Monday, April 30, 2012

14 bulan lagi aku pulak 20 tahun.

Assalamualaikum!


Korang mesti kenal Dena Bahrin kan? famous blogger tu. Aku pernah bukak blog dia dulu-dulu. tapi tah kenapa tak follow pula. Then, aku taktahu apa-apa. Suddenly, kecoh pasal video dia di-proposed tu. aku menangis terharu tengok video tu weh. Pegh rasa macam aku pulak kena proposed. hahahaha but still, aku masih tak perasan itulah Dena Bahrin. and then, kat twitter orang dok RT tweet-tweet dia. Aku sangka dia twitfamous. masih tak boleh kait blog dia, video proposed & twitter tu milik orang yang sama.

Oh noob sungguh.

Dalam masa aku lupa pasal video proposed dia yang super-awesome-sweet tu, tup-tup aku baca tweet orang dok wish dia congrates dah kawin. And bila jumpa cousin aku, she says the same thing. Dena Bahrin dah kahwin! Aku macam. kfine, DenaBahrin kahwin. so what? Hahahaha nard yang sentiasa nerd.

Dan aku berminat stalk twitter dia. 
And i read this entry : perihal-denabahrin-selamat-pengantin

Then i was like. What? that video. What? Dena Bahrin! Ohh. ye. Wow. Awesome. and again, What? 20 years old?!!?! @#$%!!!


Aku tau fenomena kahwin awal, kahwin gantung / nikah khitbah sedang berleluasa. but to see a famous blogger, up-to-date awesome cute macam dia, aku rasa.. sangat awesomely happy for her. And i wonder why fr a long time, sekarang baru aku perasan dia. Ya Allah. beruntung dia. 

Lame thought yang ada dalam kepala hotak aku, orang kahwin awal mostly sbb terpaksa. you know those yang buat silap dalam relationship diorang sampai tersasar jauh. Muahaha or someone yang dah kawan/bercinta since sekolah rendah and mak ayah dorang dah takde pilihan lain unless kahwinkan diorang sebab taknak perkara tak elok jadi. Atau, keluarga alim-alim yang super-duper segalanya kerana Allah & kahwinkan anak dia seawal-awalnua supaya dapat kembangkan zuriat Islam dalam dunia ni(good one). dan pilihan hidup macam ni, jarang dipilih oleh orang moden kecuali aku. hehehehe

itu lame thought aku. *terasa sangat lame*

aku fikir cam tu, tak bermakna dulu aku tak sokong hal-hal kahwin awal ni. In fact, aku dah fikir dah. kalau sekarang ni, aku ada pakwe yang seriously he is the one for me i am the one for him, aku memang prefer nikah khitbah je. lepas tu boleh plesing kat budak-budak yang dok kapel sana sini tu. ekekeke tapi takdak la pulak. jodoh den tak sampai lagi. Muahaha

Dan aku pun pernah berangan & bagitahu hosmet & cousins aku. kalau sekarang ada orang tiba-tiba pinang aku, aku tak agak-agak terima. Hahahahahaha then diorang respon "yelah kau nad kejap lagi yang pinang kau tu tua kerepot tak hensem. Haaaa padan muka". K. aku tarik balik kata-kata aku. hehehe

Ala, jodoh Allah dah tetapkan kan? Nak risau apa :)

Tapi, thumbs up untuk Dena Bahrin. She brings the fenomena to reality. Semoga bahagia selalu di samping suami tercinta! Dan now, aku sangat jatuh hati dengan tutorial tudung awal dia tu :P

Bila dah tengok cam ni, aku masih wonder kenapa ramai lagi girls kat luar tu jatuh dalam mulut lelaki. Masih di situ tak bergerak. Don't you see the awesomeness having a man totally yours when the time comes? Ya Allah, jauhkan aku. Aku nak Allah kunci hati aku. bagi pada dia, on that one fine day :) Amin.

Sangat awesome!

Dan kepada jejaka-jejaka luar sana, tolonglah simpan sweetness and softness anda untuk dia, yang Allah dah tetapkan tu. Tak adil kalau isteri kau punyalah kunci hati untuk kau, dan tup tup kau tu playboy antarabangsa. tak pun, dok sweet-sweet dengan ex kau suatu masa dulu. And do you think you ever deserve that woman? Think. think. think.

Haaaa, perempuan pun! Hahahahahaha

P/s : No more crushing. Dah kunci. ececeh hahaha

Pictures : Rusydee Artz , milimilo
THE END

No comments:

Where all things begin

. . . I still remember the moment when i wanted to decide whether to further my study or to work. I had both opportunity came at th...