Thursday, March 28, 2013

'Happy' is the key to live

Assalamualaikum.

Phew!
Minggu yang sangat-sangat menyesakkan. Semalam, paper last test 1 aku. Test 1 Semester 2. eee tinggal 6 semester lagi nak grad dah. lepas tu.. taktau lah jadi apa. hahahaha kahwin? sekarang pun boleh kalau ada yang masuk meminang. Hahahahahaha tak. aku tipu.

Semakin tambah semester, makin susah woo hidup. Belajarnya makin susah. Makin tambah ilmu. Makin dalam kena kaji. Makin banyak kena hafal. Makin banyak jugak yang aku lupa. Proses hidup akan tetap jalan macam biasa even peratus keterlupaan aku tu hampir ke 90%

But still, aku suka life busy camni.

Busy dengan study, tak melagho tak tentu pasal. Takde benda pelik-pelik datang dalam kepala otak aku. Yang seronok, i can laugh all day.

Tau tak satu fakta yang mana kita akan bahagia bila kita rasa kita bahagia walaupun sebenarnya kita tak berapa nak bahagia. Awak boleh cuba interpret sendiri k.

Aku tengah rasa aku bahagia. Seeeeee i'm smiling.

Bahagia pada interpretasi aku ialah bila mana aku boleh jadi diri aku sendiri dan aku terima keadaan itu. Nad you see today is not the same Nad you saw years ago. Nad yang dulu gasak fikir apa orang fikir kalau dia buat apa-apa. Tapi Nad yang sekarang tidak lagi.... Alhamdulillah.

To be accepted by people, you must firsl accept yourself. 

Tak kisah lah awak gemuk hitam legam pun, awak cantik tapi bebal tahap 200% atau awak (apa-apa lah yang tak di-prefer-manusia), kalau awak terima diri awak, seikhlas hati awak, you will fine the very best in you. And other people will too.


Saya tak cakap kosong. Saya dah lihat hasil pada diri sendiri. Setakat ini, saya rasa mereka terima saya, for who i am. Setakat ini lah. Tak tau lah kalau saya yang perasan sendiri. Tapi, saya rasa 'bahagia' itu. Mungkin betul lah kot. Awak patut cuba! Mungkin awak lagi bahagia nanti ;)

Oh ada pertambahan tips.
Bahagia tu akan kekal kalau kita berjaya kawal side factors yang suka menjunamkan kegembiraan. Antara faktor utama, jatuh ke kancah cinta dongeng. Muahahahaha tapi ini serius. anda patut menjauhinya.

Sekian motivasi hidup bahagia senyum tak hilang dari saya yang tak berapa layak bagi motivasi :p

THE END

No comments:

Monkey love and opinion

Assalamualaikum Few days ago, i went to my supervisor's house for some makan-makan preparation. I had some deep conversation with Dr&#...