Saturday, May 5, 2012

Saya terjatuh, tapi tak dalam :3


Assalamualaikum.

Syarat utama untuk membaca cerpen ini ialah :
1. Baca sampai habis
2. Don't trust each of it even it might be so true :3


Situasi 1 : First met.
12.00 PM. Kelas tamat. Biasanya bila kelas habis dalam waktu-waktu genting seperti sekarang, dan tiada kelas berikutnya, kami berenam aku tuju ke satu tempat. Kafeteria Universiti yang terletak dekat PSB. kalau kelas dekat DK je, fine lagi. Tapi bila kelas nun jauh kat DKF, huh! Sampai cafe, jgn kate ah lapar macam mana. Pulaknya, orang ramai. Pegh. Lagi meresap. 

Alhamdulillah. Kami dapat satu meja kosong berkerusi empat. Tapi hanya satu. Kami enam orang. Need more chairs. Dan kerusi kosong di meja belakang :3

"Ada orang guna kerusi? *senyum*"
"Takde *senyum*" 
"Terima kasih *senyum lagi*"

Masing-masing beli makanan and duduk makan. And then.. "Hensemnya.." detik dalam hati. Hahahaha hati perempuan. Tak lama, si dia bangun dan berlalu pergi. 

"Weh, aku rasa orang tadi tu hensemlah.."
"Yang mana?" - Yana
"Yang aku mintak kerusi tadi"
"Bolehlah.." - Puten
"Aku rasa dia abg degree. Hm"

End meeting. 

Before. Not now.

Situasi 2-3-4-5 : Random met.
Location : Fakulti, Cafe. Fakulti, cafe lagi.
Jalan-jalan, kepala aku berhenti, mata kecik.
"Weh, orang hari tu"
"Mana?"
"Tu."

Insiden sama berlaku banyak kali Hahahahaha 

Situasi 6 (mungkin) : Confirmation Met.
Location : Cafe Rafflesia.
"Hey. that kid again. kenapa kat sini? lol budak Asasi Hahaha ingatkan abang degree"
"Lah. tu budak DK aku"
"Haaaa. sape dia? *Tenenenenene~~*

And lepas tu.. 
nothing happen. Hahaha Satu hari tu, kitorang keluar bersiar-siar kat Palam. Untuk Ecology projek. And suddenly nampak budak-budak skate. Position kitorang atas bukit, diorang kat bawah. Tengah aku menengok, tiba-tiba ada orang jatuh. Muahahahaha 

Jalan-jalan lagi, and sampai bawah, tup-tup jejaka baju merah yang jatuh tadi ialah "abang degree hensem" tu. Hahaha

Habis projek, naik Cafe Rafflesia. Tiba-tiba dia pun ada. Terserempak time aku beli makanan. Dia nak beli air. Air keladi. Tup-tup lepas tu, aku pun beli air keladi. Hello... i tak minum air keladi. HAHAHAHA gila kan? Un-intended weh. hihi

Re-edit : Nak tahu apa jadi dengan air keladi tu? Aku kasi housemate aku minum. Thanks Enon! Jasa kau gile besaaaaar. hahahaha

Sort. of. this. face. is. his >_< (Jean-Luc Bilodeau)

Dan akhirnya, Asasi tamat. Nama aku taktahu, siapa, orang mana, kelas mana pun aku tak tahu. Aku sekadar gelar dia si hensem. Semoga akan wujud moment seperti "Eh, awak ni student Asasi Palam dulu kan?" Ceh. Amin.

Sekian, cerpen sedih untuk hari ni :<

P/s : Kalau ada jodoh, jumpa lagi lah ye. 
THE END

2 comments:

edayahzaid said...

walaweh nadd. apsal la bru skrg aq nk bace post kau ni. hahaha :D

insyaAllah, ade jodoh lettuw~ ntah2 dye pn tringin nk tawu name kau gak :D

Narddstoryy said...

Hahaha taklah. Ni cerita lame :p saje cerita blk. Aku tau dah nama dia. So da tk misteri lg. Tk best haha

Monkey love and opinion

Assalamualaikum Few days ago, i went to my supervisor's house for some makan-makan preparation. I had some deep conversation with Dr&#...