Sunday, August 26, 2012

Iftar with friends.

Ramadhan 28.

A so-called Alumni. Hahahahahahhaha only 9 of us were there. Yeah. 9 out of 156 members in the group. Thumbs up, everyone! I am sooooooo bangga *roll eyes*

Assalamualaikum!

Turut hadir ; Hadri, Adham, Wanchai, Syasya, Hazira, Tingtong, Asilah, Hanan & me! Tak lupa, perencah tambahan, kakak Asilah, Khal (gf wan) & taktau-nama (bf hanan). 10 tahun lagi punya majlis alumni, guwa bawak husband guwa dengan my first baby. Amacam? Hahahaha

So, entri lewat cam ni memang tak sesuai kalau kita bebel panjang-panjang.


Day started with my medical check-up di Klinik Faizal after fetching Syasya di KTM Kempas. Korang kena tahu satu fakta tentang seorang Nad. She is worse in time management. Yeah. Disebabkan tu, aku almost tak jadi buat medical check-up. Dah lah park kereta jauh. Lepas tu boleh main patah balik-patah balik. Just because, takut tak sempat amek Hazira & Tingtong. Ah, korang takkan faham apa kami lalui. Sebab aku malas nak cerita. Kahkah After settle medical check-up, kami pegi amek tingtong. Mak oi rumah dia........... First time guwa terasa driving is too tiring. Drive sambil berdoa, cepatlah JB buat komuter/LRT. Senang aku nak keluar dgn tingtong lepas ni. cewah.

Present you..... KAPTEN STEAMBOAT & GRILL 



A nice place. But i think, not so suitable for iftar. Why? This is it.

1. Fullllllllllll. People will eat at one time. Ya. Beratur macam kat hostel. Sesak.
2. Perut tak sihat. Dah puasa, berbuka dengan banyak. Mau terkejut perut. Hahaha

BUT. This place is much awesome. For any other day. Sape nak teman aku makan lagi? JOM. Hihi




Nyumsssss. Tomyam dia super :) Senyum sampai telinga kawan-kawan aku makan. Tak caya? Tengok ni.






Seee? They are sooo happy to eat. Hahaha
Marinated food diaaa.. more than awesome. Worth RM28. Trust me.



Orang lain, tk sempat bergambar, dah balik dah. Guess what? Aku last customer yang keluar dari Kapten just to make sure RM28 really worth. Kahkahkah

Anyway, Kapten bukan sekadar buffet. Ada ala carte. Price ala carte, Hmm. search menu sendiri okay. Thank you for coming for those who came. I really appreciate. Yang cannot make it, either with core reason or not, it's okay. Don't feel bad. Saya amat memahami :) Jangan risau, nad yang hari ini sudah dewasa. Hahahaha Thanks a lot! But, seriously i wish others would join too. Maybe someday? But, i'm not going to organize anything anymore. Not anymore. 

But please, make Kapten on your list!! :B

P/s : Kapten should pay me for making this entri. Vocher diskaun makan 15% seumur hidup mungkin? :p

Oh lupa something. Few days before iftar, aku jalan-jalan dengan Syasya :3 Konon shopping barang nak pegi kelas. Bukan barang raya. cewah. Nway, she is one of the great companions for shopping. Trust mehhhhhhhh! And, most cerewet jugak. lalala~


Hasilnya..


 ♥THE END

2 comments:

Shazana Querida said...

That looks so good ._. dah dua tahun tak makan steamboat lol

Narddstoryy said...

Yeah. Anytime as if you come to JB, you've to try Kapten, Shazana :D Like a must!

Where all things begin

. . . I still remember the moment when i wanted to decide whether to further my study or to work. I had both opportunity came at th...