Saturday, May 19, 2012

Kamera 8 megapixels. Use wisely, girls.

Assalamualaikum.


Dalam dunia ni, ada seorang perempuan. Alhamdulillah sempurna aurat dia kasi cover. Muka dia flawless. Putih, mata bulat. Cantik manis. Tak geti ah aku nak describe kaw-kaw kaum sejenis ni. tapi, kalau dia senyum, semua orang tenung. Aku yang perempuan pun ni tertenung sama. haha Sopan pun sopan :3

Dia ada satu hobi. Hobi yang sama macam gadis-gadis lain kat luar tu. Dia.. suka bergambar. Tak kira di mana. Sorang-sorang ke ramai-ramai. Dia tak kisah. Tak cukup suruh orang ambilkan, dia boleh ambil sendiri guna sebelah tangan. Sementara sebelah tangan lagi, buat entah macam-macam gaya. Dan dia masih kekal comel. Sama ada pada gambar atau realiti kehidupan. Oleh sebab aku nak gambarkan betapa teruknya obses dia pada kamera, gambar depan cermin toilet macam yang budak-budak selalu buat tu pun, ada dalam koleksinya. Banyak pulak tu. Hahahaha

Dia jugak terror photoshop. Hasil tangan dia, sentiasa memukau. Serius.

Tapi, default picture facebook dia masih kekal dengan gambar kartun muslimah. Cantik, husband dia tolong doodle untuk dia. Dalam album facebook dia, lengkap dua-tiga folder. 1. Doodle dari si husband. 2. Instagram : penuh gambar makanan & tempat dia pergi dengan husband. Ada pun, terselit 7-8 gambar husband dia. 3. Wall Photos : Mana-mana gambar cantik, ayat-ayat motivasi yang terpikat di hatinya. 

Mana pergi gambar-gambar manis manja yang dia dok ambil tu?

Safely dalam hard disk dekat rumah and.. dalam handphone husband dia. Hari-hari bila ada masa terluang, dia dok meng-edit gambar-gambar dia. Edit-edit, dia save. Dan yang lebih manis serta main point entri aku ni.. Setiap malam, sebelum tidur, dia bluetooth satu gambar dia paling cantik untuk hari tu ke handphone husband. And make it as wallpaper. Every single night. Oh manisnya pikat husband hari-hari :O

Just imagine, masuk office nak call isteri. unlock screen, terkejut tengok gambar baru. Cantik pulak tu. Kalau tak senyum, apa lagi kan?





;)





Ada rasa nak kahwin tak? Hahahahahahaahahahahahahahaha
Hentikan lah pikat perempuan sana sini. Peace yo.
THE END

2 comments:

edayahzaid said...

nadd. aq da start stalk blog kau ni. hahaha

btw, siapakah insan yg sgt sweet tu? ckp ngn dye aq nk tiru gaya dye pikat suami boleh? tp aq x reti r edit2 gmba segala. nk suro dye aja :D

Narddstoryy said...

Stalk laaa :p

Siapa? orang tu minta identiti beliau dirahsiakan. Hehee ala blaja la dgn yg terror2. Then nanti boleh pikat suami. Hahahaha

Where all things begin

. . . I still remember the moment when i wanted to decide whether to further my study or to work. I had both opportunity came at th...