Monday, April 30, 2012

Keputusan Asasi UiTM aku

Assalamualaikum.


Sejak bertweetweet, aku jarang ke blog. Datang bertandang pun sekadar tengok new entry dari blog-blog lain, entry-entry ilmiah untuk santapan kepala otak yang makin lama makin teruk kekaratannya. hahaha eh tak karat lagi lah. i'm fresh you know. hehe

Dah beberapa hari berlalu setelah dapat result Asasi. UiTM je lah. adil sungguh dunia ni, Matriks sambut merdeka mereka, student asasi UiTM bahagia sama. Bahagia kalau result okay. Tak bahagia? sapa suruh tak belajar betul-betul dulu kan? *cermin*

Tak. tak. aku bahagia. ALHAMDULILLAH.

Terima kasih Allah. Terima kasih Mama, Mak, Abah, Papa. Mereka tak putus doa untuk aku. Kalau nak ukur usaha aku, aku rasa aku boleh usaha lebih lagi suatu masa dulu. kadang, rasa apa aku dapat, macam tak setimpal dengan usaha aku. tak, bukan membongkak atau merungut atau apa. ni masalah self-esteem. perasaan tak layak untuk apa aja. aku cuma nak cakap, semua ni berkat doa mereka. serius. 

Ah, tak mungkin aku lupa mereka-mereka yang hadir dalam hidup aku along aku kat palam. Lecturers, housemates, groupmates, dk-mates, asasians, and even makcik-pakcik dekat raff tu pun. Kalau salah seorang dr mereka tak wujud, mesti kurang memo aku kat palam tu hihi

TERIMA KASIH UITM ; KAU DIHATIKU

Meh, aku nak kenalkan dengan lecturer-lecturer aku. those ohsem people!

Biology
Puan Mazhani : Muhammad. Lecturer sem 1, merangkap Mentor A10 :)
Puan Fazlina : Lecturer Sem 2. Pensyarah, merangkap seorang kakak di mata aku.
Miss Farhana : Tutor sem 1
Miss Yana : Tutor sem 2. Strict, sweet, smart & loving. Thanks, miss ! miss macam ckg bio saya dulu :)

Chemistry
Dr. Rozana. Lecturer sem 1 & sem 2. Pensyarah paling ohsem! hehe
Miss Hazwanee Osman. Tutor daebak! dua-dua sem control A10. sangat cute.

Physics 
Prof. Madya Hj Ahmad : Favourite lecturer! kelakar, nampak garang. suara ohsem. aku tak pena tido time lecture dia. hehehe orang lain selalu woooooo :P 
Sir Megat : Tutor sem 1. Namun, tinggalkan A10 kepada Che Mat time sem 2. but, im lovin' it.

Mathematics
Puan Khadijah a.k.a Puan Khaty : Lecturer comel. OHSEM gila belajar maths dgn dia.
Miss Nurul Farhana : Tutor maths ohsem jugak ! 

BEL
Puan Lizana Madali : Sem 1. She's everything. tense hilang masuk kelas dia <3
Puan Irma Wahyuny : Sem 2. She's so loving & soft.

CTU
Ustazah Anisah : Sem 1
Ustaz Jamil : Everyone in class fall fr his softness & kelakar-ness. Me not. ceh

TERIMA KASIH *rasa nak nyanyi lagu kau ilhamku ja*

Korang mesti ingat aku nak tayang result aku kan? printscreen ke? hahaha aku memang dah printscreen. tapi tu lah, berat ja nak upload. hehe cukuplah tau, aku tak 4 rata. Alhamdulillah dengan apa yang dapat. Rezeki Allah ada di mana-mana je. Ilmu Allah pun :)


P/s : tapi aku, masih ada impian. impian yang bersimpang-siur. hahahaha
biar Dia yang tentukan.
THE END

No comments:

Monkey love and opinion

Assalamualaikum Few days ago, i went to my supervisor's house for some makan-makan preparation. I had some deep conversation with Dr&#...