Tuesday, February 4, 2014

Sin-Alif-Ha-Alif-Ba-Alif-Ta

Assalamualaikum.

It has been a long while i am not doing this. Posting on inches of my happiness. More to sources of happiness. Dulu, zaman sekolah, almost everything aku post it here. Sekarang.. Mungkin masa. Mungkin sebab dah makin dewasa(makin je, belum lagi). Banyak lagi kemungkinan. But i pretty sure i won't let myself forget these. And if i would, i still have this blog to refresh each of  it. Ini main cause i made a blog years ago ;)


3 HARI 2 MALAM

Tak melibatkan bas, laut, pantai and even kapal terbang. Hanya feet, few clothes to put on, a car and food. Tak perlu pergi jauh-jauh untuk make captured moments. A home. Where all happiness begins i must say! :D Okay, stop with your ruined English, Nad. It's Poyo! Hahahahhahahaha

Setuju tak kalau aku kata lovely moments selalu starts dengan 'malas'. Hahaha aku malas gila nak keluar on that day. To start memang susah. Tapi bila dah start, rasa takmau pulang, broooooo. Masa cepat sangat. Tapi serius valuable!!! 

DAY ONE -- 
Starts at 3 sepatutnya tapi aku sampai rumah hazira Maghrib. Hahahaha Aku amek tingtong and then p rumah Hazira. Guna GPS. I'm waze-ing in my hometown. Okay, ketawakan aku. Silakan. Kitorang bake Rainbow Cookies. Sangat cute. Yang ada -- Azmira, aku, tingtong & Hazira. Syasya takdeeeeee. Malam tu sleepover rumah aku. Atong je kena balik sebab esok ada hal dengan mak dia. 

DAY TWO --
We had our Nasi Lemak and keluar pi bandooooo pukul 12. Pegi JCS, Galleria, ngorat abg hensem kat IT ROO Cafe, nak p Pots tapi tutup. Psychedelic tutup. Segalanya tutup. Pebenda tah. Hahaha Lepas Zohor, pi amek atong and then amek Syasya & pegi bando balik. Singgah JOHO Concept Store(again), lepas tu pegi zoo around 5 PM. Pebenda ni aku malas taip pulak. Ish. We didn't stop talking all the way. Karaoke macam takde ape. It was so fun back then (pegang selimut dan peluk) Zoo Johor masih di takuk lama. Tak berubah. Tapi, baby Tiger comel macam nak terjun je aku hoiiiiiiiiii. Kenapa hah tak boleh bela Tiger? Kenapa?!

And then, pulang rumah. Asar di rumah :)

After Maghrib, kitorang pegi Giant beli barang untuk esok. Then, pegi Almost Famous Cafe. Awesome yawwww. Burger tip top! Boleh search instagram @almostfamouscafe. Semua kebulur dari pagi tak makan. Tak ingat nak makan sebab happy sangaaaaaat. Almost famous cafe ni, kitorang janji dengan Angah & Azy sekali malam tu. Diam tak diam, semua kengkawan aku dorang kenal. Peh! hahaha Then, bazar karaaaat. Serius best sebab tak crowded sangat malam tu. Dapat skirt sekeping (akulah), kitorang chowww. Semua dah penaaat. Hahaha

That night, Syasya, tingtong, Hazira semua hampir nak tido. Tapi aku gegar dorang. Hoi!! Tengok movie sekaranggggg. Hehehe poyo tak hengat. Amek Aiskrim, tengok Escape, rasa tak best. Tukar Beautiful Creatures, CD pulak gilos. Then, tengok Hunger Games. Sampai habis. Aikrim habis, keropok habis. Mata pun habis. Tidur. Goodnight. Sleep tight. I love you. Eh. Apa. Ni.

DAY THREE --

Western Breakfast with loved ones. And all at home. Bahagia dirumah abah takde pegi kebun tak balik smpai tengah hari. Kami jadi raja. Huahuahua Oh, utk pengetahuan -- sekadar selingan -- Abah dah pencen. hahahaha After that, dorang tengok Escape. Aku ready makan tengah hari. and then lepak-lepak. gelak-gelak. Memasing penat makan banyak. Haha Petang tu, kitorang buat Trifleeeeeeee. Haih, terasa-rasa trifle kat tekak sekarang ni. Dapnyaaaaaaa. It was all happiness. 

Petang tu, hantar hazira syasya azmira semua pulang. Mak tingtong amek tingtong kat rumah aku je. hee

Seronok bukan main. Sape kata kena pergi bercuti jauh-jauh, keluar duit banyak-banyak baru boleh spend time macam ni? Just make it real. And you will be happy. Yang penting momentos. Paling aku tak boleh lupa, bila ada yang sound antara satu sama lain 'time spend time jgak lah kau nak main phone kan'. hahaha Eh, kalau bestfriend kau lelaki dan kau wanita, toksah la buat gini pulak ye. Hahahaha

Dorang plan nak pi Krabi lepas ni. Eh. Bukan main. Hahahahahaha

Ameen. 

Really wish these people will be here forever. 
Thank you :')
THE END 

No comments:

Where all things begin

. . . I still remember the moment when i wanted to decide whether to further my study or to work. I had both opportunity came at th...