Sunday, August 5, 2012

Another Obsession : Chester See

Assalamualaikum.


You know obssesion? Obses tentang sesuatu sehingga sesuatu memenuhi ruang pemikiran tanpa sempadan. Dan perkara macam ni tak elok/wajar untuk dijadikan contoh. Aku hanya nak kongsi. Berbahagi rasa excited yang tak tertahan sendiri. Tentang apa? Tentang Chester See.

A Youtuber, a great singer (only on Youtube). And once pernah host Disney 365 dulu.

Another crush. Another obsession. Another way to waste time endlessly :'(

Pity me. Dulu, Jensen Ackles jadi mangsa keterujaan aku. Now, this guy. Ahhhhhhh. And guess what? Chester is an Asian! Dia half Filipino. Her mom :3 Actually, this thing bermula since 2-3 bulan yang lalu. Of course, if obsession seorang Nad berlangsung lebih sebulan dua, that means, i got lots lots of info about this guy. Hahaha!

Perangai yang tak boleh diubah. 


Chester is one of the YTF's member. What is YTF? Yesterday, Today & Forever. Satu group youtubers. Ada RyanHiga, Kevjumba, AndrewGarcia, D-Trix, VictorKim, JRafael & sape tah lagi. Depa ni siap buat concert tour. Hawaii, LA, mana tah lagi. pi lah search sendiri. Aku masa dok stalk, rasa macam Oh man! please come to Malaysia. Kalau tak pun, Singapore. I'll come. Promise!

Lepas tu aku terfikir balik. Nad attending a concert? Hmm. Ini tak boleh jadi. Parah dah. Hahaha. Almost all videos from Chester's channel aku dah tengok. Awesomeness. Nothing less. 

'Someone cute who always makes his life cute will make your life cute too' = Chester See

Aku bukan suka atas sebab rupa semata. Dengar suara dia. Tengok senyum dia. And the way he lives his life. His friendship dengan all his friends. His sense of humor. The way he treats his mom. His love towards animals (mostly his dogs), For what i see, he is close to perfection for my 'blind' eyes to judge. 

Dalam masa aku dok ghairah tentang Chester, aku kaji habis life dia. Kahkah

Sampai satu masa of obsession, i wish he is a Muslim. I wish he can come to Malaysia. I wish he will look at me.  I wish to have him. I wish my future husband will be a bit like him and better. Adakah ini perasaan normal, wahai kawan-kawanku?! Help me. 

Paling guwa rasa nak lempang diri sendiri bila dia muncul dalam mimpi guwa. Memang tak nak bangun. Mimpi Chester and his YTF's friends come to Malaysia. And guess mana dorang singgah tidur? My grandmother's house. Terang dan nyata  YTF's van parking depan rumah Mak. Yang sadis, Chester tak layan aku langsung. And i biasalah, masih kekal sebagai seorang nad yang ego. Diri depan dia buat muka tak minat. Tapi dalam hati, rasa nak peluk je. Allahhhhhhhhh. mimpi apakah ini. Hahaha!

Paling nak gila, all the way in that dreams, aku asyik terfikir, macam mana nak cakap dengan dia as if aku tak fluent speaking English. Kahkahkahkahkahkahkah

You can have all his video from here so that you can see more of his awesomeness 
This for his new programme that i am watching 

Guess what? Chester only starts with doing covers for lots of song. And till today, he makes himself somebody in this industry. Chester uploads 1 video per week. Each Tuesday. Dan aku, penunggu setianya. Haihhhhh. I have his twitter, facebook, Instagram, hallo.me, youtube, and his friends's too. Almost all his covers and original song ada dalam hp guwa. Look. keterujaan yang tak senonoh. Aku nak buang sikap ni. pleaseeee!! But. Chester. is. awesome. much. 

*melting*
P/s : Love you, Chester See! ;D

And of course, these 'love' starts since before Ramadan. And since cuti Asasi. Nampak tak keterlebihan masa di rumah, keterlebihan masa di waktu malam aku langsaikan ke mana? Semoga aku berhenti. SemOga hidup di degree merubah aku. Allah, pimpin hamba-Mu ini please :'( Heheee
THE END

No comments:

Rumours i made

Assalamualaikum I spread rumors that I wanna get married after I completed my current study. What they dont know is, that just to tur...