Saturday, January 25, 2014

ey yenade?

Assalamualaikum.

and i am not lying

Just a simple hi, i will be smiling for the whole day.
We don't talk too often. We don't see each other too often.
But almost everything reminds me of you. heh.

Kalau boleh dibuang, aku buang. Aku kikis sampai lapisan paling nipis, sampai takde sisa. Tapi aku pelik jugak kenapa tak boleh. Pusing lah mana pun, beli lah cat apa pun, memang liat. Tak boleh nak ubah. Nak double-cat pun, masih yang itu bersinar dalam hati. Pebenda ni. Lama-lama, aku selesa begini. It's like long-lost happiness. Get hurt and recover then tikam diri sendiri balik and recover again. Ha-Ha-Ha. 

Tell you what? i have lots of thing to think more than you. ahaks!

"i am living with all the good moments you left and it's no hurt because i never really woke up since then"
THE END

Friday, January 17, 2014

afraid of being loved too much

Assalamualaikum.
Just telling you something.

I am that person who is afraid of being loved too much.

Bukan sebab aku sombong ego tak perlu kasih sayang. Tapi aku takut tak mampu nak curahkan semula setiap inci kasih sayang yang aku terima. Walhal, mereka yang memberi itu worth 1000x more kasih sayang dari aku. I'm just not that.

It's hard you know. Having the feeling of earning something you don't worth and can't give back what they actually worth. Allahu, aku syukur dengan segala nikmat yang Engkau pinjamkan. Terlalu banyak. Tk terkira dengan mana-mana nilai yang paling tinggi sekalipun kat dunia ni.

Dan aku selalu terfikir. Apa mampu aku untuk terus berdiri andai satu persatu nikmat yang Engkau pinjamkan ini, Engkau ambil semula?

Beri mereka bahagia itu. Limpahkan rasa bahagia itu dalam hati mereka dan aku.
Agar tak lekang syukur kepada Mu.

THE END

Where all things begin

. . . I still remember the moment when i wanted to decide whether to further my study or to work. I had both opportunity came at th...