Sunday, June 17, 2012

Girlpreng Part Two.

Assalamualaikum.

Selamat Hari Bapa kepada bapa-bapa Malaysia, turut sama, Singapura, Brunei, Indonesia dan Sabak Bernam. Saya ada dua bapa. Jadi, selamat hari bapa, bapa-bapa saya! - with love, your daughter :)

Tu mukadimah. Harap maklong (maklum).

Pada tanggal 04 Jun 2012, Plan 2.9 R2405 menjadi nyata. A day meeting with my girlpreng(s). Setelah dua bulan tak jumpa, oh man. Only Allah knows how much i miss them. Tapi ada sorang budak tu, bukan R2405 . Hahahahaha dia macam tiba-tiba jadi part of the family tree. 

Malam sebelum peristiwa berlaku, aku adalah manusia yang paling eksaited di dunia. Rasa macam taknak tidur dan biarkan setiap saat pada malam tu berlalu dengan senyuman dibibir aku. cis. ayat nak poyo lagi. Tapi esoknya tu, aku masih keluar dari rumah Abg lewat. Gara-gara tak boleh resist si comel Maryams dan Rifqi. Ampun, kalian. Hihihihi

Lokasi pertemuan pertama bertempat di belakang guard UiTM Shah Alam. Betul-betul belakang rumah kecil yang didiami oleh beberapa guard berserta tukang angkat tangan dekat tepi tu. Dia wish welcome to UiTM Shah Alam kepada semua kenderaan yang masuk. Hahaha Kesesatan kami dalam UiTM tu tak elok diceritakan disini. Malu rasanya walaupun bukan aku yang pandu kereta hitam tu. 

Tu diaaa yang kami kejarkan.

Setelah dapat apa yang kami nak sangat tu, kitorang blah dari Shah Alam. Apa barang Shah Alam. Balik-balik SACC Mall tu je. Weolls nak pergi KL okay. Ada Pavillion, The Curve, Ikea, Bukit Bintang, Sogo, KLCC, KL Tower etc. Ada GPS segalanya memungkinkan, baby.

TAPI. ye. Big TAPI di situ. kewujudan GPS tak memungkinkan segalanya. Ada GPS takde line internet ibarat kau ada sabun nak mandi tapi rupanya bil air kena potong. Huh! Dan kalau ada line internet pun, tapi GPS nya gila, suruh turn left time takde simpang. 500m turn right dan kami tak bawak metre rule, acane nak sampai. Hahahahahaha

First attempt, nak pergi Pavillion. 

Choi, jumpa Mid Valley pulak. tapi terlepas simpang. Pavillion hilang entah ke mana. Dah tu tiba-tiba sampai SOGO, semua decide nak pergi One Utama pulak..... Ohmai. Tak jumpa One Utama, nampak KLCC. k, KLCC jom. Kalau nak tau, kesesatan berlangsung selama 2-3 jam. Sampai KLCC, pukul 4 ptg. Makan kat food court je. Makan gelak, makan gelak. Oh, i miss it! Paling guwa tak bleh blah, boleh pulak berhenti dalam car park untuk amik gambar je. Takut gegar gambar. Hahahahaha 



ni gambar car park. Hahahaha 

Then after maghrib, menerawang cari KL Sentral. Jln Kuching lah, menghala ke Gombak lah. Alhamdulillah sampai dan pertemuan terhenti di sini :< Kalau lah esoknya tu aku tak ke mana, kalau lah boleh dianjakkan tarikh tu, malam tu aku dah overnight (<-- bahasa dba. actually sleepover) kat rumah dba with them all. Huwaaaaaaaa. why dates are so cruel!!!

Anyway, even most of the time all flew with us in the car, i was happy. We were happy.

Ayat ape tu naddd? Haha. Tenkiu untuk Ayam KFC, Tiqah <3 Tenkiu untuk apam comel ni, Dba <3

dan juga kek pisang. Hellooo, kek pisang tu ikut aku terbang pi Indon tau. Hahaha


Most all, thank you for coming :') Enon, kau hutang satu pertemuan dengan kitorang! Hahaha! Semoga dipertemukan lagi di lain waktu ye.

P/s : Cerita 4 Jun but now already June 17. You are the most terrible blogger, Nadddd. told ya!! 
THE END

No comments:

Monkey love and opinion

Assalamualaikum Few days ago, i went to my supervisor's house for some makan-makan preparation. I had some deep conversation with Dr&#...