Wednesday, February 20, 2013

Bebel malam-malam, sorang-sorang.

Assalamualaikum.


That moment when you see everyone is beside you, laugh with you. But deep here, you feel something is missing. You feel someone got away. And that one person, take all in you together. Moment when someone who made such lots of effort just for your attention, and suddenly that one person is gone.

Someone who suddenly saw you when others didn't. Made you happy. Or maybe tried hard to make you happy. And now, this person is leaving. A feeling or actually the truth?

Knowing this person for only few months. You feel nothing.
And when this person is leaving slowly, you feel something.
Feels of not letting go. Yet, you do nothing.

Guwa rase macam pantun dah ayat last tu. Hahahaha 1.10 AM. overthinking over something unnecessary. Grow up, Nad! Sampai bila nak buang masa camni. Percaya aja pada Dia.

Segalanya bermula dengan suatu yang formal, and maybe formaliti yang wujud sekarang ini pengakhirannya. Mari kita tunggu dan lihat. HAHAHAHAHAHA
Hey, i'm okay. SuperNad! weeeee :3

P/s : Ah sudah, ini bukan cerita bofren guwa. bukan jugak bestfriend guwa. ini cerita someone somewhere yang tak perlukan perhatian anda, hanya saya.
THE END

Monday, February 11, 2013

That's when you should love your life most, my dear.

Assalamualaikum.

Mari masuk dunia fikiran saya seketika. 
Dunia fikiran seorang nad pada 3 pagi hari ini.

Macam seronok hidup pakai jam swatch, macam-macam colour.
Macam seronok beli baju 2-3 pasang sekali shopping, seketul harga 70-80 hinggit.
Macam seronok hari-hari breakfast, lunch, dinner kat kedai yang teh tarik die 5 hinggit secawan.
Macam seronok adik-beradik pakai ipong sorang satu.
Macam seronok dapat mini cooper seketul sebagai hadiah birthday.
Macam seronok dapat tudung sehelai beratusan harganya.
Macam seronok segala jenama yang ada dalam otak, ada dalam almari. Yet, mengaku "i tk kejar branded. hikhik"

Memang seronok pun habiskan duit sebenarnya. kan? 
Sape taknak barang kualiti, tahan lama.

Nampak seronok kalau chillax kawan dgn laki, bertepuk tampar bagai. Baru sporting gadis JB ye tk?
Nampak seronok pi shopping dengan boyf, you pilih baju utk i, i pilih baju you. You bayar. 
Nampak seronok dapat belajar sama, lunch sama. Tak jemu punya.
Nampak seronok dapat skype dgn boyf tiap malam even tiap hari keluaq sama.
Nampak seronok dapat pi dating. Kita gurau manja, tak siapa tahu.
Nampak seronok jadi garang, manja caring dengan boyf je macam lagu 150 juta - Fynn Jamal tu.
Nampak seronok ye semua benda yang menyeronokkan tu.

Tambah seronok bila ada boyf bagi bunga sekuntum sehari, sebulan, dah satu pasu.
Tambah seronok bila boyf tiba-tiba cakap "i nak kawin dgn u" as if die ready dah segala benda.
Tambah seronok lagi boleh cute-cute pose memacam dgn boyf.
Tambah dua kali seronok, boleh tayang gambar tu kat semua orang, "we are the coolest couple" katenya.
Tambah seronok, after did all that, we have our happy marriage "day".
Tambah 100x seronok, gambar kahwin semua kaler pastel. sweet sangat.
Tambah seronok seronok lagi, hey! we got baby here. Awww soo cute mcm daddy die dulu-dulu mase pikat i.

Dan semua itu memang menyeronokkan :')

Benda-benda macam ni selalu datang kat kepala aku. Tau satu fakta tentang hidup? Kita boleh buat apa kita nak jadi kenyataan kalau kita nak benda tu jadi kenyataan. Ada masanya aku fikir pasal benda ni. Tapi mostly masa yg ada, separuh otak aku kate "taknak". 

And that's when i should love my life most, my dear.

Why? Because He loves me. Dia jaga aku sampai aku betul-betul faham hikmah Dia datangkan "taknak" dalam otak aku. Much Thank You.


P/s : Adik-adik, hormat otak awak bila dia kata taknak. Hormat hati awak bila dia ragu apa awak tengah buat. Because that is when He actually loves you. Allah is loving you :)

Dan kakak bukan orang yg baik sangat nak kasi words macam ni. 
But from here, i learnt and keep on learning.
THE END

Sunday, February 3, 2013

An introduction.

Assalamualaikum.

I miss you. 
3 golden words. just for my dusty bloggie. 

Dulu kemain eksaited nak masuk degree. Eksaited sangat sampai entah bile sem satu habis pun aku tak sedar. tau-tau, selama tu jugak aku abaikan blogspot ni. Tapi, jangan risau. I'm happy. Much happier. 

Happy ade coursemates yang baik-baik. Happy ade housemate yang baik-baik. Dan paling best, happy ade roomate penyayang macam kak akma. Hahahahaha Rasa macam ade kakak kat sebelah. Tambah lagi, bestfriends yang sentiasa disisi, di depan mata. 

Dengan aktiviti kolej yang tak berhenti. Tiap malam ade je aktiviti. Semata demi merit. Nak duduk kolej sampai grad lah katekan. Hahahahahaha tapi serius life degree is awesome. 

Lagi awesome bila ada orang buat kita happy :]

THE END

Where all things begin

. . . I still remember the moment when i wanted to decide whether to further my study or to work. I had both opportunity came at th...