Thursday, June 30, 2011

#Gentleman


Gentleman atau name saintifik nya Lelaki Budiman Hehe teringat dulu pena buat presentation pasal tajuk niy dengan Tingtong. yang aku ingat, gentleman dikaitkan dengan pemakaian tie. till now, aku tak nmpak hubungkait nyaa. Almaklum time tu, 100% refer to the book yang ade dekat library. Haha tapi hari ni, aku nk kupas dalam versi 'aku' sendiri Hehehee

Lelaki dan Tie ataupunnn lelaki dan Perfume? Haha macam tkde kena-mengena je kannn
Merepek!
A gentleman should be seorang lelaki yang baik, ber-pesonaliti, prihatin, tak semestinya handsome & paling penting tak-Selfish. Serious Gentleman tak boleh selfish. kalau anda selfish, bukan gentleman lah namanyaaa Haha Tak selfish tu macam mane? Mehh aku bgtau. Tapii jangan percaya sangat cakap aku. aku ni cakap pakai otak sendiri. malas nk buat research sana sini Hehee
  • Lelaki tu bukan gentleman kalau setakat berani confess his love towards someone, tapi tak berani nk confess salah sendiri & mintak maaf. Lepas tu ego tak bertempat Haish
  • Lelaki tu bukan gentleman kalau setakat dia treats his girlfriend like a Princess, tapi tak pernah show 'love' pd ibu tercinta. Serious 'anak Mak' tu gentleman okay! (sometimes lah)
  • Bukan semua lelaki mampu jadi 'naturally gentleman'. kebanyakkan dr mereka hipokrit belaka tp this kind of man masih wujud dlm dunia ni. tak pecaye? aku percayaaa HAHA
  • Lelaki tu bukan gentleman kalau setakat tolong perempuan cantik yang terjatuh kat depan dia, tapi bila prempuan tak-berapa-nak-cantik jatuh, dia buat dekk je. Lagi teruk, dok gelakkan perempuan tu. Eee! takde hati langsungggg
  • Lelaki tu bukan gentleman kalau tolong seorang makcik angkat barang-barang berat or tlg org buta melintas or tlg ape-ape lah yang sepatutnya ditolong semata-mata nk jual minyak dekat sorang awek cun yang ada berdekatan. Cuba kalau, perempuan tu takde, tkde mknenya dia nk tolong kan? Hishh gentleman ke tuu? tak ikhlas!
  • Lelaki tu bukan gentleman kalau setakat dia control macho bila berjalan, dia smart bila berpakaian, but then dia cuma kawan dengan orang-orang yang sama smart macam dia je.
  • Kalau dah tak reti, buat cara tak reti. Gentleman mengaku kekhilafan & ke-naif-an diri sendiri. takde nk tunjuk bagus or anything Seriously.
  • Gentleman zaman skarang tkkan kawen lbh dr satu sbb dia faham hati wanita WKAKA
  • One more thing, seorang Gentleman takkan rasa diri dia gentleman apatah lagi nak mengaku diri tu sangatlah gentleman. Tapii, people around him will mark him as a gentleman guy. orang tu akan cakap "Ye. awk lah lelaki paling gentleman dalam hati sayaaaa " Haha
Nak tips on How to be a Gentleman? kindly Click Here (:

Psst Psst : tapi personally bagi aku lah kan, seseorang lelaki tu Gentleman habisssss kalau dia mampu jadi Gentleman kepada semua orang dalam dunia ni tak kira la perempuan muda ke, tua ke kerepot ke kannnnn Hehe, tapi at the end dia pilih aku jadi suri hidup dia selama-lamanyaaa WHOAAA ♥ ♥ impian tinggi kalah cinderella Hahahaa
THE END

No comments:

Rumours i made

Assalamualaikum I spread rumors that I wanna get married after I completed my current study. What they dont know is, that just to tur...