Monday, May 28, 2012

Igauan Dr. Nafissa.

Assalamualaikum. 

Comel kan tajuk? Hahahahaha gimik der. please don't trust it so hard. But, seriously it sounds.. so nice. Dr. Nafissa. pegh. Boleh try panggil i cam tu. even i tak jadi doktor pun in the end. Hehehe UPU Fasa 2 dah start. 26hb May - 2nd Jun. Untuk sesape yang tak perasan lah kan. Mesti budak-budak Lepasan Asasi/Matriks tengah mengigau nak pilih course apa semua. Pilih dengan baik ye. InsyaAllah, ada rezeki, ke situ jua kita akhirnya :)

Tu bukan main point entri ni sebenarnya. 

Hari tu, aku & cousins pergi buat passport. At first, problem ic lama and so on. After settle, baru boleh proceed passport. Tunggu punya tunggu giliran, tu diaaaa turn 167 kaunter 4. Aww, nombor keramat.167 equal to 16/07/1993 tarikh guwa lahir. hehe and then, Kak Roslina entertain aku. Bukan kenal, baca kat nametag.

KR : Renew ke buat baru?
N : Renew. 
KR : IC & Passport lama pls.
N : *hulur*
KR : Student ke dik? U mana?
N : Aah. UiTM Puncak Alam.
KR : Oh. Student Medic?
N : *bingung* Eh taklah. Baru habis Asasi.
KR : Umur berapa?
N : 19.
KR : Lepas ni nak mohon apa? Medic?
N : *snap on mind!*

Igauan pertama.

Oh mai. Memang ada cop kat dahi ke "medic-medic-medic" Hahaha seram guwa.

Conversation dgn Paksu. Lokasi : dalam kereta.

Paksu : Adah cuti berapa lama ni?
N : 5 bulan. sampai  bulan 9.
Paksu : Oh. lepas ni sambung belajar dah tau dah kos apa?
N : Taktau lagi. result bulan 7. hari ni baru open UPU fasa 2.
Paksu : Awak nak amek doktor kan? 
N : InsyaAllah kalau dapat. he
Paksu : Paksu ingat lagi dulu kecik-kecik awak kata apa? Nak jadi doktor nak jaga Papa kan? Paksu ingat tu..
N : *snap on mind!*

Igauan kedua.

Diteruskan dengan igauan-igauan seterusnya.... malas nak cerita.

Semoga Allah buka hati aku, dia dan mereka, beri petunjuk kepada aku, dia dan mereka untuk memilih dan mengatur course-course ini dengan baik. Amin. 



This coming June.. Awesome month. Hehe. Aku bakal bertemu my girls R2405 di Kuala Lumpur. Aku bakal have fun bersama cousins in a trip to seberang. Awesome people was born on this month too :) Happy birthday to you. Nak tegur, guwa malu. Mungkin, baca blog aku pun dah tak kan? Hahaha takpe.

P/s : Aku dah tak desperatekan karier itu. Alhamdulillah.
THE END

No comments:

Monkey love and opinion

Assalamualaikum Few days ago, i went to my supervisor's house for some makan-makan preparation. I had some deep conversation with Dr&#...