi nak sentap, opponent yang tipu aku tuuuuu, housemate guwa sendiri. Ainun Nadirah Kamaruddin. Benci benci benci! Hahahahaha. Peace yo, groupmate. Kehebatan korang, serious hebat. Tubbies genius. Budak 4flat satu group. Comel Paan ade. Siti Dibah, Edrina, Wan, Wahida, Zafirah & last but not least, Hai Yana :> THEM = Ohsem!

Mentor kesayangan , Puan Mazhani <3

Teguh gila muka aku & Yana Hahahahaha Mahal wooo gambar cam ni.

Alhamdulillah. Terima Kasih Allah untuk senyuman yang tak lekang dari bibir ni. Terima kasih bagi aku bahagia seindah itu. Terima kasih :') A10 mungkin tak lama wujud dalam hidup aku. Tapi the presence of each one of them makes my Palam's world so so so so lively. Very Lively and Lovely. 
Sekian, wassalam.

P/s : Dari sem 1 hingga kini. Thanks for being 'someone' in my Asasi world. #Eh
THE END

A10 A10 A10

Assalamualaikum.

Ini koleksi A10 yang tersayang. Please jangan muntah.
Musim bergambar melanda kini. Hikhik

OHSEMM A10 <3





Ini gambar Semester 1.
Cuba bandingkan, sem 1 semua skema belaka woi. 
Tak boleh blah aku tengok Hahaha

P/s : Lately ni rasa lain macam je. Tak lama dah dengan dorang semua ni. Haih
THE END

Rumours i made

Assalamualaikum I spread rumors that I wanna get married after I completed my current study. What they dont know is, that just to tur...