Sunday, May 13, 2012

Guwa dengar Hari Ibu haram, ape cer?

Assalamualaikum.

Esok (Ahad) hari ibu. Ahad kedua dalam bulan May kan. Most of people dah ready dah present untuk ibu masing-masing. Ada tu dah plan nak pegi makan Tutti Frutti esok dengan ibu. Awww, sangat cute diorang ni. Dulu, aku pun macam ni. Tapi untuk tahun 2012 ni, aku taktau. I prepared nothing actually.

Rasa dia antara down & relieve. Watch this.


Relieve sebab alhamdulillah.. aku sedar benda ni awal. Allah bagi petunjuk untuk on twitter time #UstAzharIdrus tweet pasal hari ibu. And memang time tu aku tengah musykil. Aku dengar pasal Hari Ibu haram. tapi aku tak nampak bukti. Dan dia, orang yang lebih tinggi ilmunya merungkai kemusykilan aku.

Dan aku jugak rasa down.. sebab aku rasa mama is hoping something from me for tomorrow (or she actually is not). Mungkin perasaan aku je. But tell you something, i'm gonna repay everything back. 

Kita kena sayang ibu hari-hari kan? Tak semestinya kena tunggu hari ibu :)

Tak sambut hari ibu, tak semestinya tak sayang ibu. hehe Ape pun, tanya hati sendiri. Kalau ikut logik akal aku, aku tak setuju dengan isytihar haram hari ibu. Bagi aku, apa pun kita buat, terpulang pada hati kita. niat kita. Kita tak boleh sembunyi apa-apa dari Allah. Allah tahu niat hati kita. Dosa pahala, antara kita dengan Dia, bukan manusia. Tapi, segelintir manusia, suka jatuh hukum sewenangnya kan? Halal-haram tu selalu sangat jadi isu dalam kalangan manusia. Sampai kadang-kadang, aku taktau nak percaya mana --'

Sama dengan kes pakai rantai Burung Hantu whatsoever tu.

Tapi, untuk kes hari ibu ni, aku pilih untuk tak meraikannya. Buat apa buat benda yang kita was-was sedangkan kita banyak pilihan lain? Nak tunjuk kita sayang ibu, bukan kena tunggu Ahad kedua bulan May je kan. Aku suka idea yang di tweet oleh @terfaktab. hehe

COOL GILA ! :O

Jom buat sama-sama. hehe

Tiba-tiba teringat dulu kat palam, aku selalu debat dengan housemates aku pasal halal-haram couple. Hahahaha Terima kasih Allah, pertemukan aku dengan mereka. hehe Alang-alang ni, doakan aku cepat-cepat dapat lesen kereta. Lepas tu cepat-cepat dapat kerja. Cepat-cepat dapat gaji. Aku nak buat dia tersenyum lagi :')

P/s : Mama, i love you. Trust me :3
THE END

No comments:

Where all things begin

. . . I still remember the moment when i wanted to decide whether to further my study or to work. I had both opportunity came at th...